Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε το πρωτάθλημα στη Formula 1 στον τελευταίο γύρο

ο-μαξ-φερστάπεν-πήρε-το-πρωτάθλημα-στη-f-1335997

Ο Μαξ Φερστάπεν έβαλε τέλος στην κυριαρχία του Λιούις Χάμιλτον. Ο 24χρονος πιλότος της Red Bull Racing κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, σε μια συγκλονιστική σεζόν, που ολοκληρώθηκε με το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι με έναν συγκλονιστικό αγώνα που κρίθηκε στον τελευταίο γύρο.

Μία από τις πλέον συγκλονιστικές σεζόν στη Formula 1 ολοκληρώθηκε στο Άμπου Ντάμπι, με τον Μαξ Φερστάπεν να κατακτά τον τίτλο και να γίνεται ο παγκόσμιος πρωταθλητής στο κορυφαίο επίπεδο του μηχανοκίνητου αθλητισμού για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο 24χρονος πιλότος της Red Bull Racing Honda άντεξε στην αντεπίθεση του Λιούις Χάμιλτον στην τελική ευθεία της σεζόν και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο μια εντυπωσιακή για εκείνον σεζόν. Παράλληλα, έβαλε τέλος στην κυριαρχία του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή, ο οποίος μετρούσε τέσσερις διαδοχικές κατακτήσεις (από το 2017 έως το 2020). Σε ένα αγώνα που ολοκληρώθηκε με μάχη ρόδα με ρόδα στον τελευταίο γύρο ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Φερστάπεν με τον Ολλανδό να περνάει τον Βρετανό στον τελευταίο γύρο και έπειτα από μεγάλη μάχη είδε πρώτος την καρό σημαία.

Ο Λίουις Χάμιλτον κατάφερε να περάσει μπροστά από τον Φερστάπεν στην εκκίνηση του αγώνα, καθώς ο Ολλανδός είχε την pole position. Στη συνέχεια μάλιστα υπήρξε μάχη και παραλίγο επαφή ανάμεσα στους δύο. Ο Βρετανός κρατήθηκε μπροστά και άνοιξε τη διαφορά του.

Μετά pit stops των δύο ο Χάμιλτον μπλέχτηκε με τον Πέρεζ, δίνοντας την δυνατότητα στον Φερστάπεν να πλησιάσει. Ένα Virtual Safety Car έβαλε τον Ολλανδό ξανά στα pits, αλλάζοντας την στρατηγική του προσπαθώντας να χτυπήσει μέχρι το φινάλε τον Χάμιλτον με τα φρέσκα ελαστικά.

Λίγο πριν από το φινάλε, ο Λατίφι βρέθηκε στις μπαριέρες και το αυτοκίνητο ασφαλείας μπήκε στον αγώνα. Ο Φερστάπεν έβαλε μαλακά ελαστικά, ώστε να προσπαθήσει να περάσει τον Χάμιλτον. Το Safety Car βγήκε και ο Φερστάπεν έκανε την επίθεσή του, πέρασε τον Χάμιλτον και στέφθηκε πρωταθλητής.

sport24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook