O Μασκ ανέστειλε λογαριασμό στο Twitter που παρακολουθεί το τζετ του

o-μασκ-ανέστειλε-λογαριασμό-στο-twitter-που-π-1440449

To  Twitter ανέστειλε τη λειτουργία του λογαριασμού που παρακολουθούσε τις κινήσεις του ιδιωτικού τζετ του Έλον Μασκ, νέου κατόχου της πλατφόρμας και θιασώτη της «ελευθερίας έκφρασης».

Από το πρωί της Τετάρτης στη σελίδα @elonjet προβαλλόταν το μήνυμα ότι «ο λογαριασμός έχει ανασταλεί», με την αιτιολόγηση ότι το Twitter αναστέλλει λογαριασμούς που παραβιάζουν τους κανόνες της πλατφόρμας. Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ αγόρασε το Twitter έναντι 44 δισ. δολαρίων στα τέλη Οκτωβρίου.

Ο Jack Sweeney, που διαχειρίζεται τον εν λόγω λογαριασμό από τον Ιούνιο του 2020, είπε στο Bloomberg ότι κατά τη σύνδεσή του έλαβε το μήνυμα: «Ο λογαριασμός σας έχει τεθεί σε οριστική αναστολή. Μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώσαμε ότι παραβίασε τους κανόνες του Twitter. Ο λογαριασμός σας βρίσκεται μόνιμα μόνο σε λειτουργία ανάγνωση».

Ο 20χρονος Sweeney, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Φλόριντας, είπε ότι δεν είχε λάβει άλλες ειδοποιήσεις από το Twitter.

Ο λογαριασμός παρακολουθεί τις κινήσεις του ιδιωτικού τζετ του Μασκ χρησιμοποιώντας δημόσια διαθέσιμα δεδομένα πτήσης και δίνοντας αυτοματοποιημένες ειδοποιήσεις.

Ο Sweeney απέρριψε προσφορά 5.000 δολαρίων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla το 2021 για να κλείσει τον λογαριασμό του, ζητώντας αντ’ αυτού αύξηση στα 50.000 δολάρια. Ο Μασκ έκανε πολλές προσπάθειες να επικοινωνήσει μαζί του για να του ζητήσει να το κλείσει, είπε ο Sweeney.

Τον περασμένο μήνα, ο Μασκ είχε δηλώσει σε tweet ότι η δέσμευσή του για την ελευθερία του λόγου «επεκτείνεται ακόμη και στο να μην αποκλειστεί ο λογαριασμός που ακολουθεί το αεροπλάνο μου, παρόλο που συνιστά άμεσο κίνδυνο προσωπικής ασφάλειας».

Ο Sweeney διαχειρίζεται άλλους αυτοματοποιημένους λογαριασμούς μέσω μιας επιχείρησης που ονομάζεται Ground Control, συμπεριλαμβανομένων λογαριασμών που ακολουθούν αεροσκάφη διασημοτήτων, καθώς και ενός που υποτίθεται ότι παρακολουθεί αεροπλάνα που χρησιμοποιεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

euro2day.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook