Ο Λοβέρδος διεκδικεί την ηγεσία σε ένα κόμμα που δεν υπάρχει

ο-λοβέρδος-διεκδικεί-την-ηγεσία-σε-ένα-1239583

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε την περασμένη Τετάρτη την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Κάποιος πρέπει να πληροφορήσει με τρόπο τον Ανδρέα Λοβέρδο ότι τον προσεχή Νοέμβριο έχουν εκλογές για ηγεσία στο Κίνημα Αλλαγής.

Γιατί ο αγέρωχος πρώην υπουργός ανακοίνωσε την περασμένη Τετάρτη ότι αυτός προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Αν εξαιρέσεις τη λεπτομέρεια ότι το κόμμα που ίδρυσε ο κανονικός Ανδρέας δεν υπάρχει, τότε η φιλοδοξία του είναι απολύτως θεμιτή.

Υπό ομαλές συνθήκες οι κανονικοί διεκδικητές, η πρόεδρος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά και ο φιλόδοξος Νίκος Ανδρουλάκης, θα έπρεπε να του παραχωρήσουν με συμπόνοια τον χώρο και να του ρίχνουν κέρματα για να συνεχίσει να κυνηγά τις ατομικές του Χίμαιρες, αφού, ως φαίνεται, ο οργανισμός του το τραβάει το δούλεμα. Αλλά στη Χαριλάου Τρικούπη αυτήν την εποχή δεν περισσεύει το χιούμορ…

Υπό τους άλλοτε υποβλητικούς αλλά τώρα πλέον -αφού έχει μεσολαβήσει η εμπειρία μας-

μελαγχολικούς ήχους των «Κάρμινα Μπουράνα» ο Ανδρέας Λοβέρδος παρουσίασε την

περασμένη Τετάρτη την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο και με την ψήφο του ιδίου καταργήθηκε και επισήμως σε μια σεμνή τελετή μεταξύ τεθλιμμένων συγγενών στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τον προπερασμένο Νοέμβριο.

Ηδη στο διαδίκτυο τον έχουν πάρει στον μεζέ… Αυτόν τον υψιπετή πολιτικό που δεν πρόλαβε καν να καταλάβει τι έπαθε από την τρόικα και υπόσχεται τώρα να αγωνιστεί για ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό.

Με τη λεπτομέρεια ότι κόμμα τέτοιο δεν υφίσταται… Στο προσκλητήριό του τους

περιέλαβε όλους, την Ελιά, τη Δημοκρατική Παράταξη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το

Κίνημα Αλλαγής, με σκοπό, είπε, «να παλέψουμε για το μέλλον της Ελλάδας και του κόμματόςμας». Περιέργως παρέλειψε να αναφέρει τη Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας (ΡΙΚΣΙ) που ίδρυσε τον Ιανουάριο του 2012 και τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα στην οποία μετεξελίχθηκε τον Απρίλιο του 2013 με οικτρά αποτελέσματα, διασπώντας το ΠΑΣΟΚ, το οποίο θέλει τώρα να ξεθάψει.

Στο διάστημα που συμμετέχει στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν φημιζόταν για τίποτε άλλο πάρεξ της

πιθανολογούμενης συμμετοχής του στο ζοφερό σκάνδαλο χρηματισμών της Novartis. Κατά τα άλλα, το μόνο για το οποίο φροντίζει τακτικά είναι να διαφωνεί με τις θέσεις της ηγεσίας, ιδίως όταν αυτές δεν συμφωνούν με αυτές του Κυρ. Μητσοτάκη… Οχι πως το Μαξίμου είναι αχάριστο. Μέλι στάζουν ως γνωστόν στην Οικογένεια για τους κομιστές…

Γράφει ο Γιώργος Χατζηδημητρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook