Ο λόγος που Ουίλιαμ και Χάρι είναι στα «μαχαίρια» – Τα πάρτι, τα ναρκωτικά και το διαζύγιο των γονιών τους

ο-λόγος-που-ουίλιαμ-και-χάρι-είναι-στα-1117520

Ο λόγος της μεγάλης κόντρας μεταξύ Ουίλιαμ και Χάρι ξεκινά πολύ πριν μπει στο κάδρο η «πέτρα του σκανδάλου» Μέγκαν Μαρκλ και έχει να κάνει με πραγματικά σκάνδαλα.

Τα δύο αδέλφια πάλεψαν πολύ να διαχειριστούν το πολύκροτο διαζύγιο των γονέων τους, αν και αυτός δεν είναι ο λόγος της αποξένωσης, αλλά τα καμώματα του Ουίλιαμ, που έφερε στον ξέφρενο κόσμο του τον μικρότερο Χάρι και τον άφησε μετά να διαχειριστεί μόνος τις κατηγορίες για ναρκωτικά και την ταπείνωση από εκείνο το πάρτι με τις ναζιστικές στολές.

Αυτά μας λέει ο διακεκριμένος βασιλικός ιστορικός Robert Lacey στο νέο του βιβλίο, που βάζει ξανά φωτιά στο παλάτι.

Ο Lacey ισχυρίζεται ότι η αδελφική κόντρα έχει τις ρίζες της πίσω στο 1992, όταν τα παιδιά πάσχιζαν να διαχειριστούν τη δημόσια κόντρα των γονιών τους, αν και δεν πηγάζει από κει.

Όλα ξεκινούν το 1998, κατά τον ιστορικό πάντα, όταν ο Χάρι πηγαίνει να φοιτήσει κι αυτός στο περίφημο Eton και ξαναβρίσκει τον Ουίλιαμ.

Ο Ουίλιαμ είχε φτιάξει ήδη τις παρέες του και ο 14χρονος Χάρι έρχεται αντιμέτωπος με έναν κόσμο εξαλλοσύνης που βρίσκει δύσκολο να διαχειριστεί.

Με τη μόνιμη απουσία του πατέρα τους, που είχε σημαντικά θέματα να διαχειριστεί, όπως την αποδοχή της Καμίλα από τους κύκλους του, ο 16χρονος Ουίλιαμ και οι φίλοι του έκαναν ό,τι ήθελαν.

Πειραματίζονταν με ναρκωτικές ουσίες και έπιναν πολύ. Και το ίδιο μυήθηκε να κάνει και ο μικρός Χάρι, ο οποίος έμεινε μόνος το 2000, όταν ο αδερφός του αποφοίτησε και πήγε να ζήσει στο Μπελίζ για έναν χρόνο.

Το πρόβλημα που απέκτησε με τα ναρκωτικά ο Χάρι έγινε μεγάλο και σύντομα το έμαθε όλο το παλάτι (αλλά και όλος ο πλανήτης το 2002), ισχυρίζεται πάντα ο Lacey. Ο μικρός άρχισε να κατηγορεί τον αδερφό του που τον μύησε στις ουσίες και όταν ξέσπασε ο σάλος, έπρεπε να διαχειριστεί μόνος τις συνέπειες.

Τον Ιανουάριο του 2005, όταν θα πήγαιναν οι δυο τους σε ένα ιδιωτικό πάρτι μασκέ, ο Χάρι επέλεξε ένα πουκάμισο που είχε τη σβάστικα στο μπράτσο. Κάποιος τράβηξε μια φωτογραφία της στολής του και οι εφημερίδες είχαν την επομένη έτοιμο τον τίτλο: «Χάρι ο ναζί»!

Ο 20χρονος δεν ήταν νεο-ναζί, φάνηκε απλώς αφελής. Είχε εξάλλου στο πλευρό του τον αδελφό του να γελάει με την επιλογή του και να του λέει πως όλα θα πήγαιναν καλά. Όταν ξέσπασε όμως και αυτό το σκάνδαλο, τον άφησε και πάλι μόνο να δέχεται τις επιθέσεις.

Σε αυτά βλέπει ο ιστορικός τη βάση της κόντρας των δύο αδερφών, πως ο ένας εμφανιζόταν δημοσίως να είναι τέλειος και ο άλλος έμενε να τρώει τις σφαλιάρες…

newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook