Ο Λίονελ Μέσι είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του πλανήτη (και) φέτος!

ο-λίονελ-μέσι-είναι-ο-καλύτερος-ποδοσφ-962081

Και πάλι… κορυφαίος ο Λιονέλ Μέσι! Ο 32χρονος Αργεντινός σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα έγραψε ιστορία κατακτώντας τη “Χρυσή Μπάλα” για έκτη φορά στην καριέρα του (αριθμός ρεκόρ).

Το επιβλητικό “Theatre du Chatelet” στο Παρίσι γέμισε από… αστέρια του ποδοσφαίρου (σ.σ. έλειπε ο Κριστιάνο Ρονάλντο) εκεί όπου ο Λιονέλ Μέσι “έλαμψε” για μια ακόμα φορά πιο δυνατά απ’ όλους!

Ο Λιονέλ Μέσι κράτησε στα χέρια του την έκτη “Χρυσή Μπάλα” της καριέρας του ( 2009, 2010, 2011, 2012 και 2015), αφήνοντας πίσω του -με πέντε- τον Κριστιάνο Ρονάλντο και… γράφοντας ιστορία!

Το γαλλικό αθλητικό περιοδικό France Football απένειμε τα βραβεία στους κορυφαίους της χρονιάς, με τον διάσημο Αργεντινό να πηγαίνει στην εκδήλωση συνοδευόμενος από την οικογένεια του και να κερδίζει τόσο τον Πορτογάλο επιθετικό της Γιουβέντους, όσο και τον Ολλανδό αμυντικό, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, που κατέκτησε το Champions League και που για πολλούς θα έπρεπε να πάρει το βραβείο.

Να αναφέρουμε ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 26 χρόνια, κανένας Ισπανός δεν κατάφερε να περάσει στην λίστα των τριών φιναλίστ για το βραβείο Ballon d’Or. Συνολικά 32 παίκτες είχαν την τιμή να είναι μεταξύ αυτών που επιλέχθηκαν από το 1994 έως το 2018.

Τελευταία φορά που ο Αργεντινός, νικητής επίσης του βραβείου The Best της FIFA, είχε κατακτήσει την “Χρυσή Μπάλα”, ήταν το 2015. Την περασμένη σεζόν ο Λιονέλ Μέσι είχε βρεθεί στην πέμπτη θέση στη σχετική ψηφοφορία. Στις γυναίκες, το συγκεκριμένο βραβείο πήγε στην αρχηγό των ΗΠΑ, Μέγκαν Ραπινό.

Να αναφέρουμε ότι η Μισέλ Ομπάμα, σύζυγος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, συγχαίρει την Μέγκαν Ραπίνο που κατέκτησε το βραβείο της “Χρυσής” Μπάλας στις γυναίκες.

Να σημειωθεί ότι ο περσινός νικητής της “Χρυσής Μπάλας”, Λούκα Μόντριτς, δεν κατάφερε φέτος να είναι ούτε καν στους 30 τελικούς υποψήφιους. Παρόλα αυτά, έδωσε κανονικά το “παρών” στην εκδήλωση!

Το βραβείο του καλύτερου τερματοφύλακα για το 2019 (Yachine Trophy) έλαβε ο κάτοχος του Champions League με την Λίβερπουλ, Άλισον Μπέκερ. Ο Βραζιλιάνος άφησε στην 2η θέση τον Μαρκ-Αντρέ Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα και στην 3η θέση τον Έντερσον Μοράες της Σίτι.

Το βραβείο του καλύτερου νεαρού παίκτη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο (Kopa Trophy) για το 2019 έλαβε ο Ματίας Ντε Λίχτ, από τα χέρια του περσινού νικητή, Κιλιάν Εμπαπέ. Ο νυν παίκτης της Γιουβέντους έκανε απίστευτη περσινή σεζόν με τον Άγιαξ.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook