Αλέκος Μαρινάκης: «Ο λαός των Χανίων να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ»

αλέκος-μαρινάκης-ο-λαός-των-χανίων-να-1700236

Κάλεσμα για εκλογική ενίσχυση του ΚΚΕ απευθύνει ο νεοεκλεγείς βουλευτής Χανίων, Αλέκος Μαρινάκης με άρθρο του ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Αναλυτικά αναφέρει:

Μπροστά στις νέες κάλπες της 25ης του Ιούνη, μπαίνουμε αποφασιστικά στη μάχη για ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ! Για πολύ πιο δυνατό τον λαό μας την επόμενη μέρα!

Μια εβδομάδα έχει περάσει από την κάλπη της 21ης Μαΐου, με το ποσοστό και την άνοδο που κατάφερε να αποσπάσει το ΚΚΕ, το θετικό βήμα που σημειώθηκε σε αυτές τις εκλογές, μέσα στον κατά τα άλλα αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων που παραμένει.

Όλες αυτές τις μέρες, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν οι κομμουνιστές, οι φίλοι, οι οπαδοί και οι συμπορευόμενοι του Κόμματος και στα Χανιά, επιβεβαιώνουν πως η πραγματική απήχηση του ΚΚΕ είναι πολύ μεγαλύτερη από την εκλογική του καταγραφή. Μεγάλο κομμάτι του χανιώτικου λαού κυριολεκτικά ανάσανε με το αποτέλεσμα του ΚΚΕ, ένιωσε δική του κατάκτηση την εκλογή κομμουνιστή βουλευτή και στον τόπο μας. Δηλώνει έτοιμο να σηκώσει μανίκια, να δώσει αποφασιστικά τη μάχη και για τις επόμενες εκλογές της 25ης Ιούνη, όπου όλα θα κριθούν από την αρχή. Και σε αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς και καμία.

Από την πρώτη στιγμή, από το ίδιο το βράδυ των εκλογών απευθύναμε πλατύ κάλεσμα σε όσους ψήφισαν για πρώτη φορά ΚΚΕ αλλά και σε όσους είχαν το Κόμμα στο κάδρο των επιλογών τους και δεν έκαναν το βήμα, τώρα να πάρουν θαρρετά την απόφαση και στις κάλπες του Ιούνη να ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο το ΚΚΕ, για να είναι την επόμενη μέρα πιο δυνατό το εργατικό-λαϊκό κίνημα, η πραγματική στρατηγική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στην επόμενη χειρότερη κυβέρνηση της ΝΔ.

Και η αλήθεια είναι ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πεισματάρα. Μόλις την Τετάρτη δημοσιοποιήθηκαν οι συστάσεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, καθώς και η εαρινή έκθεση της Κομισιόν και προβλέπουν ακριβώς όσα το ΚΚΕ προειδοποιούσε όλη την προηγούμενη περίοδο. Ότι δηλαδή αν θέλει η επόμενη κυβέρνηση να παραμείνει η χώρα στο στενό δημοσιονομικό πλαίσιο, για το οποίο έχουν δεσμευτεί όλες οι κυβερνήσεις και έχει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με τα 3 μνημόνια διαρκείας, θα πρέπει να προχωρήσουν σε νέους «κόφτες» στην Υγεία και παραπέρα εμπορευματοποίησή της, περικοπές και ένταση της φοροληστείας για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα, πογκρόμ πλειστηριασμών, σε νέο γύρο επίθεσης σε επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, εκτίναξη της ενεργειακής φτώχειας και του κόστους κατοικίας και μεταφορών ελέω «πράσινης μετάβασης», σε ένα κράτος ακόμα πιο εχθρικό στις εργατικές – λαϊκές ανάγκες. Ακόμη από την εαρινή έκθεση, όπου προβλέπεται το πάγωμα των τριετιών και η καθήλωση μισθών, αποδεικνύεται πόσο «φύκια για μεταξωτές κορδέλες» ήταν οι διακηρύξεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ για την αύξηση μισθών και την επαναφορά των ΣΣΕ.

Μπροστά στις νέες εκλογές λοιπόν, και με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα, παρατηρούμε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να προσαρμόζουν τακτικές, να θέτουν νέα εκβιαστικά διλήμματα στον λαό. Η ΝΔ ζητάει ισχυρή αυτοδυναμία για να προχωρήσει γρήγορα τις ευρωπαϊκές, μνημονιακές και σίγουρα αντιλαϊκές δεσμεύσεις, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στήνουν κοκορομαχίες για το ποιος θα ηγεμονεύσει στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, καλώντας τον λαό να επιλέξει αντιπολίτευση.

Αλήθεια όμως, τι είδους αντιπολίτευση μπορεί να κάνει είτε ο ένας είτε ο άλλος; Για ποιον και σε ποια κατεύθυνση;

Θυμίζουμε ότι διαδοχικά και οι τρεις, με τους «μικρούς» συμμάχους τους, έχουν φέρει μνημόνια, τσακίζοντας εργασιακά δικαιώματα, ματώνοντας τον λαό για τα λεγόμενα πλεονάσματα, έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στους πλειστηριασμούς και την κλοπή της λαϊκής κατοικίας, στο ξεπούλημα των Ναυπηγείων και του Ελληνικού, έχουν συμφωνήσει σε ειδικές οικονομικές ζώνες σε μεγάλες επιχειρήσεις, δηλαδή δουλειά χωρίς δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις, έβαλαν πλάτη στην εγκληματική διαχείριση της πανδημίας καλώντας τον λαό να κάτσει ήσυχα και να λογαριαστεί μετά, έχουν στηρίξει τη μετατροπή της χώρας σε στόχο αντιποίνων και απέραντο ορμητήριο θανάτου, εμπλέκοντας τον λαό μας σε νέους κινδύνους, δένοντας τη χώρα χειροπόδαρα στους νατοϊκούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Είναι οι ίδιοι που χειροκροτούσαν μέσα στη βουλή τους φασίστες του Αζόφ και σήμερα «κλαίνε» τάχα για τα ντόπια φασιστικά εγκληματικά μορφώματα. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισε το μισό νομοθετικό έργο της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%.

Είναι συνολικά οι ίδιοι που ομνύουν στην «ιερή αγελάδα» της ΕΕ και υπηρετούν πιστά το αδυσώπητο κυνήγι του κέρδους για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, σε βάρος των αναγκών των πολλών. Είναι, τέλος, αυτοί που επάξια κέρδισαν τα «υπουργεία αντιπολίτευσης» της κυβέρνησης ΝΔ και το ίδιο διεκδικούν και στην επόμενη κυβερνητική θητεία.

Δεν είναι όμως σίγουρα αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι, η φτωχή αγροτιά, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νέα γενιά την επόμενη μέρα. Γιατί αυτό που χρειάζεται ο λαός μας απέναντι στη δεδομένη ένταση της επίθεσης, που προδιαγράφεται από τις συστάσεις της κομισιόν, το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε η ΝΔ και το υπερμνημόνιο του Ταμείου Ανάκαμψης με τα 350 σκληρά προαπαιτούμενα, δεν είναι η «αντιπολίτευση» των ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, που συναινούν στα μεγάλα και τα στρατηγικά ζητήματα που καθορίζουν τις ζωές μας και παράλληλα στήνουν καυγάδες για τα επιμέρους.

Ο λαός μας έχει ανάγκη από μια γνήσια λαϊκή στρατηγική αντιπολίτευση που θα θέτει στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο, το σάπιο σύστημά τους και θα καταθέσει όλες της τις δυνάμεις, ώστε η επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση να νιώθει καυτή την ανάσα των λαϊκών διεκδικήσεων μέσα στη βουλή, αλλά κυρίως έξω από αυτήν σε κάθε εστία αντίστασης, σε κάθε μεγάλο και μικρό ζήτημα που θα γίνεται πράξη και θα ζωντανεύει το σύνθημα «μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό». Αυτή την αντιπολίτευση που αμφισβητεί και συγκρούεται αταλάντευτα με τους νόμους του κέρδους και της εκμετάλλευσης, το αντιλαϊκό κουστούμι της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, μόνο το ΚΚΕ μπορεί να ασκήσει και στα λόγια και στην πράξη.

Η άνοδος του ΚΚΕ θα επιστρέψει στον ίδιο τον λαό, θα δώσει ώθηση στην οργάνωση του εργατικού-λαϊκού κινήματος, που μπορεί να φέρει κατακτήσεις στο σήμερα. Ο λαός των Χανίων έχει πείρα , καθώς το προηγούμενο διάστημα συμπορεύτηκε με τους κομμουνιστές σε κρίσιμες μάχες. Τα στελέχη του ΚΚΕ, οι υποψήφιοι Βουλευτές ήμασταν παρόντες στους μεγάλους αγώνες που αναπτύχθηκαν για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, για σταθερή δουλειά με ανθρώπινα ωράρια, για να παρθούν μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Στηρίξαμε τις διεκδικήσεις φορέων, σωματείων, συλλόγων που διεκδικούσαν την αύξηση της χρηματοδότησης στην Παιδεία και στην Υγεία, σταθήκαμε απέναντι στην εγκληματική πολιτική που ακολούθησε η αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό μέσα στην πανδημία.

Παλέψαμε ώστε να υλοποιηθούν νέα και σύγχρονα σχολεία, για να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην Παιδεία, στην Υγεία , στην Πρόνοια. Παλέψαμε ενάντια στην υποστελέχωση υπηρεσιών. Μπήκαμε μπροστά ώστε να διεκδικήσουμε την ολοκλήρωση έργων υποδομής , όπως η παράκαμψη Τοπολίων χωρίς να επιβαρύνεται το περιβάλλον, να προστατευθούν οι περιουσίες των κατοίκων. Διεκδικήσαμε να πραγματοποιηθεί η παράκαμψη της Κισσάμου, να προστατευθεί η παραλία στα Φαλάσαιρνα και η περιοχή του Στομίου-Ελαφονησίου από την επένδυση γυψωρυχείου στην περιοχή, για να προστατευθεί το φαράγγι στην Κάντανο, το Αποπηγάδι, για να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία το στρατόπεδο Μαρκοπούλου, τα κτήρια του Πολυτεχνείου στον Λόφο Καστέλι, για να μην υλοποιηθούν τα σχέδια ιδιωτικοποίησης των κτηρίων του Παλιού Ψυχιατρείου και να αξιοποιηθούν προς όφελος του Χανιώτικου λαού. Παλέψαμε για να αποκατασταθούν οι καταστροφές από τις πλημμύρες του 2019 και να αποζημιωθούν οι κάτοικοι στο 100% , για να μην εμπορευματοποιηθεί το νερό, για να φτιαχτούν τα έργα υποδομής ύδρευσης και άδρευσης σε όλο τον Νομό, όπως οι λιμνοδεξαμενές και τα φράγματα, για την σύνδεση του ΒΟΑΚ με το αεροδρόμιο και το λιμάνι των Χανίων.

Ήμασταν παρών στους αγώνες της αγροτιάς που πάλεψαν για να έχουν αξιοπρεπές εισόδημα ώστε να μπορούν να καλλιεργήσουν τα χωράφια τους και να μείνουν στον τόπο τους. Στηρίξαμε και στον Νομό Χανίων τον αγώνα των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ απέναντι στην φοροληστεία, στην υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας.

Αξιοποιώντας όλη αυτήν την πείρα που έχει συγκεντρωθεί, ο λαός των Χανίων μπορεί στις 25 Ιουνίου να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ! Γιατί όπως αποδείχτηκε μόνο ο λαός σώζει τον λαό, με ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ!

*Άρθρο του Αλέκου Μαρινάκη, βουλευτή Χανίων του ΚΚΕ και περιφερειακού συμβούλου Κρήτης.

One thought on “Αλέκος Μαρινάκης: «Ο λαός των Χανίων να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΚΚΕ»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook