Ο κύβος ερρίφθη για παραχώρηση του παλιού ΙΚΑ στον Δήμο Χανίων: Πώς θα αξιοποιηθεί

ο-κύβος-ερρίφθη-για-παραχώρηση-του-παλ-1577416

Στην τελική ευθεία έχει μπει το θέμα της παραχώρησης του παλιού ΙΚΑ στην συμβολή των οδών Σολωμού και Νεάρχου, στον Δήμο Χανίων. Το θέμα θα τεθεί πιθανότητα αύριο στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΦΚΑ στον οποίο ανήκει το συγκεκριμένο ακίνητο, όπως έκανε γωνστό ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως σημείωσε ο κ. Σημανδηράκης, το ΔΣ του ΕΦΚΑ θα κληθεί -αν όχι αύριο την άλλη Πέμπτη- να δώσει την έγκριση για τελική παραχώρηση του ακινήτου καθώς οι όροι της παραχώρησης έχουν ήδη συμφωνηθεί από τις δύο πλευρές.

Στόχος είναι το υπάρχον κτήριο να γκρεμιστεί και να ανεγερθεί νέο, στο οποίο θα λειτουργήσουν γραφεία και υπηρεσίες του Δήμου Χανίων, εφόσον ο σχεδιασμός είναι το Δημαρχείο Χανίων να στεγαστεί στους Ιταλικούς Στρατώνες.

Την εναντίωσή του με την κατεδάφιση του κτηρίου εξέφρασε ο Τάσος Βάμβουκας, με επιχειρήμα το αρχιτεκτονικό του ενδιαφέρον, με τον Δήμαρχο να απαντά πως μόνο η ενίσχυση της στατικότητας του κτηρίου θα απαιτούσε πάνω από 4 εκ. ευρώ και πάλι θα ήταν αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορούσε να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο λειτουργικό κτήριο.

zarpanews.gr

4 thoughts on “Ο κύβος ερρίφθη για παραχώρηση του παλιού ΙΚΑ στον Δήμο Χανίων: Πώς θα αξιοποιηθεί

  1. Θα γράψω αυτό που περιμένουν όλοι…

    Υπόγειες θέσεις στάθμευσης (τουλάχιστον 4 υπόγεια χωράνε εκεί). Και θα εισπράττει ο Δήμος, και θα μετριαστει ελαφρώς το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης. Δεν έχουμε δικαιολογία! Υπόγειο πάρκινγκ πλιζ!

  2. Ποιο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον μωρέ; Ένα άθλιο διώροφο κουτί από μπετόν είναι. Γκρέμισμα θέλει. Όμως, είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη μεταστέγασης του δήμου και των υπηρεσιών του; Δεν εξυπηρετούνται από ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που έχουν στη διάθεσή τους στην Κυδωνίας; Δεν εξυπηρετούνται από τα ακόμα ΠΕΝΤΕ δημαρχιακά μέγαρα των πρώην δήμων Ακρωτηρίου, Ελ. Βενιζέλου, Θερίσου, Σούδας και Ν. Κυδωνίας; Χρειάζεται ανέγερση και ΕΒΔΟΜΟΥ και ΟΓΔΟΟΥ κτηρίου; Τόσα χρήματα έχει ο Δήμος Χανίων για ξόδεμα;
    Μείνετε σε αυτά που είστε και βρείτε μια άλλη χρήση για το κτήριο του πρώην ΙΚΑ, των στρατώνων και των άλλων άδειων κτηρίων που υπάρχουν.

  3. Το κτίριο του πρώην ΙΚΑ ανήκει στο Υπουργείο Εργασίας.
    Το Υπουργείο Εργασίας το παραχωρεί στο Δήμο Χανίων (με άνωθεν παρέμβαση…) γιατί το έχει κάνει αλλού και δεν θα το έδινε σε ένα ΝΠΔΔ που ήδη έχει τόσα κτίρια.
    Το Υπουργείο Εργασίας πληρώνει κάθε μήνα σε ιδιώτη, ένα πολύ σοβαρό ποσό για ενοίκιο, για να στεγάζεται ο τοπικός ΟΑΕΔ.
    Τα συμπεράσματα, δικά σας…

  4. Ωστόσο αν πάει στον περιστερώνα κάποιος στη κυδωνίας και κοιτάξει τις υπηρεσίες εκεί στο άβατο των δημάρχων, θα διαπιστώσει πόσο τον κοροιδευουν, το λέω κομψά. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
    Φαντάσματα να βλέπουν βιντεάκια στο youtube και να πληρώνονται…ντροπή, αλλά έτσι ήταν και θα είναι, ξεφτίλες και οι δύο πλευρές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook