Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ιστορικό Blair House – Η υποδοχή από τον Τζορτζ Τσούνη

ο-κυριάκος-μητσοτάκης-στο-ιστορικό-blair-house-1445678

Ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνης υποδέχτηκε την ελληνική κυβερνητική αποστολή και τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στην Ουάσιγκτον και στο εμβληματικό Blair House. Στο Twitter της πρεσβείας αναρτήθηκαν και φωτογραφίες.

«Καλωσορίσατε πρωθυπουργέ! Ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα τον υποδέχτηκε στην Ουάσινγκτον και το Blair House, στο οποίο κυματίζει η ελληνική σημαία. Σας ευχόμαστε τα καλύτερα για μια επιτυχημένη επίσκεψη», ανέφερε η αμερικανική πρεσβεία στην Ελλάδα.

 

Η διαμονή στο ιστορικό Blair House

Το Βlair Ηouse είναι ο προεδρικός ξενώνας που φιλοξενεί πάντα τους ξένους ηγέτες που είναι προσκεκλημένοι της Αμερικανικής κυβέρνησης.

Το Blair House βρίσκεται στην λεωφόρο Πενσιλβάνια σχεδόν απέναντι από τον Λευκό Οίκο και είναι ένα συγκρότημα τεσσάρων διαφορετικών κτιρίων.

Σε αυτό έμεινε και ένας από τους Αμερικανούς προέδρους, ο Χάρι Τρούμαν από το 1948 έως το 1952 όταν ανακαινιζόταν ο Λευκός Οίκος. Εκεί, είχε γίνει και απόπειρα δολοφονίας του Τρούμαν το 1950.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού για σήμερα και αύριο

Σήμερα, Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 14:30 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή Morning Joe του τηλεοπτικού δικτύου MSNBC και στους δημοσιογράφους Joe Scarborough και Mika Brzezinski.

Στις 17:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με συνομιλητή τον δημοσιογράφο David Ignatius, στο πανεπιστήμιο Georgetown University.

Στις 22:30 ώρα Ελλάδας ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Joe Biden, στον Λευκό Οίκο.

Στις 00:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθήσει σε δεξίωση που παρατίθεται προς τιμήν του στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Αύριο, Τρίτη 17 Μαΐου, στις 16:40 ώρα Ελλάδας, ο Πρωθυπουργός θα επισκεφθεί το Κογκρέσο, όπου θα έχει συνάντηση με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Nancy Pelosi.

Στις 18:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει ομιλία στην Κοινή Σύνοδο της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Kamala Harris.

Στις 19:00 ώρα Ελλάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στις 2:10 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαθίσει σε δείπνο με εκπροσώπους ελληνοαμερικανικών οργανώσεων.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook