Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου

ο-κυριάκος-μητσοτάκης-στα-χανιά-δείτ-1126014
Φωτογραφία αρχείου

Στα Χανιά θα βρεθεί για την σημερινή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως δημοσίευσε το zarpanews.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανήμερα της εθνικής επετείου, θα επισκεφθεί το υποβρύχιο «Παπανικολής» το οποίο εδώ και λίγες μέρες βρίσκεται στον Ναύσταθμο Κρήτης, στη Σούδα.

Αν και δεν θα πραγματοποιηθούν φέτος παρελάσεις και εκδηλώσεις για την επέτειο, λόγω της πανδημίας, ο πρωθυπουργός, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, θα βρεθεί στη Σούδα και θα συνομιλήσει με το πλήρωμα του υποβρυχίου.

Στο μεταξύ χωρίς την καθιερωμένη παρέλαση, θα εορταστεί φέτος η 28η Οκτωβρίου. Σήμερα Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020 θα πραγματοποιηθούν στα Χανιά εκδηλώσεις για την Εθνική μας Επέτειο, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Α΄ Γ Ε Ν Ι Κ Α

1. Από την 8η πρωινή της 27ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020, ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών καταστημάτων και των καταστημάτων ΝΠΔΔ και ΙΔ και των πλοίων που ναυλοχούν στα λιμάνια Σούδας και Χανίων.

2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, των Καταστημάτων ΝΠΔΔ και των τραπεζών, τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου 2020 και των σκαφών του Πολεμικού Ναυτικού στο λιμάνι της Σούδας.

Β΄ Ε Ι Δ Ι Κ Α

Οι παρακάτω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 Οκτωβρίου

ΩΡΑ 07.30

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών.

Ώρα 08:30

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Ώρα 10:45

– Επίσημη Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός.

– Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας.

Ώρα 11:15

– Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Πεσόντων.

– Κατάθεση στεφάνων MONO από : τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον Εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων, το Δήμαρχο Χανίων, τον Γενικό Αστυνομικό Δ/ντή Περιφέρειας Κρήτης, την Ένωση Αναπήρων και Θυμάτων πολέμου, εκπροσώπους των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων, εκπρόσωπο του Πολυτεχνείου Κρήτης, εκπρόσωπο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχ/κών της Σχολής Μηχανικών), εκπρόσωπο της Δ/νσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χανίων, εκπρόσωπο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, εκπρόσωπο Αποστράτων κι Εφέδρων Αξιωματικών.

-Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των Πεσόντων υπέρ της Πατρίδας.

– Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.

Ώρα 17:30

Επίσημη υποστολή της Σημαίας στο Φρούριο Φιρκά.

Τον συντονισμό όλων των παραπάνω εκδηλώσεων θα έχουν ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κ. Σήφης Μαρκάκης και η Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων της Π.Ε. Χανίων, κα Ρούλα Οικονομάκη.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Χανιά – Δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook