Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές – Όλα τα ονόματα

ο-κυριάκος-μητσοτάκης-παρουσίασε-του-844621

Με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ξεκίνησε το ολιγόλεπτο βίντεο το οποίο παρουσίασε κορυφαίες στιγμές που καθιέρωσαν την Ελλάδα στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με το βίντεο αυτό ξεκίνησε η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας. Κεντρικά μηνύματα του βίντεο ήταν η ενδυνάμωση της Δημοκρατίας, το Κράτος Δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η επένδυση στην πραγματική οικονομία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στην αίθουσα του Νέου Κόσμου στις 6:30 μμ συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Το «παρών» έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών από την εκπρόσωπο του κόμματος Σοφία Ζαχαράκη.

Είκοσι από τους 42 υποψηφίους διεκδικούν για πρώτη φορά την είσοδό τους στην κεντρική πολιτική σκηνή.

«Η σημερινή μέρα έιναι συμβολική, διότι σε 42 ημέρες από σήμερα η ΝΔ θα πετύχει την πρώτη μεγάλη νίκη με μπροστάρηδες 42 εξαιρετικούς υποψηφίους», ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχουμε έχουμε έμπειρα μπαρουτοκαπνισμένα στελέχη μαζί μας, με μπροστάρη τον Ευάγγελο Μαϊμαράκη, τον πρόεδρο της καρδιάς». «Οι επιλογές ήταν δύσκολες, αλλά συγκροτήσαμε ένα ψηφοδέλτιο με κύριο κριτήριο την αξιοκρατία», πρόσθεσε. «Κάποιοι αγωνίστηκαν λίγο περισσότερο από αλλους», είπε με νόημα απαευθυνόμενους στους υποψηφίους.

«H ΝΔ κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, όταν κληθήκαμε σε δύσκολες συνθήκες να κάνουμε μια εθνική επιλογή και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που κάναμε εκείνον τον Αύγουστο», υπογράμμισε.

« Το ΕΛΚ θα είναι ο νικητής και εμείς θέλουμε να είμαστε με τους νικητές και όχι με τους ηττημένους», είπε.

«Δεν κάναμε εκπτώσεις. Η επιλογή είναι δικιά σας. Η μεγάλη μάχη είναι για τη φανέλα, για τη ΝΔ, γιατί εκείνο το βράδυ των ευρωκελογών, το μήνυμα πρέπει να είναι ξεκάθαρο», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Δεν θα αφιερώσουμε πολλή ενέργεια για να μιλήσουμε για τους πολιτικούς αντιπάλους. Η κοινωνία έχει βγάλει τα συμπεράσματά της. Θα τελειώνουμε με τους κουκουλοφόρους και τους Ρουβίκωνες», πρόσθεσε.

«Την επόμενη μέρα η Ελλάδα πρέπει να είναι για την Ευρώπη ένας ισότιμος εταίρος. Το βράδυ της 16ης Μαΐου, θα έχουμε στείλει ένα μεγάλο μήνυμα. Δεν ξέρω αν οι αντίπαλοι θα κατέβουν στο δεύτερο ημίχρονο, θα κατέβουν μάλλον γιατί πρέπει, αλλά το αποτέλεσμα του πρώτου πρέπει να είναι σαφές», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Κάποιοι μας είπαν ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν. Εμείς δεν τελειώνουμε κανέναν, θέλουμε να προχωρήσουμε ενωμένοι όλοι μαζί, να ανατείλει μια φωτεινή Ελλάδα, για αυτή τη φωτεινή Ελλάδα πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε. Κάντε τη σύγκριση των ψηφοδελτίων, και θα δείτε τη διαφορά», επισήμανε.

«Αξίζουμε καλύτερα και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και θα το αποδείξουμε στην κάλπη της 26ης Μαΐου. Θα νικήσουμε όχι μία, όχι δύο, όχι τρεις αλλά τέσσερις φορές», έκλεισε την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης.

Οι 42 υποψήφιοι της Ν.Δ. για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Βαγγέλης Μεϊμαράκης,

Μιχάλης Αγγελόπουλος,

Αμέτ Ογλού,

Γιώργος Αμυράς,

Γιάννης Ανδρουλάκης,

Τόνια Αράχωβα,

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου,

Λευτέρης Βαρουξής,

Άγης Βερούτης,

Ελίζα Βόζεμπεργκ-Βρυωνίδη,

Νίκος Γιαννής,

Καλυψώ Γούλα,

Κωνσταντίνος Δέρβος,

Τέτα Διαμαντοπούλου,

Νικόλαος Δούκας,

Παύλος Ελευθεριάδης,

Θεόδωρος Ζαγοράκης,

Δημήτρης Καιρίδης,

Θοδωρής Καλαμπόκης,

Μανώλης Κεφαλογιάννης,

Γιώργος Σταύρος Κρεμλής,

Στέλιος Κυμπουρόπουλος,

Ελισάβετ Κυρίτση,

Γεώργιος Κύρτσος,

Βασιλική Λαζαράκου,

Αλέξανδρος Μαλλιάς,

Αικατερίνη Μάρκου,

Μιχάλης Μασουράκης,

Μανώλης Μαυρομάτης,

Δημήτρης Μελάς,

Βασίλης Μιχαλολιάκος,

Αφροδίτη Μπλέτα,

Γιώργος Ξηραδάκης,

Γιάννης Πάϊδας,

Ελένη Παναγιωταρέα,

Κλεοπάτρα Σαραντάκου Βογιατζάκη,

Μαρία Σπυράκη,

Πέγκυ Σταθακοπούλου,

Νίκη Τζαβέλλα,

Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου,

Άκης Τσελέντης,

Βίκυ Φλέσσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook