Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει ειδικό πακέτο για τον Πολιτισμό -Τα μέτρα στήριξης που μελετά

ο-κυριάκος-μητσοτάκης-ετοιμάζει-ειδι-1034760

Ειδικό «πακέτο» για την στήριξη του Πολιτισμού και των ανθρώπων του που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορωνοϊού, ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το προανήγγειλε ουσιαστικά κατά την τριτολογία του στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη, μιλώντας για «συγκεκριμένα μέτρα και συγκεκριμένες προτάσεις», ώστε να απαλυνθούν οι αρνητικές επιπτώσεις στον κλάδο του Πολιτισμού από το γεγονός ότι φέτος το καλοκαίρι «εκ των πραγμάτων ο συγχρωτισμός σε ανοικτούς χώρους δεν θα μπορεί να γίνει με τις ίδιες διαδικασίες και με τους ίδιους κανόνες που γινόταν πάντα μέχρι σήμερα».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε, πάντως, ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες ώστε να μην παραλύσει ο κλάδος του πολιτισμού το καλοκαίρι. Και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Επιστημονική Επιτροπή θα εξετάσει με ποιόν τρόπο και όχι «αν» μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έχει ήδη επεξεργαστεί προτάσεις στήριξης του κλάδου, ενώ σχετικά ερωτήματα έχουν τεθεί και στην Επιτροπή Επιστημόνων, η οποία αναμένεται να αποφανθεί σχετικά την ερχόμενη Τρίτη.

Ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την υπ.Πολιτισμού, ενώ μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συγκαλέσει διυπουργική σύσκεψη για τον Πολιτισμό στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού, αλλά και των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας, προκειμένου να καταλήξει στο πακέτο στήριξης του κλάδου του Πολιτισμού.

Πηγή: iefimerida.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook