Ο Κυρανάκης έχει δίκιο – Μάθε να φτιάχνεις βιογραφικό από τους ειδικούς | Video

ο-κυρανάκης-έχει-δίκιο-μάθε-να-φτιάχ-882238

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Κυρανάκης που συνήθως διεκδικεί αρνητική δημοσιότητα για να υπενθυμίσει την παρουσία του, αυτή τη φορά φαίνεται πως είχε δίκιο.

Η δήλωσή του στην οποία επιρρίπτει ευθύνες στους νέους που δεν βρίσκουν δουλειά, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αλλά σίγουρα δεν απέχει από την πραγματικότητα.

«Είναι σημαντικό να ενημερώνεται ο κόσμος για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, διότι πολλές φορές ακούμε για ανέργους που ψάχνουν για δουλειά και δεν έχουν στον ήλιο μοίρα αλλά δεν ψάχνουν στο ίντερνετ, να δούνε τι υπάρχει από προγράμματα» είπε και συνέχισε: «Το βλέπω και στη δική μου γένια, πάρα πολλές φορές υπάρχουν νέα παιδιά που πηγαίνουν από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο για να ψάξουν δουλειά, αλλά δεν κάθονται να κάνουν μια σωστή δόμηση βιογραφικού, ενώ έχουν τα πτυχία».

Αν κάποιος μελετήσει όσα αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο Κώστας Κυρανάκης δεν φαίνεται να χρειάστηκε ποτέ να συμπληρώσει επαγγελματικό βιογραφικό: Τα “παιδιά της γενιάς του” μαστίζονται από την ανεργία όμως ο ίδιος στα 32 του ήταν ήδη βουλευτής αφού στο δικό του βιογραφικό υπάρχουν διαδοχικές πολιτικές θέσεις, στις οποίες προωθήθηκε από πολύ νεαρή ηλικία, με μοναδικό προσόν την κομματική ένταξη στη ΝΔ ενώ “τα παιδιά της γενιάς του” έπαιρναν μεταπτυχιακά και διδακτορικά.

Ο ίδιος άλλωστε στην ιστοσελίδα του ξεκινάει το βιογραφικό με την αναφορά ότι γνωρίζει την αγορά γιατί ο… παππούς του είχε κατάστημα ενδυμάτων. Σε κάθε περίπτωση, με μισό εκατομμύριο νέους στο εξωτερικό και 37,5% νεανική ανεργία στη χώρα, όσο και αν ψάχνουν στο ίντερνετ, δεν θα βρουν ποτέ δουλειά, όπως ισχυρίζεται.

Όμως εκεί που ο Κώστας Κυρανάκης έχει απόλυτο δίκιο είναι ότι το σωστό βιογραφικό έχει βαρύνουσα σημασία: Στον ένα χρόνο διακυβέρνησης της ΝΔ έχουν εντοπιστεί τα περισσότερα πλαστά και ανύπαρκτα πτυχία και μεταπτυχιακά όλης της μεταπολίτευσης: Ο Υφυπουργός Διαματάρης και ο Γεν. Γραμματέας Κ. Λούλης παρουσίασαν ανύπαρκτο πτυχίο, ο Υφυπουργός Στεφανής, ανύπαρκτο μεταπτυχιακό, όπως και η Γεν. Γραμματέας Σοφία Νικολάου, ενώ καταδιώκει φυλακισμένους για να μην ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Όσο για το Διοικητή της ΕΥΠ Κοντολέοντα, άλλαξε ο νόμος ώστε να διοικεί την πλέον νευραλγική θέση του κράτους χωρίς πτυχίο.

Είναι η ΝΔ που φρόντισε ώστε το πτυχίο να μην είναι απαραίτητο για τους μετακλητούς των Υπουργείων και αύξησε τις αποδοχές τους και τον αριθμό τους αποθεώνοντας τη φαυλότητα, που προωθεί τη φαλκίδευση του ΑΣΕΠ αναβιώνοντας την αναξιοκρατία του κράτους της Δεξιάς ενώ ήδη φροντίζει, ακόμη και όταν οι νέοι βρίσκουν μια κακοπληρωμένη δουλειά, να πρέπει στο εξής να καλύπτουν μόνοι τους τις εισφορές για την επικουρική τους ασφάλιση.

Πραγματικά ό,τι θα περίμενε κανείς κάτι άλλο από μια κυβέρνηση με τα “καλύτερα βιογραφικά”…

Πηγή: tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook