Ο Kurt Cobain των Nirvana δολοφονήθηκε – Νέα στοιχεία βάζουν (ξανά) στο κάδρο την γυναίκα του

ο-kurt-cobain-των-nirvana-δολοφονήθηκε-νέα-στοιχεία-1656888

Ο Kurt Cobain δολοφονήθηκε, σύμφωνα με έναν βραβευμένο δημιουργό ντοκιμαντέρ, ο οποίος προσφέρει στη χήρα του ροκ σταρ Courtney Love την ευκαιρία να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μετά από χρόνια εικασιών για το θάνατο του συζύγου της.

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Ian Halperin προκαλεί την ηθοποιό και τραγουδίστρια Love, να υποβληθεί σε τεστ σε ανιχνευτή ψεύδους για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με τον θάνατο του Cobain το 1994, ο οποίος θεωρείται ευρέως ότι ήταν αυτοκτονία.

Ο Halperin πιστεύει ότι το νέο του βιβλίο «Case Closed: The Cobain Murder: The Killing And Cover Up of Kurt Cobain» παρουσιάζει ένα «πειστικό επιχείρημα» ότι ο Cobain δεν αυτοκτόνησε.

Ο ερευνητής δημοσιογράφος, ο οποίος έχει διερευνήσει την αυτοκτονία του Cobain από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, λέει ότι αποκάλυψε νέες αποδείξεις ότι ο frontman των Nirvana δολοφονήθηκε αντ’ αυτού – αν και σταματά να κατηγορεί την Love ή οποιονδήποτε άλλον για τη δολοφονία.

Ο Halperin πιστεύει ότι ένα επιτυχημένο τεστ ανιχνευτή ψεύδους θα βοηθήσει να καθαρίσει το όνομά της μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες υποψίας από ορισμένους θιασώτες των Nirvana και ερωτήματα σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη.

Ο Cobain, ο οποίος ήταν χρήστης ηρωίνης, βρέθηκε νεκρός σε ένα δωμάτιο πάνω από το ανεξάρτητο γκαράζ του σπιτιού του στη συνοικία Lake Washington του Σιάτλ στις 8 Απριλίου 1994.

Κρατούσε το κυνηγετικό όπλο που τον είχε σκοτώσει, με τη σφαίρα να χτυπάει το κεφάλι του μέσα από το στόμα του.

Παρά το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής και το αστυνομικό τμήμα του Σιάτλ δήλωσαν ότι ο θάνατος ήταν αυτοκτονία, οι θεωρίες ότι η Love μπορεί να έπαιξε ρόλο στον θάνατο του Cobain έχουν επιμείνει υπό το φως των προφανών αντιφάσεων στα στοιχεία.

Νέες αποδείξεις

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στην αμερικανική εφημερίδα The U.S. Sun, ο Halperin δήλωσε: «Σε αυτό το βιβλίο, καταλήγω ακλόνητα στο συμπέρασμα ότι η αστυνομία έκανε χίλια τοις εκατό λάθος και ότι επρόκειτο για φόνο. Η ετυμηγορία πρέπει να αλλάξει από αυτοκτονία σε δολοφονία».

«Και όλα αυτά βασίζονται στα ιατροδικαστικά παθολογικά στοιχεία, νέα στοιχεία που ξέθαψα. Δεν κατηγορώ κανέναν για φόνο, αλλά προκαλώ την Courtney να κάνει επιτέλους ένα τεστ σε πολυγράφο. Θα το πληρώσω για να καθαρίσει το όνομά της. Την κατηγορούν ότι εμπλέκεται σε αυτό εδώ και τόσα χρόνια. Αν περάσει, θα αγοράσω μια διαφημιστική πινακίδα στην Times Square και θα γράψω στην πινακίδα: ‘Η Courtney Love είναι αθώα’.

Και εξακολουθώ να την ενθαρρύνω ως πενθούσα χήρα να πάρει τα ίχνη της και να βρει τους δολοφόνους. Δεν πρόκειται να σταματήσω μέχρι να βρω τους δολοφόνους», ανέφερε.

«Λέω, κοιτάξτε, ο ρόλος της είναι σίγουρα ύποπτος με βάση την πληθώρα των στοιχείων που περιγράφω στο νέο βιβλίο. Αλλά δεν την κατηγορώ για φόνο. Πολλοί άνθρωποι την έχουν αμφισβητήσει», συνέχισε.

«Πολλά μέσα ενημέρωσης, πολλοί άνθρωποι που βρίσκονται κοντά της, την κατηγορούν ανοιχτά για φόνο – εγώ δεν το κάνω», σχολίασε.

Ο Halperin απηύθυνε ευθεία έκκληση στην Love να προχωρήσει σε τεστ με τον πολύγραφο, ο οποίος είναι μια τεχνική επιλογή που χρησιμοποιείται από τους αξιωματούχους των διωκτικών αρχών.

Τεστ με πολύγραφο

Απευθυνόμενος στην Love μέσω της αμερικανικής εφημερίδας The U.S. Sun, ο Halperin εξέφρασε την άποψή του ότι ήταν «έκπληκτος ως πενθούσα σύζυγος που με όλες αυτές τις κατηγορίες για δολοφονία όλα αυτά τα χρόνια δεν έχετε κυνηγήσει τους δολοφόνους ή δεν έχετε προσπαθήσει να φτάσετε στην άκρη του νήματος».

Πρόσθεσε: «Παρακαλώ δεχτείτε την πρόκλησή μου να εξεταστείτε με έναν πολύγραφο. Θα το πληρώσω τον κορυφαίο εξεταστή πολυγράφου στον κόσμο».

Ο Halperin πιστεύει ότι η Love, η οποία είναι μητέρα της μοναχοκόρης του ζευγαριού Frances Bean Cobain, είναι πιθανό να απαντήσει στην προσφορά του και στο βιβλίο του με «μια μεγάλη άρνηση».

Η Love και ο Cobain φέρονται να πάλευαν να κρατήσουν το γάμο τους ενωμένο εξαιτίας προβλημάτων με τα ναρκωτικά, καβγάδες και ζήλια.

Ο Halperin αποκάλυψε: «Ο Kurt είχε προγαμιαίο συμβόλαιο με την Courtney. Είχε μιλήσει με δικηγόρο για διαζύγιο και την είχε αφήσει. Αν έπαιρναν διαζύγιο, εκείνη δεν θα έπαιρνε ούτε δεκάρα. Και άξιζε πολύ περισσότερο νεκρός παρά ζωντανός για την Courtney Love. Υπήρχε κίνητρο. Ήθελε διαζύγιο, και αυτό έχει επιβεβαιωθεί από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων της ίδιας της Courtney με τους οποίους έχω μιλήσει. Οπότε αυτό δεν είναι καν συζητήσιμο σχετικά με το προγαμιαίο συμβόλαιο. Ο ίδιος ο παππούς του, ο Leland Cobain, του πήρα συνέντευξη, ήταν το πιο κοντινό πρόσωπο στον Kurt. Είπε ότι ο Kurt ήθελε να αφήσει την Courtney. Είχε κάνει άλλα σχέδια».

Επίμονη άρνηση

Η Love πάντα απέρριπτε σθεναρά κάθε υπόνοια ότι εμπλέκεται στο θάνατο του Cobain ή ότι τον ήθελε νεκρό αν χώριζαν.

Ο Βρετανός ντοκιμαντερίστας Nick Broomfield ήταν ο πρώτος που διερεύνησε ερωτήματα σχετικά με την πιθανή εμπλοκή της στο θάνατο του Cobain.

Η Love προσπάθησε να σταματήσει το MTV την ταινία του Broomfield «Kurt & Courtney» του 1998, παρόλο που η ταινία αρνείται τον υποτιθέμενο ρόλο της σε συνωμοσία για τη δολοφονία του συζύγου της.

Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει μια συνέντευξη με έναν ροκά γνωστό ως El Duce – πραγματικό όνομα Eldon Wayne Home – ο οποίος ισχυρίζεται στην κάμερα ότι η Love του πρόσφερε 50.000 δολάρια για να «καθαρίσει» τον Cobain.

Στα τέλη της ταινίας, ο Broomfield μαθαίνει για τον τυχαίο θάνατο του El Duce.

Στο ντοκιμαντέρ Soaked in Bleach του 2015, η πρώην δικηγόρος του Cobain Rosemary Carroll δήλωσε ότι δεν πιστεύει ότι έγραψε το σημείωμα αυτοκτονίας που βρέθηκε στο σπίτι του.

Στο ντοκιμαντέρ, η Carroll, στενή φίλη του Cobain, δήλωσε: «Δεν νομίζω ότι το έγραψε. Αισθάνομαι το ίδιο που αισθάνθηκα όταν το διάβασα. Δεν το έγραψε αυτός».

Ο μακαρίτης και αποξενωμένος πατέρας της Love, ο Hank Harrison, κατηγόρησε ανοιχτά την κόρη του ότι έβαλε το χεράκι του στο θάνατο του συζύγου της.

Είπε στο Dateline του NBC το 2004: «Είναι ψυχοπαθής, έχει κοινωνιοπαθητική προσωπικότητα όπως κι εγώ. Δεν ξέρω ποιος τον σκότωσε. Ξέρω ποιος επωφελήθηκε από το θάνατό του: η κόρη μου, για παράδειγμα».

Σε μια άλλη συνέντευξη, είπε: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήταν ικανή. Δεν μπορώ να αποδείξω ότι εκείνη τράβηξε τη σκανδάλη, αλλά μπορώ να αποδείξω την εμπλοκή της σε μεγάλο βαθμό βεβαιότητας».

Αλλά ο πρώην μάνατζερ των Nirvana, Danny Goldberg, χαρακτήρισε τους ισχυρισμούς ότι ο Cobain δολοφονήθηκε ως «γελοίους».

Ο Danny Goldberg επιμένει ότι είδε από πρώτο χέρι την κατρακύλα του σταρ στην αυτοκτονική κατάθλιψη.

Τα τελευταία χρόνια, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Tom Grant από το Λος Άντζελες, ο οποίος είχε προσληφθεί από τη Love για να βρει τον ροκ σταρ τις ημέρες πριν από τον θάνατό του, έθεσε ερωτήματα σχετικά με το αν η τραγουδίστρια είχε κάποιο ρόλο στον θάνατο του συζύγου της.

Ο Halperin, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Grant σε βιβλία, πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει το ρόλο της, επειδή έχει κατηγορηθεί από τον ίδιο της τον ιδιωτικό ερευνητή».

Και πρόσθεσε: «Συνεχίζω στο όνομα της δικαιοσύνης και είναι καιρός να φτάσουμε στην άκρη του νήματος. Απλά το βάζω εκεί έξω ότι ας μην ζούμε με ψεύτικα προσχήματα. Ας μην υπάρξουν άλλες μιμητικές αυτοκτονίες».

Ο Halperin έγραψε δύο μπεστ σέλερ των NY Times για τον Cobain και ήταν παραγωγός μιας ταινίας για την Paramount με τίτλο The Cobain Case.

Διαθέτει μια τρομερή φήμη ως ερευνητής δημοσιογράφος χάρη στα βιβλία του για τον Μάικλ Τζάκσον, την Αντζελίνα Τζολί και την Γουίτνεϊ Χιούστον.

Σχολιάζοντας όσα αποκάλυψε για το νέο του βιβλίο, ο Καναδός συγγραφέας δήλωσε:

«Αποκαλύπτω το καυτό όπλο στο νέο βιβλίο [για τη φύση του θανάτου του Κομπέιν], και με βάση τα ιατροδικαστικά παθολογικά στοιχεία και τα νέα έγγραφα που κατάφερα να αποκαλύψω. Όλα αυτά είναι νέα στοιχεία».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook