Ο Κρητικός που κατέκτησε τον υψηλότερο τίτλο στο σκάκι σε διεθνή οργάνωση

ο-κρητικός-που-κατέκτησε-τον-υψηλότερ-1279073

Μία ακόμη μεγάλη επιτυχία είχαμε από τον Ρεθυμνιώτη αθλητή της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ Νικόλα Θεοδώρου!

Ο Νικόλας είναι ένας αθλητής που μας εκπλήσσει συνεχώς με τις επιτυχίες του και τα όριά του! Δεν ήταν λίγες οι αναφορές που κάναμε τη χρονιά που μας πέρασε για αυτά που έχει κατακτήσει! Αυτή τη φορά όμως η επιτυχία είναι τέτοια που ξεπερνάει τα όρια της χώρας μας και είναι από τους μεγαλύτερους στόχους που θέτει ένας αθλητής στο σκάκι!

Το να κατακτήσει κάποιος τον τίτλο του Γκραν μαιτρ στο σκάκι ο οποίος είναι ο ανώτερος τίτλος που υπάρχει δεν είναι κάτι απλό. Απόδειξη ότι μόνο 11 παίκτες στα Ελληνικά χρονικά τον έχουν κατακτήσει και κανείς ποτέ από την Κρήτη!

Ο Νικόλας σε διεθνή διοργάνωση που διεξήχθη στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής διέπρεψε με την εμφάνισή του κατακτώντας την 1η θέση στο τουρνουά.

Παράλληλα όμως συγκέντρωσε και το απαραίτητο ποσοστό που χρειαζόταν για να πάρει την τρίτη του νόρμα του Γκραν μαιτρ που ήταν και η τελευταία που απαιτούνταν για να κατακτήσει τον τίτλο.

Ο 21χρονος Νικόλας Θεοδώρου είναι ο πρώτος σκακιστής της Κρήτης στα χρονικά που πετυχαίνει την κατάκτηση αυτού του τίτλου, γεγονός που μας κάνει ακόμη πιο περήφανους μιας και η επιτυχία αυτή προέρχεται από τον αθλητή της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook