Ο Κρητικός ιερέας που έριξε τον Σταυρό στα κανάλια της Ολλανδίας | Photos

ο-κρητικός-ιερέας-που-έριξε-τον-σταυρό-795159

Με συγκίνηση οι ομογενείς της Ουτρέχτης, για πρώτη φορά γιόρτασαν τα Θεοφάνια και είδαν τον Κρητικό ιερέα της ενορίας τους, πατέρα Αλέξανδρο Πιτσικάκη, να πετά τον Σταυρό στα νερά του καναλιού. 

Η Φανή Κατσουλάκη, από την Cretan luxury services, βρέθηκε στην Ολλανδία για διακοπές και κατέγραψε την τελετή που γέμισε συγκίνηση τους πιστούς:

«Αυτό που είδα στην ενορία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εκεί, με άφησε εκστασιασμένη. Έναν κατάμεστο ναό από ανθρώπους να εορτάζει τα Θεοφάνεια με κατάνυξη, τάξη αλλά και μεγαλοπρέπεια. Αυτό όμως που ακολούθησε με άφησε άφωνο τόσο εμένα όσο και το εκκλησίασμα του ναού.

Με τις οδηγίες του ιερέως π. Αλεξάνδρου κατευθυνθήκαμε στο ποτάμι κοντά στον ναό όπου έγινε η τελετή καθαγιασμού των υδάτων. Εκεί μπορούσε κανείς να δει την συγκίνηση των ανθρώπων καθώς έψαλαν το εν Ιορδάνη και έκλαιγαν. Όπως άκουσα από κάποιους ηλικιωμένους είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στην ενορία εκείνη, και μάλλον σε ολόκληρη την Ολλανδία.

Η χαρά μου αλλά και η συγκίνηση μου δεν μπορούσε να κρυφτεί, για αυτό γράφω αυτές τις γραμμές για να την μοιραστώ μαζί σας, αλλά και να συγχαρώ τον συντοπίτη μου Κρητικό ιερέα π. Αλέξανδρο Πιτσικάκη για το έργο που επιτελεί εκεί μαζί με τους ανθρώπους που τον βοηθούν. Εύχομαι να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους, και να αναπαύουν τον κόσμο που ζει εκεί.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook