Ο Κρητικός «Φρίξος» επιστρέφει πανηγυρικά στα σχολεία

ο-κρητικός-φρίξος-επιστρέφει-πανηγ-995718

Στα θρανία επιστρέφει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σεξουαλικής αγωγής – πρόληψης από την παιδική σεξουαλική κακοποίηση με τίτλο «Παίζω με τον Φρίξο και μαθαίνω για το σώμα μου και τις διαπροσωπικές σχέσεις».

Σε ανακοίνωσή της, η παγκόσμια βραβευμένη συγγραφική ομάδα του “Φρίξου” με το Αριστείο και το βραβείο Καινοτομίας στη Σεξουαλική Αγωγή WAS2019 από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Σεξουαλικής Υγείας και Μέλη της Επιτροπής για την προαγωγή τη σεξουαλικής αγωγής του Δήμου Ρεθύμνου, Μαργαρίτα Γερούκη, τ. Σχολική Σύμβουλος Π.Ε., Έλενα Βιταλάκη, ΕΔΙΠ Πανεπιστημίου Κρήτης, Αθηνά Τριαματάκη, εκπαιδευτικός – εμψυχώτρια και Δέσποινα Μαυράκη, εκπαιδευτικός, αναφέρουν πως το πρόγραμμα “χαίρει την αγάπη και την εκτίμηση από όλους εσάς που με την άμεση ενεργοποίησή σας και μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους κοινωνικά ευαισθητοποιημένους πολίτες επανεγκρίθηκε από το ΙΕΠ και πήρε τη σχετική έγκριση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, στις 6 Φεβρουαρίου 2020 (Φ2.1/ΠΜ/17316/Δ7).

Ως συγγραφική ομάδα πιστεύουμε ότι, ο ΦΡΙΞΟΣ είναι η απάντηση της κοινωνίας στη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών που μπορεί και πρέπει να έρθει μέσα από την εκπαίδευση, δηλαδή, μέσα από τη συστηματική, οργανωμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη εφαρμογή προγραμμάτων Σεξουαλικής Αγωγής στα σχολεία μας. Ο ΦΡΙΞΟΣ υπερβαίνει το άθροισμα των ατομικών μας δυνατοτήτων. Είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας εκπαιδευτικού, γονέα, φορέων και της ευρύτερης κοινωνίας που θέλει υπομονή, επιμονή, όραμα και πίστη! Η Γνώση είναι Δύναμη! Η οικοδόμηση της γνώσης πάνω σε σεξουαλικά ζητήματα και η ανάπτυξη δεξιοτήτων διαλόγου και λήψης αποφάσεων προετοιμάζουν το έδαφος για ένα υγιέστερο τρόπο ζωής και αυτό ακριβώς είναι που ευχόμαστε και επιδιώκουμε για τα παιδιά μας, για τα μαθητούδια μας!”

Οι εκπαιδευτικοί υπενθυμίζουν ότι “με απόφαση του Υ.ΠΑΙ.Θ και χωρίς να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις, το πρόγραμμα που αρχικά είχε εγκριθεί από το ΙΕΠ (Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής) τον Οκτώβριο του 2019 για το σχολικό έτος 2019-20 (παίρνει έγκριση από το 2015), «πάγωσε» στις σχολικές αίθουσες για να επαναξιολογηθεί… To αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσει πολλά ερωτηματικά και να προκληθεί αναστάτωση κι ανασφάλεια στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο αφορά τη σεξουαλική αγωγή αλλά και στην ελληνική κοινωνία ευρύτερα…”

Πηγή: cretalive.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook