Ο κορονοϊός «έφαγε» 12-14 δις από το «μαξιλάρι ασφαλείας» της Ελλάδας στον ESM

ο-κορονοϊός-έφαγε-12-14-δις-από-το-μαξιλ-266671

Περισσότερο από το μισό του ποσού που περιέχει το «μαξιλάρι» ασφαλείας διέθεσε η κυβέρνηση για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας λόγω κορονοϊού, ενώ τον Μάρτη δεν χρησιμοποιήθηκαν χρήματα από τα συγκεκριμένα ταμειακά διαθέσιμα.

Αυτό αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι η χρησιμοποίησή του άρχισε αυτόν τον μήνα για χρηματοδότηση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων.

Επιβεβαιώνουν, παράλληλα, ότι το «μαξιλάρι», που έχει αφήσει παρακαταθήκη η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι αρκετό για τη στήριξη των μέτρων έως και τον Ιούλιο, ενώ υπάρχουν άλλα 15,7 δισ., τα οποία είναι δεσμευμένα από τον ESM για το χρέος και είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι ίδιοι κύκλοι, αναφερόμενοι στις οικονομικές επιπτώσεις, τονίζουν ότι αυτή την ώρα, όλα είναι συνάρτηση του πότε θα ξεκινήσει η λειτουργία της οικονομίας.

«Κάθε μέρα που κερδίζουμε έχει μεγάλη σημασία γιατί κερδίζουμε από ύφεση» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επισημαίνουν, τέλος, ότι σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών στις 21 Απριλίου θα «κλείσει» η πλατφόρμα για τις αιτήσεις λήψης της επιστρεπτέας προκαταβολής του 1 δισ. ευρώ από τις επιχειρήσεις. Με βάση συγκεκριμένο αλγόριθμο που θα έχει ενσωματώσει τα κριτήρια καταβολής θα κατατεθούν τα χρήματα της ενίσχυσης στους λογαριασμούς των επιχειρήσεων στο τέλος Απριλίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook