O κορωνοϊός έχει «παγώσει» τις ξενοδοχειακές κρατήσεις στην Κρήτη

o-κορωνοϊός-έχει-παγώσει-τις-ξενοδοχ-921895

Παγκόσμια ανησυχία, παγώνοντας ακόμη και τις διακοπές του καλοκαιριού και μάλιστα μέσα στον Φεβρουάριο, που θεωρείται ο κατ’ εξοχήν μήνας των προκρατήσεων, έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορωνοϊού, βάζοντας έτσι σε μεγάλες περιπέτειες τον τουρισμό της Κρήτης.

Λόγω φόβου, οι υποψήφιοι ταξιδιώτες έχουν αρχίσει να σκέφτονται, αυτό το διάστημα τουλάχιστον, να αναστείλουν την κράτηση κάποιου πακέτου διακοπών, αναμένοντας τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση του υιού. Οι τουριστικοί φορείς του νησιού επιβεβαιώνουν τη στασιμότητα που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στις προκρατήσεις ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, η οποία αποδίδεται στον φόβο των ταξιδιωτών να κλείσουν πακέτα διακοπών. Υπάρχει ωστόσο η αισιοδοξία ότι το κλίμα θα αναστραφεί, καθώς η χώρα μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει ενδεχόμενα κρούσματα, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με άλλους ιούς.

Η αλήθεια πάντως είναι πως το πρώτο “χτύπημα” του κορωνοϊού σε τοπικό επίπεδο καταγράφεται στον τουρισμό της Κρήτης.

«Μακροπρόθεσμα θέλω να πιστεύω πως η κατάσταση αυτή δε θα μας επηρεάσει. Όμως την τρέχουσα στιγμή μας επηρεάζει, διότι ο κόσμος έχει φοβηθεί. Όσοι θέλουν να προγραμματίσουν τις διακοπές τους δεν το αποφασίζουν και έτσι βλέπουμε αυτόν τον καιρό μια στασιμότητα στον ρυθμό των προκρατήσεων», είπε, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει δημιουργήσει αυτή τη στιγμή η ανησυχία που υπάρχει διεθνώς για την εξάπλωση του ιού, ο πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτόρων Κρήτης, Α’ αντιπρόεδρος της ΓΕΠΟΕΤ (Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού) και διευθύνων σύμβουλος της Kosmos Travel ΕΠΕ, Μιχάλης Βλατάκης.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ο κ. Βλατάκης πρόσθεσε ωστόσο: «Εύχομαι, ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι θα βρεθεί σύντομα λύση στο όλο αυτό σοβαρό ζήτημα. Έχουμε άλλωστε κατά καιρούς περάσει ένα σωρό ιούς, οπότε και αυτή η περίπτωση θα αντιμετωπιστεί και θα προχωρήσουμε».

Ξενοδόχοι

Η αναστολή στη ροή των προκρατήσεων κατά τον Φεβρουάριο θέτει σε επιφυλακή τους ξενοδόχους, που θεωρούν τον μήνα αυτό ως βαρόμετρο για την εξέλιξη της τουριστικής χρονιάς. Μιλώντας σχετικά με την αγωνία που υπάρχει, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου κ. Νίκος Χαλκιαδάκης τόνισε σε δηλώσεις του: «Βλέπουμε, μιλώντας με τα πρακτορεία, ότι ο ρυθμός των προκρατήσεων εμφανίζεται αρκετά μειωμένος από την είδηση εξάπλωσης του ιού και μετά σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Ο Φεβρουάριος θεωρείται ο πιο ισχυρός μήνας από άποψη προκρατήσεων. Στο πίσω μέρος του μυαλού όλων μας υπάρχει η ανησυχία για την πορεία της τουριστικής σεζόν. Ευελπιστούμε όμως ότι κάτι θα γίνει και θα βρεθεί κάποιο αντίδοτο για την αντιμετώπιση του ιού. Έχουμε ακόμα αρκετό καιρό μπροστά μας μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν, απλώς η κατάσταση πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Μέσα από μια έρευνα πάντως που έγινε, έδειξε πως σε τοπικό επίπεδο είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε περιστατικό».

Συγκρατημένη αισιοδοξία – Ελπίζουν σε αναστροφή του κλίματος

Η κατάσταση πάντως δε θεωρείται προς το παρόν επικίνδυνη για την τουριστική κίνηση της επόμενης σεζόν, με τους τουριστικούς πράκτορες να παρακολουθούν την πορεία των προκρατήσεων και να εμφανίζονται αισιόδοξοι, σημειώνοντας πως σύντομα θα βρεθεί λύση και θα αναστραφεί το κλίμα.

Πηγή: neakriti.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook