Ο κωδικός που ΔΕΝ πρέπει να έχετε στην κάρτα επιβίβασης

ο-κωδικός-που-δεν-πρέπει-να-έχετε-στην-κ-969468

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο, κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού να γίνουν λάθη με την κάρτα επιβίβασης και να χάσουμε την πτήση μας.

Μάλιστα, υπάρχει ένας κωδικός ο οποίος μπορεί να είναι η αιτία για να καθυστερήσουμε ή ακόμα και να χάσουμε την πτήση μας.

Εκτός λοιπόν από τα προσωπικά μας στοιχεία, το εισιτήριο μπορεί να έχει και τον κωδικό SSSS. Εξαιτίας αυτού, ο επιβάτης δεν μπορεί να εκτυπώσει την κάρτα στα ειδικά μηχανήματα, ενώ θα πρέπει να περάσει υποχρεωτικά από τα γκισέ.

Τι σημαίνει όμως ο εν λόγω κωδικός και γιατί όταν αναγράφεται στην κάρτα, θα πρέπει ο κάτοχος να περάσει από αστυνομικό έλεγχο;

Το μήνυμα βρίσκεται ορισμένες φορές στην κάρτα επιβίβασης σε πτήσεις που γίνονται εντός των ΗΠΑ ή προς τις ΗΠΑ, ενώ σημαίνει ότι για κάποιο λόγο, έχετε τα μάτια της ασφάλειας στραμμένα πάνω σας.

«Secondary Security Screening Selection» ή σε απλά ελληνικά, δευτερογενής έλεγχος που πραγματοποιείται από τη Διοίκηση Ασφαλείας Μεταφορών και μπορεί να διαρκέσει ακόμα και κάτι περισσότερο από μισή ώρα.

Στην πραγματικότητα, όλοι ξέρουν πως αυτός ο κωδικός σημαίνει ταλαιπωρία, κανείς όμως δεν γνωρίζει υπό ποιες συνθήκες εμφανίζεται.

Γενικά έχει παρατηρηθεί πως εμφανίζεται συχνότερα σε εισιτήρια που έχουν κλειστεί τελευταία στιγμή, αν η πληρωμή τους έχει γίνει με μετρητά ή αν η χώρα προορισμού του ταξιδιώτη είναι «υψηλού κινδύνου».

Αν και συνήθως ο κωδικός τυπώνεται στην κάρτα επιβίβασης όσων βρίσκονται στην λίστα του FBI σχετικά με την τρομοκρατία, συχνά η επιλογή είναι τυχαία. Μπορεί να σας εμφανιστεί επειδή κλείσατε το εισιτήριό σας τελευταία στιγμή ή έχετε κλείσει εισιτήριο χωρίς επιστροφή για μία χώρα υψηλού κινδύνου.

newmoney.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook