Ο Κικίλιας, ο Αρκουμανέας και τα άλλα παιδιά

ο-κικίλιας-ο-αρκουμανέας-και-τα-άλλα-πα-1292574

Ο Βασίλης Κικίλιας απομακρύνθηκε από το υπουργείο Υγείας και «τακτοποιήθηκε» στο υπουργείο Τουρισμού, ο Ν. Χαρδαλιάς απολαμβάνει την ησυχία του ως υφυπουργός Άμυνας, η παραίτηση του Π. Αρκουμανέα από την προεδρία του ΕΟΔΥ έχει προαναγγελθεί εδώ και μια εβδομάδα, ενώ δρομολογείται «ανασχηματισμός» της επιτροπής Τσιόδρα με επίσημη διαρροή ότι τα 33 μέλη θα γίνουν 7 και εκ των υστέρων, μετά το θόρυβο, διάψευση της διαρροής που οι ίδιοι έκαναν.

Τι ακριβώς συμβαίνει;

Το προφανές είναι ότι αποπέμπονται ο ένας μετά τον άλλο οι πρωταγωνιστές στη διαχείριση της πανδημίας με τρόπο που να μη φαίνεται ότι πρόκειται για έμπρακτη αναγνώριση αποτυχίας αλλά για ανακατάταξη δυνάμεων.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν θέλουν να δημιουργείται η εντύπωση τιμωρίας και καρατομήσεων και προσπαθούν να ελέγξουν το επικοινωνιακό περιβάλλον, παρόλο που είναι αυταπόδεικτο ότι πρόκειται για αλλαγές που επιβάλλονται από την κακή πορεία των εμβολιασμών, από την πληρότητα 100% στις ΜΕΘ της Βόρειας Ελλάδας και από το φόβο για το χειμώνα που έρχεται.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες, απαγόρευσαν στον Π. Αρκουμανέα να διακινεί τη διαρροή ότι θα μετακινηθεί στο υπουργείο Τουρισμού, κοντά στον Β. Κικίλια, και την ίδια ώρα προσπαθούν να πείσουν ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στις σχέσεις του με το Μέγαρο Μαξίμου, αλλά απλά έκλεισε ένας κύκλος. Ο κύκλος, άλλωστε, έκλεισε και για τον αντιπρόεδρο του ΕΟΔΥ που έκανε ό,τι μπορούσε για να υποστηρίξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με τον νέο υπουργό Υγείας Θ. Πλεύρη…

Δεν χρειάζεται ρεπορτάζ παρά μόνο κοινή λογική για να αντιληφθεί κανείς ότι φεύγουν από το κάδρο όλοι όσοι θεωρούνται υπαίτιοι για τις κακές επιδόσεις της χώρας στον εμβολιασμό και στον αριθμό θανάτων ανάλογα με τον πληθυσμό, με την προσδοκία ότι η νέα φρουρά θα τα καταφέρει καλύτερα. ‘Η απλώς μέχρι να φάει και αυτή τα ψωμιά της..

Το πρόβλημα είναι ότι όλα αυτά γίνονται με κρυψίνοια και παραπλανητική διάθεση, χωρίς ανοιχτή συζήτηση για τα αίτια της αποτυχίας, χωρίς συνεννόηση με τα κόμματα ώστε να αξιοποιηθούν εποικοδομητικές προτάσεις, χωρίς διάλογο με το υγειονομικό προσωπικό και επομένως χωρίς εγγυήσεις για μια νέα και ελπιδοφόρα αρχή, έστω τώρα, έστω με τόσο μεγάλη καθυστέρηση.

Δηλαδή, χωρίς λογοδοσία και χωρίς συγγνώμη.

Επίθεση αντί άμυνας και αυταρέσκεια αντί μεταμέλειας. Το έχουν επαναλάβει ήδη αρκετές φορές και δεν προκαλεί έκπληξη. Μόνο ανησυχία.

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook