Ο Κικίλιας κάνει… σύσταση στους επιχειρηματίες του τουρισμού να πληρώνουν καλύτερα τους εργαζόμενους

ο-κικίλιας-κάνει-σύσταση-στους-επιχε-1418943

Ιδιαίτερα αισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις για το καλοκαίρι, αφού όλα δείχνουν ότι ο τουρισμός θα κινηθεί στα επίπεδα του 2019, δημιουργώντας μεγάλες προσδοκίες για την οικονομία και τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο Ρουμάνους τουρίστες που θα έρθουν οδικώς στην χώρα: «Ήμουν δύο μέρες στη Ρουμανία. Πάνω από 1,5 εκατ. ταξιδιώτες, σύμφωνα με τους Ρουμάνους τουριστικούς πράκτορες, θα έρθουν οδικώς προς την Ελλάδα. Αυτή τη βδομάδα θα πάω στη Σερβία. Οι Σέρβοι αγαπούν την Ελλάδα και έρχονται μαζικά. Ήταν σημαντική και η κίνηση που είχαμε το Πάσχα».

Ο υπουργός υποστήριξε πως η πανδημία και ο τρόπος που την αντιμετωπίσαμε μάς καθιέρωσε ως ασφαλή προορισμό. «Φέτος, μισό εκατομμύριο ταξιδιώτες θα έρθουν από την Αμερική απευθείας στην Ελλάδα», τόνισε, ενώ παράλληλα αρνήθηκε να κάνει προβλέψεις και να μιλήσει για συγκεκριμένους στόχους. «Προβλέψεις δεν κάνω, και δε θα κάνω ούτε φέτος για τον τουρισμό. “Ταμείο” θα κάνουμε στο τέλος του 2022. Στην Αθήνα, έχουμε πολλούς Αμερικανούς ήδη από τον Απρίλιο, και τουρίστες από άλλες χώρες», είπε χαρακτηριστικά.

«Συστήνω στους επιχειρηματίες του τουρισμού να πληρώσουν καλύτερα τους εργαζόμενους»

Αναφερόμενος στου εργαζόμενους, και στη μεγάλη «έξοδο» που κάνουν αρκετοί από τον τουριστικό τομέα, ο υπουργός τόνισε ότι είναι σημαντικό για τους επαγγελματίες του χώρου του τουρισμού να καταλάβουν ότι οι πρεσβευτές μας είναι οι εργαζόμενοί μας. «Συστήνω στους επιχειρηματίες του τουρισμού με θέρμη να δώσουν καλύτερα πληρωμένες δουλειές και ποιοτικές θέσεις εργασίας. Για αυτούς που δεν είναι σωστοί επαγγελματίες, θα υπάρχουν και έλεγχοι και κυρώσεις» είπε.

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο και για τις διακοπές ρεύματος σε τουριστικούς προορισμούς: «Έχω διαβεβαίωση από όλους τους αρμόδιους φορείς, ότι πρώτα θα προασπιστούν ενεργειακά οι τουριστικοί μας προορισμοί και τα νησιά μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook