Ο Καζαμίας του zarpanews.gr για το 2020

ο-καζαμίας-του-zarpanews-gr-για-το-2020-980509

Τα Χανιά υποδέχονται μεγαλοπρεπώς το 2020, με νέες προσδοκίες και όνειρα για το μέλλον.

Το zarpanews.gr σας παρουσιάζει τον Καζαμία του για το νέο έτος και με χιουμοριστική διάθεση, προβλέπει το πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η χρονιά για όλα τα πρόσωπα της τοπικής, κυρίως, επικαιρότητας, με αλφαβητική σειρά.

Α

Ο Αρναουτάκης μετά την αναβάθμιση του νησιού με σύγχρονες υποδομές και την εισροή επενδύσεων στον ενεργειακό χώρο, τα παρατάει όλα και αποφασίζει να ασχοληθεί και ο ίδιος με τα πετρέλαια και ιδρύει την «Pink Sun Oils», με έδρα τις Αρχάνες. Διευθύνοντας Σύμβουλος ο Χανιώτης Τάσος Αλόγλου.

Σε άλλα νέα, η Νάνσυ Αγγελάκη «τρώει» τον Γρηγόρη Αρχοντάκη και αναλαμβάνει τα ινία της παράταξης, ενώ ανακηρύσσεται ως η επίτιμη επικεφαλής όλων των αντιπολιτεύσεων του δημοτικού συμβουλίου, εσαεί… Αναπληρωματική της η Νίκη Αποστολάκη.

Ο Απόστολος Αλεξάκης αγοράζει κάτι εναπομείναντα σούπερ μάρκετ στο Κατμαντού και η ομάδα ΑΕΕΚ-ΣΥΝΚΑ της οποίας προεδρεύει, παίρνει το Champions League!

Β

Ο ΒΟΑΚ είναι πλέον ο πιο καινούργιος και ασφαλής αυτοκινητόδρομος σε όλη την Ευρώπη. Και όλα αυτά χάρη σε μία νέα συνεργασία – φιλία που δημιουργήθηκε μεταξύ του Νίκου Βουρλάκη και του Τάσου Βάμβουκα, ο οποίος αφού παράτησε τα φαρμακεία και τις επιχειρήσεις του ανέλαβε, μαζί με τον σύντροφο Νίκο, ανάδοχος εργολάβος για τη διεκπεραίωση του έργου.

Πολύτιμος συνεργάτης και ο Βουλγαραποστόλης (Απόστολος Βουλγαράκης) του οποίου το όνομα φέρει και η νέα γέφυρα που στήθηκε στην περιοχή του Αλικιανού και περνά πάνω από τον Κερίτη, μετά από πρωτοβουλία των κατοίκων… Νερό κι αλάτι!

Στο μεγαλειώδες εγχείρημα σημαντική συμβολή είχε ο Μανούσος Βολουδάκης ο οποίος κατά τ’ άλλα είναι βαθιά προβληματισμένος. Μετά από ένα ταξίδι στην Ουκρανία, από το οποίο έφερε δώρο στη γυναίκα του ένα πολύ σινιέ ζευγάρι μπότες, ανακάλυψε ότι όλοι οι άνθρωποι του γραφείου του είχαν τοποθετηθεί από την Ντόρα…

Γ

Η πρώτη Γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι γεγονός και προς έκπληξη όλων, δεν είναι άλλη από τη Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Ως δώρο για την ανάληψη του αξιώματος, ο Γιάννης Γιαννακάκης και Αθηνά Γιαννουλάκη στέλνουν στην Αυτή Εξοχότητά της, έναν πίνακα από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης Χανίων για να κοσμεί το Προεδρικό Μέγαρο.

Επίσης, με πρωτοβουλία του Γιάννη Μαλανδράκη, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει πάρει τον τίτλο του «κανείς-δεν-τον-κουνάει» Δημάρχου Νομού Χανίων, χτίζεται η πρώτη κρεμαστή Γέφυρα που ενώνει τα Θοδωρού με τον Πλατανιά.

Δ

Ο Διγαλάκης τα βρίσκει με τους «καταληψίες» των κτιρίων στον λόφο Καστέλλι, ακυρώνει τα σχέδια του Πολυτεχνείου Κρήτης και όλοι μαζί οργανώνουν μεγάλη συναυλία για τα εγκαίνια του χώρου, με τη συμμετοχή του Ρόμπι Γουίλιαμς, ο οποίος όμως δεν έρχεται λόγω ασθενείας. Τον αναπληρώνει ο Ρόμπερτ Γουίλιαμς και γίνεται μεγάλο γλέντι με τα τραγούδια της γαλάζιας γενιάς.

Ο Δαμιανάκης καταθέτει πρόταση στο Δημοτικό συμβούλιο για ενοποίηση όλων των νομικών προσώπων του Δήμου Χανίων που αρχίζουν από «Δ» (ΔΕΔΙΣΑ, ΔΕΥΑΧ, ΔΗΠΕΘΕΚ, Δημοτική Πινακοθήκη κ.ο.κ) για την δημιουργία μιας μεγάλης εταιρίας τύπου «Giant» Γιάγκου Δράκου, η οποία θα χρηματοδοτεί τα έργα στα Χανιά και θα τα κάνει το «Los Angeles της Μεσογείου». Στο ρόλο της Βίρνας, η Τίνη!

Ε

Το φόρουμ του ΕΒΕΧ γίνεται… Παγκόσμιο. Επίτιμος καλεσμένος ο Ντόναλντ Τραμπ που έρχεται στα Χανιά, επισκέπτεται τη Βάση στη Σούδα και μετά από τις καθιερωμένες επισκέψεις βγαίνουν και οι αναμνηστικές φωτογραφίες. Σε όλες τους βρίσκεται στα δεξιά του Τραμπ, ο Γιώργος Κονταξάκης, ο οποίος σε κάποιες κρύβει μέχρι και τη Μελάνια…

Στις βραβεύσεις που ακολουθούν, τον Αμερικανό τιμούν οι συμμετέχοντες στις πορείες κατά των «Βάσεων του θανάτου», ενώ ακολουθεί γλέντι και βράβευση στον Νίκο Ζωιδάκη από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου.

Ζ

Η αστυνομία ανανεώνει το στόλο της και στην ομάδα «Ζ«, προΐσταται ο Γιάννης Ζερβός με βοηθό την Ελένη Ζερβουδάκη, όπου κάνουν εκπληκτική δουλειά στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας και του κυκλοφοριακού της πόλης. Η Ελένη κάνει συστάσεις για να τηρούνται οι τρόποι ευγένειας και επιπλήττει όσους αστυνομικούς υπαλλήλους παραφέρονται, ενώ ο Γιάννης ως πρώην στο σώμα, προσπαθεί να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο… της πρότερης αυτοδιοικητικής περιόδου.

Η

Η πόλη έχει γεμίσει Ηλεκτρικά οχήματα… από αυτοκίνητα και μηχανάκια, μέχρι λεωφορεία και φορτηγά, με τους οδηγούς να τρέχουν με τους φορτιστές στο χέρι να βρουν πρίζα για να… γεμίσουν το όχημα. Οι στάσεις λεωφορείων πλέον διαθέτουν ενσωματωμένα πολύμπριζα, ενώ για απομακρυσμένες περιοχές, προβλέπεται η χρήση μπαλαντέζας…

Αρκετοί είναι οι προνοητικοί που φρόντισαν να προμηθευτούν τα νέα ειδικά auto-power banks, που διατίθενται από τη ΒΡ, τη Shell και την ΕΚΟ.

Θ

Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού τα είδε, τα γεύτηκε και ένιωσε ότι τα έζησε όλα, εγκατέλειψε τα εγκόσμια και έγινε Θεοφιλέστατος Επίσκοπος σε μονή της Κισσάμου, με τις ευλογίες του Πατριαρχείου και σύσσωμης της τοπικής εκκλησίας.

Ι

Οι παλιοί Ιταλικοί στρατώνες μετατρέπονται σε ένα μεγαλειώδες Δημαρχιακό Μέγαρο. Στα εγκαίνια κόβουν την κορδέλα οι βουλευτές του νομού, ενώ χοροστατούν 14 Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι (οι οποίοι χειροτονήθηκαν πρόσφατα) της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου. Το χρώμα που επελέγη για τη συνολική διακόσμηση του νέου Δημαρχείου, είναι το μπαρουτοκαπνισμένο-σταχτί, για να θυμίζει την κατάσταση στην οποία ήταν το μέρος για σχεδόν 2 χρόνια.

Κ

Κηρύσσεται αντάρτικο από τα Κεραμειά, με μπροστάρηδες τον Καλογερή, τον Κώτσογλου, και τον Κουρουπάκη, με κύριο αίτημα να γίνουν τα Χανιά κέντρο και πρωτεύουσα της Κρήτης. Η επανάσταση πετυχαίνει και όλες οι περιφερειακές υπηρεσίες έρχονται στο δυτικό τμήμα του νησιού, όπου όμως αντιμετωπίζεται πρόβλημα στέγασης, με τους αρμόδιους να ψάχνουν νυχθημερόν στο Airbnb, μπας και αδειάσει κάτι.

Λ

Λεωφόρος των… αστέρων αναδείχθηκε η λεωφόρος Σούδας. Ο δρόμος εκτείνεται σε δύο ξεχωριστά ρεύματα κυκλοφορίας, τα οποία χωρίζει στη μέση νησίδα με εναλλάξ φοίνικες και -τους γνωστούς από πάντα- ευκάλυπτους, κλαδεμένους ωστόσο. Υπερπολυτελή μαγαζιά και μεγάλες επιχειρήσεις πλημμυρίζουν τον δρόμο και στις δύο μεριές.

Ο Λευτέρης Κοπάσης έχει αποκτήσει την πλειοψηφία των οικοπέδων και ιδρύει στη μέση της λεωφόρου το μεγαλύτερο ενυδρείο που θα δει η Κρήτη και μάλιστα με νερό που έρχεται κατευθείαν από το φράγμα του Βαλσαμιώτη.

Μ

Μητσοτάκης και Μαρέβα έρχονται όλο και πιο συχνά στα Χανιά για ξεκούραση. Ωστόσο η Πρώτη Κυρία της χώρας δέχεται και αποδέχεται όλο και περισσότερες προσκλήσεις σε γκαλά της πόλης. Σε αυτά, την πλευρίζουν γνωστές Χανιώτισσες ντυμένες όλες με δημιουργίες Zeus + Dione. H Μαρέβα τα παίρνει στο κρανίο με το «γλύψιμο» και αποφασίζει να ανοίξει βιοτεχνία με στιβάνια στο Μαράθι με συνέταιρο τον Αποστόλη τον ομπρελά.

Ν

Η Ντόρα Μπακογιάννη τα’χει πάρει στο κρανίο με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και έχει βαρεθεί να τους ξελασπώνει από τις κοτσάνες που πετάνε. Τα παρατάει όλα και γίνεται πριγκίπισσα στο πριγκιπάτο του.. Ακρωτηρίου.

Ξ

Ένα χρόνιο αίτημα των Ξενοδόχων των Χανίων υλοποιείται. Μέλος της Ένωσης (δι)ορίζεται στην διοίκηση της Διεύθυνσης Πολεοδομίας της Περιφέρειας. Η Παλαιά Εθνική Οδός (παρά τους σταθμούς διοδίων που τοποθετήθηκαν), πλέον χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους Χανιώτες, αφού διαθέτει τριπλή λωρίδα κυκλοφορίας σε κάθε ρεύμα, διαχωριστικό ασφαλείας και πλήρη φωτισμό.

Ο

Το Οικόπεδο της ΑΒΕΑ στη Νέα Χώρα ζει και πάλι μεγάλες στιγμές. Εξελίσσεται η σειρά καλλυντικών OLIVA και σε συνεργασία με την MAC δημιουργούν νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο με καλλυντικά και είδη μακιγιάζ που φτάνουν να πωλούνται στα μεγαλύτερα πολυκαταστήματα σε Λονδίνο, Παρίσι, Νέα Υόρκη, Πλάτανο, Σέμπρωνα και Σφακοπηγάδι.

Π

Ο Παύλος Πολάκης κλείνει το φέιςμπουκ. Μόλις το αντιλαμβάνεται ο Μαρκ Ζουκενμπεργκ έρχεται στα Σφακιά για να του αλλάξει γνώμη αλλά εκείνος ανένδοτος. Συμβιβάζονται να κάνει ίνσταγκραμ και να ανεβάζει στόριζ από τις εγχειρήσεις που κάνει (την ώρα που τις κάνει.)

Αντιθέτως ο Άρης Παπαδογιάννης γίνεται φανατικός των σοσιαλ μίντια. Ανοίγει προσωπικούς λογαριασμούς σε φέισμπουκ, τουίτερ, ίνσταγκραμ, λίνκεντιν και πίντερεστ με στόχο να ξεπεράσει τους φόλοουερς του Κώστα Μπακογιάννη και να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων (αφού στα Χανιά, είδε και απόειδε…)

Ρ

Η Ρόζα Νέρα είναι πλέον το πιο in στέκι της πόλης, στεγάζει τα πιο κοσμικά θεάματα και οι επίσημοι παρευρισκόμενοι -ντυμένοι πάντα στην τρίχα- σουλατσάρουν σε δεξιώσεις και ανάλογα σουαρέ. Ο Σεραφείμ Ρίζος είναι ο μετρ και γενικός διευθυντής του χώρου.

Σ

Το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου στον Άη Γιάννη κλείνει εσπευσμένα. Ο Γιάννης Σαρρής ως εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου, βοηθάει τα στρατεύματα να τα μαζέψουν για να φύγουν μια ώρα αρχύτερα, ενώ λίγο μετά οι μπουλντόζες και γερανοί κατεδάφισης τα κάνουν όλα… «ίσωμα».

Λίγους μήνες μετά, ο Παναγιώτης Σημανδηράκης αποφασίζει να το κάνει βιομηχανία «Ξεροτήγανου και Δίπλας» και ως άλλος Τσάρλι από το «εργοστάσιο σοκολάτας», ανοίγει τις πύλες του για να γευτούν οι μικροί Χανιώτες τις μαγικές γεύσεις του.

Τ

Ο Μιχάλης Τσουπάκης ανακοινώνει ότι η ΔΕΔΙΣΑ παύει να συγκεντρώνει σκουπίδια από τους πράσινους κάδους, τους οποίους εξαφανίζει από παντού. Πλέον οι Χανιώτες θα κάνουν υποχρεωτικά ανακύκλωση σε όλα τα απορρίμματα, με την επιχείρηση να μοιράζει κουπόνια για την αγορά ειδικών κάδων διαφορετικών υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο κλπ). Μάλιστα, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος δήλωσε πως έρχονται τσουχτερά πρόστιμα σε όσους δε συμμορφώνονται με αυτή την απόφαση, που θα κάνει τα Χανιά, Νομό-πρότυπο σε όλη την Ευρώπη.

Υ

Σάλο έχουν προκαλέσει τα ευρήματα των γεωτρήσεων για τους Υδρογονάνθρακες που πραγματοποίησε η Exxon Mobile στα Νότια της Κρήτης. Όπως αναφέρει η μελέτη πρόκειται για το μεγαλύτερο κοίτασμα Υδρογονανθράκων του κόσμου.

Τα νέα οδηγούν τον ιδιοκτήτη της «Pink Sun Oils» , Σταύρο Αρναουτάκη (βλ. «Α»), σε μία δυναμική πρωτοβουλία. Επιστρέφει στην πολιτική, η Κρήτη ανεξαρτητοποιείται και με την στήριξη των ΗΠΑ και προσωπικά του Προέδρου («Ο Σταύρος είναι πολύ φίλος μου») εκμεταλλεύεται τα κοιτάσματα. Ένα νέο Ντουμπάι γεννιέται.

Φ

«Σαφάρι στο Φαράγγι» είναι το νέο τουριστικό εγχείρημα για τα Χανιά, με τον Δημήτρη Φραγκάκη να κατοικοεδρεύει πλέον εντός του οικισμού Σαμαριάς και ως άλλος Ιντιάνα Τζόουνς (με την ανάλογη αμφίεση), να προστατεύει την άγρια πανίδα του βιότοπου.

Τα έσοδα από το νέο εισιτήριο, όπως παρουσίασε ο ταμίας Μανώλης Φραγκάκης, έχουν ξεπεράσει κάθε προσδοκία και μετατρέπουν το Ξυλόσκαλο σε ορεινό θέρετρο όμοιο με τις Άλπεις.

Χ

Διαγραφή στα χρέη για τα στεγαστικά δάνεια της πόλης ανακοίνωσε ο Νίκος Χαζιράκης, ο οποίος είπε ότι τα τακτοποιεί όλα η Πολεοδομία Χανίων, από τα πλεόνασμα που διαπιστώνεται το τελευταίο έτος.

Μάλιστα, η Υπηρεσία αναλαμβάνει κτηματομεσιτικές υπηρεσίες και καταφέρνει να σπάσει τη «δυναστεία» της Airbnb, με «σπίτια ελεύθερα για όλους», όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

Ψ

«Ψαρέμπορας, πρώτα απ’ όλα», δηλώνει ο Αντώνης Ροκάκης που μονοπωλεί την αλίευση των τοξικών λεοντόψαρων και λαγοκέφαλων, για τα οποία παίρνει επιδότηση από τις επιτροπές Περιβάλλοντος και Υγείας. Μάλιστα η νέα αλυσίδα με sushi-bar που διατηρεί, κάνει χρυσές δουλειές σε όλη την Ελλάδα, ενώ η ΠΑΕ Χανιά (πρώην ΑΟΧ-Κισσαμικός) πάει για το «νταμπλ» στο ποδόσφαιρο.

Ω

Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, τα οποία πλέον ανοίγουν στις 10 το πρωί και κλείνουν στις 7 το απόγευμα. Έτσι είναι ικανοποιημένοι όλοι. Και οι έμποροι και οι καταναλωτές, μπορούν να κάνουν τις δουλειές τους χαλαρά πλέον.

Άντε και καλή χρονιά!

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα μυθοπλασίας, εκτός από το Ωράριο Λειτουργίας των καταστημάτων, καθώς την ώρα που γράφονταν ο «Καζαμίας» μας, ανακοινώθηκε και η επίσημη πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

ΖΑΡΠ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook