O κανόνας των 3′ για να κάνετε εύκολα τις πιο μισητές δουλειές του σπιτιού

o-κανόνας-των-3-για-να-κάνετε-εύκολα-τις-1400886

Οι ψυχολόγοι λένε πως το μυστικό για να σταματήσετε να χρονοτριβείτε με δουλειές που μισείτε, είναι να αφιερώνετε μόνο λίγα λεπτά για να τις κάνετε.

Πόσο εύκολος είναι άραγε στην εφαρμογή του ο «κανόνας των 3’»;

Απαιτεί μόνο τρία λεπτά από τον χρόνο σας και υπόσχεται να διώξει μακριά την άρνησή σας να κάνετε πολλές από τις αγγαρείες και δουλειές του σπιτιού. Ο «κανόνας των 3’» είναι πολύ απλός και δεν χρειάζεται πολλά για να μπει σε εφαρμογή. Χρειάζεται μόνο να το αποφασίσετε και να τον βάλετε σε εφαρμογή.

Τι σημαίνει αυτό; Στην ουσία, ο κανόνας ορίζει το εξής: Αν υπάρχει κάποια δουλειά που δεν θέλετε με τίποτα να την κάνετε και διαρκώς την αναβάλλετε, προσπαθήστε να την κάνετε κάθε μέρα μόνο για 3′. Τότε, θα έχετε πετύχει αυτό που αποφεύγατε τόσο καιρό. Τα πρώτα 3′ είναι αρκετά σύμφωνα με τους ειδικούς, για να βγείτε από τη μέχρι τώρα λογική και να μπείτε σε μια διαδικασία ενεργοποίησης.

Σύμφωνα με την ψυχολόγο Jennifer Wild: «Τα τρία λεπτά γίνονται γρήγορα έξι ή εννιά και προτού το καταλάβετε, το φαινομενικά δύσκολο task που αφήνατε στη μέση για καιρό, έχει πια ολοκληρωθεί». Ο τρίλεπτος κανόνας είναι μια στρατηγική που μας ενεργοποιεί και μας κινητοποιεί για να φέρουμε εις πέρας πράγματα που έμοιαζαν βουνό.

Από έρευνες προκύπτει ότι ο κανόνας όντως λειτουργεί αφού το 98% των συμμετεχόντων μετά την πρώτη δοκιμή, έδειξαν επιμονή στον στόχο, ολοκληρώνοντάς τον με επιτυχία. Φαίνεται πως πιάνει για κάθε δουλειά που αποφεύγουμε γιατί ουσιαστικά «ξεγελάει» τον εγκέφαλο, απαιτώντας από τον χρόνο μας μόνο τρία λεπτά παρά το γεγονός ότι στη συνέχεια καταλήγουμε να αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο μέχρι την ολοκλήρωση.

Η χρονοτριβή αποτελεί πια παρελθόν, όπως και όλο εκείνος ο όγκος των πραγμάτων που αφήνατε διαρκώς για αύριο.

jenny.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook