Ο καιρός στην Κρήτη τα Θεοφάνια: Με βροχές και κρύο ο αγιασμός

ο-καιρός-στην-κρήτη-τα-θεοφάνια-με-βροχ-976730

Η νέα κακοκαιρία, με την ψυχρή εισβολή σιβηρικής προέλευσης, επηρεάζει από τις χθεσινοβραδινές ώρες το νησί, με τα φαινόμενα όμως να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη έντασή τους τις πρωινές ώρες σήμερα.

Χαρακτηριστικό του καιρού η ένταση των ανέμων, οι οποίοι πνέουν ισχυροί, με αποτέλεσμα να έχουν προκαλέσει προβλήματα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, ωστόσο η κακοκαιρία αυτή θα έχει πολύ πιο σύντομο χαρακτήρα, μιας και από αύριο Παρασκευή το μεσημέρι αναμένεται υποχώρηση των φαινομένων και σταδιακή βελτίωση.

Παρά τις ισχυρές καταιγίδες και τους δυνατούς ανέμους, κανονικά πραγματοποιούνται οι πτήσεις στα αεροδρόμια της Κρήτης – παρά το γεγονός ότι υπάρχουν σχετικές δυσκολίες στις εναέριες συγκοινωνίες -. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, αεροσκάφος το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Ρόδου, προσγειώθηκε κανονικά στο «Ν. Καζαντζάκης» νωρίς το βράδυ, το οποίο μάλιστα μετέφερε στην Κρήτη ασθενή.

Ειδικότερα, την Παρασκευή το πρωί θα παραμείνουν οι βροχές στο νησί μας και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, αλλά από το μεσημέρι και μετά αναμένεται η σταδιακή βελτίωση του καιρού σε ολόκληρη την Κρήτη, ενώ και οι βόρειοι άνεμοι αναμένεται ότι θα εξασθενούν σταδιακά από τις πρωινές ώρες.

Με τα έως τώρα στοιχεία, η βελτιωμένη εικόνα του καιρού, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ. Μανόλη Λέκκα, ο οποίος μίλησε στη δημοσιογράφο της «Ν.Κ.» Μαρία Αντωνογιαννάκη, αναμένεται να διατηρηθεί έως και τις απογευματινές ώρες της Κυριακής, με τις χαμηλές όμως θερμοκρασίες να διατηρούνται και να γίνονται περισσότερο αισθητές τις βραδινές ώρες.

Με βροχές και κρύο ο αγιασμός

Με ισχυρή κακοκαιρία φαίνεται πως θα περάσουμε το εορταστικό τριήμερο των Θεοφανίων, η οποία, σύμφωνα και με τα πρώτα στοιχεία, θα ντύσει στα λευκά το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως θα σημειωθούν θερμοκρασίες-ρεκόρ στη Βόρεια Ελλάδα, με τον υδράργυρο να κατρακυλάει ακόμα και κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου!

Αιτία γι’ αυτή την εξέλιξη είναι ο σχηματισμός ενός πολύ ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού στη Νότια Αδριατική, το οποίο καθώς θα κινηθεί ανατολικά θα επηρεάσει τη χώρα μας. Μάλιστα, όταν θα φτάσει στο Αιγαίο, θα βαθύνει σημαντικά!

Έτσι λοιπόν από σήμερα Πέμπτη ο καιρός θα επιδεινωθεί σημαντικά από τα βορειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά της χώρας μας, αρχικά με πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη.

Όμως, γρήγορα το σκηνικό του καιρού θα αρχίσει να αλλάζει από τα βόρεια προς τα νότια, μιας και πολικής προέλευσης αέριες μάζες από τα Βόρεια Βαλκάνια θα κινηθούν γρήγορα προς τα Νότια, με αποτέλεσμα τη στροφή των ανέμων σε βοριάδες σε εντάσεις που θα προσεγγίζουν συνθήκες θύελλας, την κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και τις πολύ πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Έτσι, φαίνεται πως τα Θεοφάνια πολλές περιοχές από το ύψος της Λαμίας και βορειότερα θα ντυθούν στα λευκά, με τα προβλήματα να είναι ιδιαίτερα έντονα τόσο σε ξηρά (εξαιτίας των πολύ πυκνών χιονοπτώσεων), όσο και στη θάλασσα (εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων).

Πηγή: neakriti.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook