Ο καφετζής της ΝΔ αποκαλύπτει τα χούγια των «γαλάζιων» προέδρων

ο-καφετζής-της-νδ-αποκαλύπτει-τα-χούγι-794057

Στις αρχές του 1989, ο 18χρονος Γιάννης Κοµνηνός έψαχνε µε αγωνία για δουλειά. Η απασχόλησή του σε µια ελληνογερµανική εταιρεία που προµήθευε εστιατόρια των Αθηνών µε φούρνους έληξε γρήγορα, καθώς ο Κοµνηνός χτύπησε σε ένα µικρό εργατικό ατύχηµα και δεν µπορούσε για ένα διάστηµα να εργαστεί.

Ως ενεργό µέλος της τοπικής οργάνωσης της Νέας ∆ηµοκρατίας στα Εξάρχεια, τη γειτονιά όπου γεννήθηκε και µεγάλωσε, είχε κάποιες γνωριµίες στο κόµµα, που τον βοήθησαν να εξασφαλίσει µια θέση στο κυλικείο των κεντρικών γραφείων της οδού Ρηγίλλης.

Σε αυτή τη θέση παραµένει µέχρι σήµερα: Από τις 2 Φεβρουαρίου του 1989, όταν πρωτοέπιασε δουλειά στη Ν.∆., µέχρι και τώρα, ο Γιάννης Κοµνηνός είναι η πιο αγαπητή σε όλους -και συνάµα πιο σταθερή- φιγούρα στα «γαλάζια» γραφεία. «… Τον ξέρουν βέβαια όλοι.

Γιατί από τα ξηµερώµατα ως το βράδυ, είναι πανταχού παρών σε όλους τους ορόφους -πάντα µε την ποδιά του και το δίσκο του µε τους καφέδες- και πάντα µε χαµόγελο. Είναι σίγουρα ο µόνος που ξέρει τα χούγια αλλά και πώς έπιναν τον καφέ τους όλοι ανεξαιρέτως οι αρχηγοί της Ν.∆. τα τελευταία 30 χρόνια. Στη Ρηγίλλης, στη Συγγρού και τώρα στην Πειραιώς …», έγραψε τις προάλλες στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανεβάζοντας µια φωτογραφία µε τον Γιάννη Κοµνηνό.

Ο ίδιος, µιλώντας στα «Π», δηλώνει περιχαρής για την έκπληξη που του επεφύλαξε η ηγεσία του κόµµατος στη χριστουγεννιάτικη γιορτή στην Πειραιώς: Ο γενικός διευθυντής, Νίκος Παπαθανάσης, αφού είπε τα χρόνια πολλά, κάλεσε ξαφνικά στο µικρόφωνο τον Γιάννη, που πήρε τον λόγο καταχειροκροτούµενος από τους εργαζοµένους και τα στελέχη της Ν.∆. Ευχήθηκε χρόνια πολλά και καλά Χριστούγεννα σε όλους και προέβλεψε ότι του χρόνου «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει το τιµόνι της χώρας».

«Μόνο καλές αναµνήσεις έχω από τη Νέα ∆ηµοκρατία», εξοµολογείται ο αγαπηµένος καφετζής των κεντρικών γραφείων του κόµµατος. Θυµάται, µάλιστα, µε πολλή συγκίνηση µια ιδιαίτερα ανθρώπινη στιγµή στα µέσα της δεκαετίας του ’90, όταν, έπειτα από µια επιτυχηµένη εγχείρηση κήλης που έκανε σε νοσοκοµείο της Θεσσαλονίκης, τον πήρε στο τηλέφωνο ο τότε πρόεδρος, Μιλτιάδης Εβερτ, για να δει αν είναι καλά.

ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ

«Είναι ο µόνος που έχει πρόσβαση ακόµη και στον πρόεδρο, χωρίς να ζητήσει ραντεβού. Είναι ο Γιάννης που ακούει τα πάντα, αλλά και όλοι τον εµπιστεύονται», όπως έγραψε χαρακτηριστικά στην ίδια ανάρτηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υστερα από 30 χρόνια στο κυλικείο της Ν.∆., ο Γιάννης θυµάται µε ακρίβεια τι καφέ έπινε κάθε πρόεδρος: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ελληνικό σκέτο, ο Μιλτιάδης Εβερτ γαλλικό, επίσης σκέτο, και ο Κώστας Καραµανλής ελληνικό µέτριο. Ο Αντώνης Σαµαράς προτιµούσε γαλλικό µέτριο µε γάλα, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊµαράκης φραπέ ή νες µέτριο («αργότερα το γύρισε σε σκέτο!», λέει ο Γιάννης) και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εσπρέσο σκέτο.

Οσο για το πόσους καφέδες έπινε ο καθένας την ηµέρα, «εξαρτάται από την περίοδο και πόση ένταση υπήρχε». Η πιο έντονη στιγµή που θυµάται ο ίδιος είναι η βραδιά των εκλογών του 2000, όταν η Νέα ∆ηµοκρατία στην αρχή φαινόταν ότι θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές, αλλά τελικά τις έχασε.

«Ετσι έµαθα ότι στην πολιτική δεν µπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος», σηµειώνει. Με πατέρα Αθηναίο και µητέρα Θεσσαλονικιά, ο Γιάννης Κοµνηνός µεγάλωσε στη Νεάπολη Εξαρχείων και εδώ και αρκετά χρόνια µένει µε την οικογένειά του στην περιοχή του Αγίου Παντελεήµονα στην Αθήνα.

Παραµένει εργένης, αλλά δεν αποκλείει να παντρευτεί στο µέλλον. Το µόνο σίγουρο είναι ότι θα παραµείνει για πολλά χρόνια ακόµα στο πόστο του, στο κυλικείο του «αρχηγείου» της Νέας ∆ηµοκρατίας. Οπως, εξάλλου, έγραψε στο Instagram ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Τελικά είµαστε όλοι προσωρινοί µπροστά στον Γιάννη!».

parapolitika.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook