Ο… ιστορικός καφές των 85.000 ευρώ: Κέρασμα πολυτελείας από Δήμο και Περιφέρεια «στην υγειά» των Χανιωτών

ο-ιστορικός-καφές-των-85-000-ευρώ-κέρασμα-824751

Με 85.000 ευρώ χρηματοδοτούν η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων και η Αναπτυξιακή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Χανίων το 10ο ετήσιο συμβουλευτικό forum «Πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης» που θα φιλοξενηθεί στα Χανιά το 2020.

Η προγραμματική σύμβαση (στην οποία η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει με 50.000 ευρώ, ο Δήμος Χανίων με 25.000 ευρώ και η Αναπτυξιακή με 5.000 ευρώ) εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων εν μέσω αμφισβήτησης για το υψηλό κόστος και το πρόγραμμα του forum που διαρθρώνεται γύρω από τον καφέ.

Η σχετική πρωτοβουλία έχει ξεκινήσει από τον μισθωτή του δημοτικού καφέ «Κήπος» και ιδρυτή του συνδέσμου ιστορικών καφέ της Ευρώπης, ο οποίος υπέβαλε την σχετική πρόταση στα Υπουργεία Τουρισμού και Πολιτισμού. Το δε καφέ «Κήπος» δεν συμμετέχει καθόλου στα έξοδα, παρόλο που είναι συνδιοργανωτής  και στον χώρο του θα φιλοξενήσει ένα μεγάλο μέρος των εργασιών του συνεδρίου.

Αντίθετα, μάλλον… χρηματοδοτείται για τις «διαδρομές του καφέ» και τις λοιπές δράσεις που θα παρουσιάσει στους 300 περίπου συμμετέχοντες.

Στο μεταξύ και οι ίδιες οι διαδρομές του καφέ είναι… ιδιαίτερα σύντομες αφού κανένα άλλο καφέ της Κρήτης όλης δεν φαίνεται να πληροί τα… ιστορικά κριτήρια για να σερβίρει καφέ στους συμμετέχοντες.

Αντίθετα, οι ξεναγήσεις τους είναι ιδιαίτερα περιορισμένες και το όποιο όφελος της προβολής τελικά θα το καρπωθεί μάλλον ένας ιδιώτης επιχειρηματίας παρά η τοπική κοινωνία και οικονομία.

Και σε τελική ανάλυση, τι σχέση έχει η Κρητική Φιλοξενία, ο Τουρισμός, ο Πολιτισμός με ένα Συμβουλευτικό Φόρουμ… για τον καφέ; Τι σχέση έχει η ίδια Κρήτη με την ιστορία του καφέ, τί ιστορικότητα μπορεί να έχει ένα δημοτικό αναψυκτήριο και κυρίως… τι οφέλη σε ανταποδοτικότητα έχει το να δαπανηθούν τόσα χρήματα σε αυτήν την διοργάνωση που θα ήταν φυσικά καλοδεχούμενη εάν κάλυπτε το κόστος της χωρίς τόσο μεγάλη ενίσχυση;

Το πόσο των 85.000 ευρώ δεν θα μπορούσε να έχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα εάν χρηματοδοτούσε ένα ολόκληρο φεστιβάλ τέχνης και πολιτισμού, ή μια οργανωμένη τουριστική καμπάνια, παραδείγματος χάριν;

zarpanews.gr

 

8 thoughts on “Ο… ιστορικός καφές των 85.000 ευρώ: Κέρασμα πολυτελείας από Δήμο και Περιφέρεια «στην υγειά» των Χανιωτών

  1. Αυριο μεθαυριο θα ψαχνουμε ενα ενα τα ευρω να φτιαξουμε κανα δρομο στο Σελινο και στον Πλατανια. Αλλα ξεχασα γιναμε Βραζιλια! Σαμπα και καφε

  2. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ
    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ @ΑΛΑΚΙΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΟΛΙΑ 85.000 ΕΥΡΩ ΑΕΡΑ-ΠΑΤΕΡΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΛΑΚΟΥΒΑ ΣΤΟΥΣ @ΩΛΟΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΠΕΝΤΕ ΦΡΑΓΚΑ.
    ΟΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΔΑΓΚΩΤΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΞΑΝΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ Ή ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΑ ΟΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ…
    Υ.Γ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΖΩ ΑΛΛΑ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ… ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ ΜΟΥ Ο ΑΡΚΑΛΟΣ.

  3. Ειχα ζητήσει δουλειά στο εν λόγο καφέ και είδα περί τινος πρόκειται…
    Μπράβο στο ζαρπα που γράφει για αυτό το θέμα.
    Βλέπετε ότι η διαπλοκή και οι μαφιες ζουν και βασιλεύουν.
    Τόσα λεφτά για μπούρδες την στιγμή που το νοσοκομείο μας στα Χανιά έχει έλλειψη στα βασικά….
    Η κουλτούρα μας έφαγε.

  4. Την ώρα που συντοπίτες μας σε λαγγο σεμπρωνα και σασαλο δεν έχουν ρεύμα νερό τηλέφωνο δρόμους, την ώρα που συνάνθρωποι μας κοιμούνται στα παγκάκια τα βραδυα ο κ.Αρναουτακης και ο κ. Βαμβουκας κάνουν δημόσιες σχέσεις με τα λεφτά του κράτους.τιποτα δεν αφήνει ένα τέτοιο ιδιωτικο καπριτσιο. Η Ελλάδα ούτε παραγωγός καφέ είναι ούτε αποικίες παραγωγούς καφέ χώρες είχε όπως πχ η Γαλλία για να διαφημίσει και να διαφημιστεί από αυτό το προϊόν.Αντι για να διαφημισουν κρητικά προϊόντα η το τουριστικό προιον των Χανίων η ένα ιστορικό γεγονός πετάνε λεφτα σε φύκια με μεταξωτές κορδέλες.
    Αμέ να μαζέψεις τα χώματα απο την εθνική οδό Αρναουτάκη που παρατησες τα Χανιά τόσα χρόνια στο ελεος και άσε τα χρήματα του κόσμου και του κράτους στη θεση τους.

  5. Πλιάτσικο το λένε αυτό στο χωριό μου τον Αζογυρε. Αλλά ο Αρναούτης είναι Παριζιάνος ξέρει από καλό καφέ και τον εμπιστεύομαι.
    Μιλάμε για αθλιότητες πλέον.ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

  6. ΨΙΧΟΥΛΑ.ΔΩΣΤΕ ΤΟΥ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΜΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΨΗΝΕΙ ΚΑΦΕΔΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.
    ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΑ.ΜΠΟΡΕΙΤΕ.

  7. Να κάνετε και ένα αφιέρωμα στο ποσό καλός εργοδότης είναι αυτός ό ιστορικός καφετζής. Πως συμπεριφέρεται στους εργαζομενους και τι κλικες εχει επιτρεψει να στήσουν κάποιοι από αυτούς εκεί μέσα.

  8. Ωραίο καφέ και το προσωπικό καλό. Αλλά κλίκα μεγάλη, αν θέλετε να δείτε ψάξτε φωτογραφίες από τα event που διοργανώνει και θα δείτε τις ίδιες φάτσες, τα ίδια λαμόγια και οι παρατρεχάμενοι. Ντροπή. Τα Χανιά δεν αλλάζουν ακόμα. Είδα και όλους τους υποψήφιους ακόμα και τα νέα παιδαρέλια θα κάνουν πολιτική στους νταβατζίδες;

    Οι νταβατζήδες του δήμου, του λιμανιού, των μαγαζατόρων, των ξενοδόχων, των παραλιών, των γηπέδων για να μην πάω και πιο πέρα. Ότι ναναι πχια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook