Ο ήρωας της χρονιάς: Έσωσε 3 ετών κοριτσάκι που κρεμόταν από τα 30 μέτρα

ο-ήρωας-της-χρονιάς-έσωσε-3-ετών-κοριτσ-1443598

Πλάνα που πραγματικά κόβουν την ανάσα από την πρωτεύουσα του Καζακστάν

Τιμές ήρωα απολαμβάνει στο Καζακστάν ο Sabit Shontakbaev και όχι άδικα, καθώς χάρη στην αυτοθυσία του, ένα 3χρονο κοριτσάκι είναι πλέον ασφαλές και μακριά από κάθε κίνδυνο. Η μικρή όχι απλά κινδύνεψε, αλλά λίγο έλειψε να σκοτωθεί, καθώς κρεμόταν από το παράθυρο του σπιτιού της, που είχε μείνει μόνη της, με τα χέρια της, τα πόδια της αιωρούταν και όλα αυτά σε ύψος 30 μέτρων.

Τα πλάνα που έχουν τραβήξει γείτονες με τα κινητά τους, από τη διάσωση του κοριτσιού, στην πρωτεύουσα του Καζακστάν Νουρ-Σουλτάν κόβουν την ανάσα. Ο ήρωας της, βγαίνει έξω στο παράθυρο (δεν υπάρχει κάποιο μπαλκόνι) στον από κάτω όροφο και αφού καταφέρνει να ισορροπήσει στο ανακλινόμενο παράθυρο, αρπάζει το πόδι της και στη συνέχεια η μικρή αφήνει τα χέρια της και πέφτει ανάμεσα στον διασώστη της και το παράθυρο.

Με προσεκτικές κινήσεις, ο Sabit Shontakbaev την κρατάει και την περνάει από το πλάι του παραθύρου, όπου κάποιος παίρνει το παιδί στην αγκαλιά του και στη συνέχεια περνάει και ο ίδιος μέσα.

Οι μαρτυρίες αναφέρουν πως το παιδί ήταν μόνο του στο σπίτι, με τους γονείς του να απουσιάζουν.

Οι γείτονες είχαν καλέσεις τις αρχές έκτακτες ανάγκης (πυροσβεστική, αστυνομία), ωστόσο όταν έφτασαν δύο οχήματα με 7 μέλη προσωπικό, ο γενναίος άντρας είχε σώσει ήδη το παιδί.

Το Υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων του Καζακστάν χαρακτήρισε επίσημα ήρωα τον Sabit Shontakbaev και του απένειμε μετάλλιο για τον ηρωισμό του.

Το υπουργείο προειδοποίησε τους γονείς: «Αγαπητοί γονείς, ήταν ένα χαρούμενο γεγονός που το παιδί σώθηκε, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα περιστατικά με τραγική κατάληξη. Ποτέ μην αφήνετε τα παιδιά χωρίς επίβλεψη από ενήλικες! Μην αφήνετε τα παράθυρα ανοιχτά εάν υπάρχει μικρό παιδί στο σπίτι, γιατί μπορεί να αποσπαστείτε για ένα δευτερόλεπτο και αυτό θα μπορούσε να δώσει τέλος στη ζωή του παιδιού σας».

plus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook