Ο Ηλίας Μαμαλάκης και η «Κρέπα με άρωμα Κρήτης» – Παρουσίαση των τριών τελευταίων βιβλίων του στα Χανιά | Video + Photos

ο-ηλίας-μαμαλάκης-και-η-κρέπα-με-άρωμα-1410541

Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου στην παρουσίαση των βιβλίων του Ηλία Μαμαλάκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 8 το βράδυ στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (δείτε εδώ).

Μετά από την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης του διαγωνισμού «Κρέπα με άρωμα Κρήτης» με την συμμετοχή 5 σχολών από τα Χανιά και την ανάδειξη των νικητών, αναγνώστες των βιβλίων του κ. Μαμαλάκη και λάτρεις της μαγειρικής έσπευσαν για ένα αυτόγραφο με μια αφιέρωση από τον ίδιο.

Η Στέλλα Κουτσουπάκη, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων επισήμανε τα εξής στην αποψινή παρουσίαση: «Εδώ και 3 μέρες στα Χανιά έχουμε έναν διαγωνισμό «Κρέπα με άρωμα Κρήτης». Στα πλαίσια αυτού του διαγωνισμού έχουμε επίτιμο καλεσμένο και πρόεδρο της επιτροπής τον κ. Ηλία Μαμαλάκη» δήλωσε η ίδια. Ο διαγωνισμός έγινε σε 5 σχολές των Χανίων με 46 σπουδαστές. «Ήταν μια πολύ ωραία εμπειρία, διότι είδαμε τους νέους μελλοντικούς σεφ να συνδυάζουν τη γαλλική κρέπα με προϊόντα της Κρήτης. Θέλαμε ένα προϊόν που είναι καθαρά γαλλικό, να φτιαχτεί με μία γέμιση κρητικιά» ολοκλήρωσε η πρόεδρος.

Με την σειρά του ο κ. Ηλίας Μαμαλάκης χαρακτήρισε την ημέρα «ηρωική» καθότι μέσα σε 3 μέρες δοκίμασαν σαν επιτροπή πάνω από 50 διαφορετικές κρέπες. «Το επίπεδο είναι πάρα πολύ καλό, βγάλαμε 10 νικητές, οι οποίοι θα διαγωνιστούν σε δεύτερο επίπεδο με τους σεφ της Γαλλικής Πρεσβείας» επισήμανε. Ευελπιστεί να επαναληφθεί η διαδικασία με διαφορετικές γεύσεις και τον επόμενο χρόνο. Κάποια πιάτα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν πιο προχωρημένα, πράγμα που τα οδήγησε στη νίκη και τόνισε πως τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο. Οι επιλογές ήταν πολλές, σε αλμυρές και γλυκές κρέπες. Από τσιγαριαστό αρνάκι, χόρτα τσιγαριαστά, ξινομυζήθρα, χταπόδι, γαρίδες μέχρι μαρμελάδα ντομάτας.

Σχετικά με την παρουσίαση των τριών βιβλίων του ο κ. Μαμαλάκης ευχαρίστησε τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων για αυτή του την κίνηση. Συνολικά, τα βιβλία που έχει γράψει ανέρχονται στα 17, με το πρώτο από αυτά να κυκλοφόρησε το 2006.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook