Ο ιδανικός μήνας για να αγοράσετε αυτοκίνητο το 2023

ο-ιδανικός-μήνας-για-να-αγοράσετε-αυτο-961527

Απλησίαστα είναι τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, ενώ τα καινούρια έχουν μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης. Τα πράγματα όμως φαίνεται να αλλάζουν.

Το 2022 ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα χρονιά για την αυτοκινητοβιομηχανία. Οι τιμές των νέων αυτοκινήτων εκτοξεύτηκαν στα ύψη, εξαιτίας των ελλείψεων σε μικροτσίπ και άλλων αναγκαίων υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή οχημάτων.

Πέρσι, οι τιμές ανέβηκαν κατά 6,3%, σύμφωνα με τη JP Morgan. Αυτή ακριβώς η εξέλιξη οδήγησε και στην τεράστια αύξηση των τιμών στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, με την άνοδο να χτυπά «ταβάνι» με 42,5%!

Ωστόσο, οι εκτιμήσεις των αναλυτών έχουν καλά νέα για όσους σκέφτονται να αγοράσουν αυτοκίνητο. Η JP Morgan εκτιμά ότι οι τιμές σε καινούρια αλλά και σε μεταχειρισμένα αυτοκίνητα θα μειωθούν καθώς μειώνονται και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα που ξεκίνησαν την περίοδο της πανδημίας. Θετική εξέλιξη παράλληλα αναμένεται να παίξει και η υποχώρηση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan, οι τιμές των νέων οχημάτων αναμένεται να πέσουν σε ποσοστό μεταξύ 2,5% και 5%, ενώ τα μεταχειρισμένα θα συμπαρασυρθούν από αυτές τις εξελίξεις και οι τιμές τους θα υποχωρήσουν κατά 10% με 20%.

Ποιος είναι ο καλύτερος μήνας να αγοράσετε αυτοκίνητο

Μάλιστα, φαίνεται πως υπάρχει και ο πιο κατάλληλος μήνας για να οργανώσετε την αγορά ενός αυτοκινήτου: Ο Μάιος!

Σύμφωνα με το U.S. News & World Report, ο Μάιος είναι ιδανικός γιατί είναι ακριβώς στο σημείο που σταματά η σεζόν του χειμώνα και της άνοιξης και τα νέα οχήματα που παρουσιάζονται φτάνουν στους εκθεσιακούς χώρους των εκάστοτε αντιπροσωπειών.

Έτσι, οι αντιπρόσωποι πρέπει να απαλλαγούν από το «παλιό» απόθεμα και προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις στους ενδιαφερόμενους αγοραστές που μπορεί να μην τους απασχολεί αν θα αγοράσουν ή όχι κάποιο περσινό μοντέλο.

Επίσης, καλή περίοδος είναι το τέλος του έτους – δηλαδή από Οκτώβριο μέχρι Δεκέμβριο.

Ο Οκτώβριος είναι επίσης ένας μήνας που φτάνουν νέα μοντέλα και οι έμποροι θέλουν να ξεφορτωθούν το απόθεμα που έχουν ακόμα, ενώ ο Νοέμβριος έχει και κάποιες προσφορές Black Friday ακόμα και στα αυτοκίνητα.

Όσο για τον Δεκέμβριο είναι μια εποχή που οι πωλητές προσπαθούν να επιτύχουν τους στόχους για το κλείσιμο της χρονιάς και ενδεχομένως να είναι πιο πρόθυμοι να προσφέρουν ευκαιρίες.

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook