Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός απέλυσε τον γιο του επειδή διοργάνωσε πάρτι στην επίσημη κατοικία του πατέρα του

ο-ιάπωνας-πρωθυπουργός-απέλυσε-τον-γι-1702202

Στην Ιαπωνία συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την είδηση ότι «ο Κισίντα Σοτάρο έκανε πάρτι στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργικού γραφείου» στο περιοδικό Shūkan Bunshun που εκδίδεται σε εθνικό επίπεδο.

Στο οπτικό υλικό της είδησης διακρίνονται οι στιγμές που ο Κισίντα διασκέδαζε με τους συγγενείς του και τους ξένους καλεσμένους που φιλοξενούνται στην κατοικία και η πόζα ενός ατόμου που βρίσκεται στην κόκκινη σκάλα με το χαλί.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, ο οποίος προηγουμένως φέρεται να είχε κάνει τις απαραίτητες συστάσεις στη γραμματέα του και τον γιο του Κισίντα για το πάρτι, ανακοίνωσε ότι έλαβε νέα απόφαση για το θέμα.

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός τόνισε ότι η εν λόγω συμπεριφορά του γιου του στην επίσημη κατοικία ήταν ακατάλληλη λόγω του γραμματειακού του τίτλου και της δημόσιας ευθύνης του.

Σημειώνοντας ότι ανέλαβε την ευθύνη να διορίσει τον ίδιο του τον γιο στη θέση του γραμματέα, ανακοίνωσε ότι ο Κισίντα Σοτάρο θα απομακρυνθεί από την επίσημη θέση του την 1η Ιουνίου.

Ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «η ευθύνη για τον διορισμό είναι φυσικά δική μου και την παίρνω σοβαρά. Θέλω να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου προχωρώντας με αποφασιστικότητα».

Η κρατική τηλεόραση NHK μετέδωσε ότι ο Γιαμαμότο Τακαγιόσι, ο οποίος υπηρέτησε στην ίδια θέση πριν από τον Κισίντα Σοτάρο, θα διοριστεί στη γραμματεία τη νέα περίοδο.

Ο Κισίντα, ο οποίος ανέλαβε τη θέση του πρωθυπουργού τον Οκτώβριο του 2021, διόρισε τον 31χρονο γιο του Κισίντα Σοτάρο ως εκτελεστικό γραμματέα του, καθώς ολοκλήρωσε τον πρώτο του χρόνο.

Η επικεφαλής γραμματεία του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε τότε ότι η απόφαση για τον διορισμό ελήφθη με την ιδέα της «τοποθέτησης του κατάλληλου προσώπου στη σωστή θέση» με βάση «την προσωπικότητα και την ικανότητα του προσώπου».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook