Ο Guardian δίνει «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Κρήτη για την φετινή άνοιξη

ο-guardian-δίνει-ψήφο-εμπιστοσύνης-στην-κρή-1653459

Κρήτη. Ένα νησί, χιλιάδες λόγοι να την επισκεφτεί κανείς και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Άλλωστε, οι προορισμοί που εσωκλείει στο εσωτερικό της – Ηράκλειο, Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιος Νικόλαος, Ελούντα, Ιεράπετρα, Μάλια, Σητεία, Σφακιά, και όλα τα μικροσκοπικά καταπράσινα χωριά και κωμοπόλης – αποτελούν ξεχωριστά μέρος προς εξερεύνηση, αφού καθένας έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, που άλλοτε σαγηνεύουν τον επισκέπτη την άνοιξη, άλλοτε το καλοκαίρι, με τον χειμώνα να κρύβει επίσης τα μυστικά του.

Το μεγαλύτερο και πολυπληθέστερο νησί της Ελλάδας, που στέκει αγέρωχο, παραδοσιακό και γνήσιο στην νότια πλευρά του Αιγαίου, εξυμνείται για ακόμα μια φορά από τον παγκόσμιο Τύπο, με τον Guardian να παροτρύνει τους αναγνώστες του, μέσω των γλαφυρών περιγραφών του, να θαυμάσουν από κοντά τον ζεστό και φιλόξενο αυτό τόπο την περίοδο της άνοιξης για έναν πολύ σημαντικό λόγο: την μοναδικότητα των ανθισμένων τοπίων της άγριας φύσης.

Η βρετανική εφημερίδα αφήνει για λίγο στην άκρη τις χρυσές ακρογιαλιές με τα γαλαζοπράσινα και τιρκουάζ νερά και ενδίδει στον πειρασμό των κατάφυτων βουνών, των βαθιών φαραγγιών, τα εύφορα λιβάδια, τους γόνιμους αμπελώνες και ελαιώνες, τις βραχώδεις βουνοκορφές και τις απόκρημνες πλαγιές. Γάργαρα ποτάμια, μικρές λίμνες και υδροβιότοποι αποκαλύπτουν την άλλη πλευρά του νησιού, την λιγότερο τυπικά καλοκαιρινή, όπου κυριαρχούν εντελώς διαφορετικές αισθήσεις, εικόνες, χρώματα και αρώματα.

Η πεζοπορία και οι χαλαροί περίπατοι ενδείκνυται την εποχή αυτή κάτω από τον γαλάζιο ουρανό, με την δροσερή αύρα του μυρωδάτου από το άγριο θυμάρι ανέμου να συνοδεύουν τα βήματα των επισκεπτών. Ο Guardian παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό στην μινωική πόλη Άπτερα, που ιδρύθηκε τον 8ο αιώνα π.Χ στον λόφο του Παλαιόκαστρου και συγκαταλέγεται στον νομό Χανίων. Αυτή είναι μόλις μια από τις εκατοντάδες διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς, ώστε να εξερευνήσει πόντο – πόντο το μυστηριώδες και ιστορικό αυτό νησί.

Φυσικά, εκτός από το φυσικό κάλλος της Κρήτης αναδεικνύεται όπως ακριβώς της αρμόζει η γενναιόδωρη φιλοξενία, το κρητικό πνεύμα και η ιδιαίτερη νοοτροπία των ανθρώπων της. Παραδοσιακά καφενεία με τους θαμώνες να γίνονται μια παρέα, οικογενειακές ταβέρνες που προσφέρουν φρέσκιες λιχουδιές κατευθείαν από τον κήπο και το αγρόκτημα τους, σοφοί γέροντες σε κάθε γωνιά του νησιού είναι έτοιμοι να μοιραστούν ιστορίες ζωής μέσα από παραδοσιακές μαντινάδες.

Τα τοπικά εδέσματα, οι μεζέδες, οι μεσογειακές γεύσεις, τα μαγειρευτά φαγητά, τα σιροπιαστά γλυκά, οι πίτες, τα τυριά, η τσουκνίδα και η ρακή ανήκουν στα πακέτο των αξέχαστων διακοπών στην Κρήτη. Γιατί λοιπόν να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι, για να ζήσει την μοναδικότητα αυτού του νησιού; Δεν τα λέμε εμείς, ο Guardian…

womantoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook