Ο «Γολγοθάς» νεαρής εγκύου στον ΟΑΕΔ στα Χανιά – Αγανάκτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης

Σοβαρές καταγγελίες σε ότι αφορά την συμπεριφορά υπαλλήλων του τοπικού ΟΑΕΔ σε μητέρες που πηγαίνουν στην υπηρεσία για να εξυπηρετηθούν, από αναγνώστρια του zarpanews.gr.

Στην καταγγελία, γίνεται λόγος για αδιαφορία και συμπεριφορά που δεν αρμόζει, από υπαλλήλους και όχι μόνο, προς τους πολίτες, και στην προκειμένη περίπτωση από την περίοδο που η κοπέλα ήταν τριών μηνών έγκυος, μέχρι και σήμερα που το μωρό της είναι 11 μηνών, και αναγκαστικά έπρεπε με το παιδί της της να πάει στον ΟΑΕΔ, για να διεκπεραιώσει τα απαραίτητα.

Ιδού πως περιγράφει την εμπειρίας της:

«Έχω κουραστεί τόσο πολύ να διεκδικώ το αυτονόητο και να έρχομαι σε συνεχείς αντιπαραθέσεις… δεν ξέρω ποιος φορέας θα μπορούσε να βοηθήσει… στα γραφεία του ΟΑΕΔ επικρατεί κάτι σαν «γκέτο».

Ο σεκιούριτι έχει αρμοδιότητα υπαλλήλου της υπηρεσίας και εννοείται έχει άποψη και λόγο… η απάντηση όταν ζήτησα προτεραιότητα λογω του οτι ήθελα να δηλώσω παρουσία με το μωρό στο καρότσι ήταν οτι όπως όλοι περιμένουν έτσι κι εσύ…. εμείς τι να κάνουμε;;;;;….

Στο γραφείο της μητρότητας η κοπέλα είχε ξεχάσει διπλά στο λαπτοπ τα έγγραφα μου, τα οποία δεν είχε καταθέσει με αποτέλεσμα να καθυστερήσει το επίδομα μητρότητας 2 μήνες… η ίδια κοπέλα ξέχασε να πατήσει να εγκριθούν τα δώρα Πάσχα και Χριστουγέννων και οι 2 τελευταίες δόσεις του εξαμήνου και έπρεπε να ξαναπάω να δω τι συμβαίνει και μου απάντησε “αααα ξέχασα να πατήσω έγκριση”… όταν ούσα έγκυος έκανα αμνιοπαρακεντηση και έπρεπε να δηλώσω παρουσία δεν τα κατάφερα και όταν τηλεφώνησα για να τους ενημερώσω οτι δεν μπορούσα να κινηθώ για λίγες μέρες τι θα μπορούσα να κάνω για να μην κοπεί το ταμείο; μου είπε ο προϊστάμενος “μας δουλεύεις κοπελιά; και στον γιατρό πότε θα πας να δει το μωρό σου;;; κάθε μήνα δεν πας…; όταν αποφασίσεις να σηκωθείς πέρνα και από εδω…. θα κοπεί το ταμείο και θα ξανακάνεις τα χαρτιά σου….

Όλοι οι υπάλληλοι καλύπτουν ο ένας τον άλλον, φεύγουν νωρίτερα, αν διεκδικήσεις το δικαίωμα σου όλοι μαζί υπερασπίζονται ο ένας τον άλλο. Υπάρχουν μέτρα και πρόστιμα για τα ζώα και ευτυχώς, για εμάς τις μητέρες δεν υπάρχει κάποιος οργανισμός που να μας προστατεύει απο τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές;;; ο κάθε φορέας μπορεί να φέρεται με τέτοια αγένεια και σκληρότητα σε ομάδες που χρειάζονται υποστήριξη;;;»

Zarpanews.gr

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς. Τέτοιο γκέτο δεν έχω δει ούτε στο ΙΚΑ. Ένας εισαγγελέας ακούει;
    Ούτε απόρρητο υπάρχει με το γραφικό σεκιουριτά να το παίζει πορτιέρης και υποδιευθυντής. μήνυση πρέπει να τους κάνει η κοπέλα και να ζητά εγγράφως ότι της λένε ως απάντηση

  2. Όταν ηταν η γυναίκα μου έγκυος με αποκόλληση στο κρεβάτι κ πήγα στη θέση της να ρωτησω με ποιόν τρόπο μπορεί να δηλώσει παρουσία, την ίδια απάντηση πήρα απο τον αγενεστατο προϊστάμενο. “Στον γιατρό πως μπορεί και πηγαίνει;”

  3. όπως τα λέει η κοπέλα είναι .
    όλοι τους αγενέστατοι εκεί μέσα πλην ελαχίστων που εξυπηρετούν, οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να τους έχουμε υποχρέωση επειδή κάνουν τη δουλειά τους ,
    ποιος αξιολογεί εκεί μέσα?

  4. Οι πιο απαράδεκτες αλλά και οι πιο κακομοιρες υπάλληλοι του δημοσίου στα Χανιά. Ψωναρες και ταυτόχρονα αρχιμπαζα….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ