Ο Γιώργος Βεργάκης περιγράφει πώς περνά τις ημέρες της καραντίνας

ο-γιώργος-βεργάκης-περιγράφει-πώς-περ-1031261

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά ο Γιώργος Βεργάκης, δικηγόρος, υπεύθυνος τομέα Πολιτισμού του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι; Είμαι στο σπίτι παραπάνω από 30 μέρες

Πόσο συχνά και για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι; Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα βγαίνω για γραφείο και ψώνια, και καθημερινά σχεδόν τα απογεύματα βγαίνω για περπάτημα

Τι γίνεται με τη δουλειά; Τίποτα.Τα Δικαστήρια ως γνωστόν είναι κλειστά όπως και όλες οι συναφείς υπηρεσίες. Το γραφείο μου είναι επίσης κατ’ ουσίαν κλειστό αφού και τις ημέρες που είμαι εκεί και δουλεύω δεν δέχομαι κόσμο. Δουλεύω και βγάζω εκκρεμότητες, ενώ η συνεννόηση με τους πελάτες γίνεται τηλεφωνικά η ηλεκτρονικά

Πώς περνάει μία μέρα σου στο σπίτι; Το πρωί πρωινό και παιχνίδι με τα παιδιά, το μεσημέρι λίγο ενασχόληση με την δουλειά ηλεκτρονικά, το απόγευμα πάλι παιχνίδι με τα παιδιά και λίγο περπάτημα και το βράδυ διάβασμα και κυρίως ταινίες.

Αγαπημένη ασχολία; Πέρα από την ενασχόληση με τα παιδιά και το παιχνίδι μαζί τους, βλέπω αρκετές ταινίες και διαβάζω όσο μπορώ. Διαβάζω το βιβλίο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, Ο Άνθρωπος, ο Ηγέτης του συναδέλφου Νίκου Παπαδάκη και έχω δει πολλές ταινίες κάποιες μάλιστα για δεύτερη φορά. Από αυτές ξεχωρίζω το Μόναχο, την Έκτη Αίσθηση, τον Ιρλανδό, τα Παράσιτα και την τελευταία ταινία του Τζέιμς Μπόντ Spectre.

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες  πριν;  Να περάσω χρόνο και να παίξω με τα παιδάκια μου και την γυναίκα μου που μου είχαν λείψει και είχαν παράπονο, να διαβάσω, να δω ταινίες, να περπατήσω, και να κάνω εκκαθαρίσεις σε ντουλάπες και αρχείαΠοια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα;  Την δουλειά μου και την καθημερινή παρουσία μου στα Δικαστήρια την οποία και αγαπώ, αλλά κυρίως τους ανθρώπους που στερούμαι αυτές τις μέρες τη μητέρα μου, την καθημερινή παρέα με τους φίλους, τις συναντήσεις μαζί τους, την έξοδο για ένα καλό φαγητό με φίλους.

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα; Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια, ο Θεός γελάει , οπότε δεν μου χάλασε κανένα

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα;  Σίγουρα θα μάθουμε να εκτιμάμε τον εαυτό μας, να έχουμε υπομονή, να εκτιμάμε την υγεία μας, την σημαντικότητα της αναζήτησης της εσωτερικής μας ηρεμίας .θα μάθουμε την αξία των οικογενειακών στιγμών μας , και την σπουδαιότητα του να αφιερώνουμε χρόνο στους δικούς μας ανθρώπους.

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε έμαθε αυτή η περίοδος; Ότι μπορεί να υπάρξει και άλλου είδους και άλλων ρυθμών ζωή εκτός από τους φρενήρεις και εξαντλητικούς ρυθμούς στους οποίους δουλεύω, και ότι είναι πολύ σπουδαίο πράγμα να αφιερώνεις χρόνο για σέναΠοιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα; Να δω δικούς μου ανθρώπους συγγενείς και φίλους που τους έχω στερηθεί

Σκεπτόμενος την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει / ανησυχεί περισσότερο; Με προβληματίζει το πόσο χρόνο θα πάρει για να θα επιστρέψουμε στην προηγούμενη ζωή μας, στην κανονικότητα που λέμε, γιατί πιστεύω ότι θα αργήσει αρκετά. Επίσης με προβληματίζουν οι συνέπειες, οικονομικές αλλά και προσωπικές στον χαρακτήρα του καθενός, που θα έχει όλη αυτή η ιστορία. Θεωρώ δύσκολο να δούμε σύντομα ξανά τις γνωστές εικόνες με τις καφετέριες γεμάτες παρέες…. Μακάρι να διαψευστώ. Αλλά επειδή είμαι φύση και θέση αισιόδοξος είμαι σίγουρος ότι με υπομονή και προσοχή θα τα καταφέρουμεε!!!!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook