Χανιά | Ο Γιώργος Σκορδύλης μιλά για το όμορφο ταξίδι των Αετών Κρήτης

χανιά-ο-γιώργος-σκορδύλης-μιλά-για-το-1123552

Ενα από τα πιο αγαπητά πρόσωπα της κοινωνίας των Χανίων, ο Γιώργος Σκορδύλης, ιδρυτικό στέλεχος τον Αετών Κρήτης μιλά για την έναρξη της φετινής χρονιάς, που βρίσκειτην ομάδα του μπάσκετ με αμαξίδιο να δίνει το πρώτο της παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ

Αυτό θα συμβεί το Σάββατο στις 5 το απόγευμα στο κλειστό γυμναστήριο Σούδας, για το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ με αμαξίδιο. Με την ευκαιρία, το athlitiko είχε την ευκαιρία να ζητήσει από τον Γιώργο Σκορδύλη τις απόψεις του για το πώς εξελίσσεται μέχρι σήμερα το έργο των Αετών, μια προσπάθεια που έχει αφετηρία το 1992. Ο ίδιος ο Σκορδύλης εκτός από υπεύθυνος στο σύλλογο, είναι και αγωνιζόμενος, δίνοντας το παράδειγμα στους νεότερους.

Όπως τονίζει, σκοπός και έργο των Αετών είναι να φέρουν ολοένα και περισσότερα άτομα στον αθλητισμό και να μεγαλώσει η όμορφη παρέα που έχουν δημιουργήσει…

Ακολουθούν οι δηλώσεις του:

Για το νέο πρωτάθλημα της Α2 μπάσκετ με αμαξίδιο που έχει ήδη ξεκινήσει: «Το πρωτάθλημα ξεκίνησε το προηγούμενο Σάββατο 17 Οκτωβρίου. Εμείς αιτηθήκαμε αναβολή γιατί δύο αθλητές μας είναι στρατιωτικοί και βρίσκονται σ’ επιφυλακή ενώ άλλοι δύο αθλητές μας δεν τους επιτρέπει ο προσωπικός τους ιατρός να ταξιδέψουν με πλοίο λόγω του ότι είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Μας απάντησαν ότι δεν προβλέπεται από τον υπάρχοντα κανονισμό, αλλά θα γίνει έκτακτο Δ.Σ. για να εξεταστεί το αίτημα μας, αλλά και της ομάδας τον Ιωαννίνων. Αναμένουμε την απόφαση τους».

Για τους Αετούς Κρήτης που κάνουν πρεμιέρα το Σάββατο απέναντι στην ΑΕΚ και το στόχο που θέτουν την φετινή χρονιά: «Η ομάδα της ΑΕΚ έχει κάνει καλές μεταγραφές λόγω υψηλού μπάτζετ και είναι πολύ πιο δυνατή φέτος. Θα είναι απ’ ό,τι δείχνουν τα πρώτα παιχνίδια στους πρωταγωνιστές μαζί με τον ΠΑΣΚΑ που τον υποδεχόμαστε την επόμενη αγωνιστική».

Για τη δράση που έχει όλα αυτά τα χρόνια η ομάδα των Αετών, το έργο που έχει καταφέρει να πετύχει: «Η δράση του συλλόγου δεν είναι αμιγώς αθλητική όπως δείχνει, συμμετέχουμε όπου μας καλέσουν, αλλά και ατομικά όπου χρειάζεται. Είμαστε πρώτα μια παρέα, που στηρίζει ο ένας τον άλλον και μετά κυνηγάμε τους στόχους μας. Γι’ αυτό τον λόγο προσπαθούμε να φέρουμε περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό, γιατί δεν είναι μόνο το μπάσκετ με αμαξίδιο αλλά και ο στίβος, η κολύμβηση, η σκοποβολή και άλλα. Είμαστε με αθλητική αναγνώριση από το 2003 και έχουμε βγάλει και 2 παραολυμπιονίκες το 2004 στην Αθήνα.

Ο στόχος μας είναι να μοιραστούμε τις όμορφες εμπειρίες που απλόχερα μας δίνει ο αθλητισμός, αλλά και η συναναστροφή μας με άλλα άτομα με ίδιες αναπηρίες, μόνο όφελος μας δίνει. Η εξωστρέφεια στην αναπηρία σε φέρνει σε θέση να συμβιβαστείς, να συνειδητοποιήσεις τι μπορείς να καταφέρεις, αρκεί να το κυνηγήσεις και να αποβάλεις τα ταμπού και τα πρέπει. Γι’ αυτό πρώτα αγωνιζόμαστε για εμάς και μετά για τους άλλους. Οπως επίσης, πρώτα στηρίζουμε εμείς τον σύλλογό μας και μετά ζητάμε από τους υπόλοιπους. Αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε αντέξει και υπάρχουμε με μηδαμινά έσοδα».

Για την απήχηση που κατέχει το άθλημα πανελληνίως και την αναγνώριση που τυγχάνει: «Η απήχηση που έχει το μπάσκετ με αμαξίδιο οφείλεται καθαρά στον υπάρχοντα πρόεδρο, τον κ. Καλούδη, που έκανε συνεργασία με τον ΟΠΑΠ και έγινε το 3on3 στο Σύνταγμα και το μεταμεσονύχτιο στην Πλάκα. Δεν ήταν μόνο αυτό, αλλά κατάφερε κι έφερε τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα μας. Μελλοντικά ίσως δούμε και άλλες γνωστές ομάδες. Αυτό ανεβάζει το επίπεδο και δημιουργεί μεγάλη πίεση στις επαρχιακές ομάδες, που δεν υπάρχουν παράγοντες για να στηρίξουν το άθλημα».

Για τη σημασία να γίνονται τέτοια πρωταθλήματα και το μήνυμα που αποστέλλουν οι αγωνιζόμενοι: «Οι συμμετέχοντες στο πρωτάθλημα δεν είναι ούτε ήρωες, ούτε έχουν κάποια υπερδύναμη, είναι απλά ισότιμοι πολίτες μιας κοινωνίας με το δικαίωμα του ευ αγωνίζεσθε και της συμμετοχής τους σε κάτι που τους ευχαριστεί».

Για την ομάδα των Αετών Κρήτης, πώς και με τι αθλητές απαρτίζεται, την ιστορία της και το βαθύτερο στόχο της: «Η ομάδα μας αποτελείται από δύο αρτιμελή και άτομα με διαφορετική αναπηρία όπως ορίζουν οι κανονισμοί π.χ. 1,0 ο βαθμός με την μεγαλύτερη αναπηρία και ανά μισή μονάδα έως 4,5 η ελάχιστη αναπηρία, ή οι αρτιμελείς που καθορίζονται από το διεθνές classification με τους ανάλογους πιστοποιημένους στην χώρα μας. Ενας αθλητής αν είναι σ’ έναν άλλο σύλλογο και ασχολείται με κάποιο άλλο άθλημα μπορεί να είναι και στο μπάσκετ σ’ εμάς χωρίς μεταγραφή γιατί το μπάσκετ με αμαξίδιο είναι ξεχωριστή ομοσπονδία (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.) από τις άλλες. Αυτό που ενδιαφέρει, είναι να μπορούμε να συμμετέχουμε με αγώνες επίδειξης σε διάφορες μπασκετικές διοργανώσεις έτσι ώστε με την προβολή να βγάλουμε περισσότερα παιδιά από τα σπίτια τους γιατί ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας έχει καθηλώσει σ’ έναν καναπέ ή ένα γραφείο και ζούμε μέσω του ίντερνετ. Η αναπηρία σε συνδυασμό με τον αθλητισμό μόνο οφέλη έχει και θέλουμε η παρέα μας να μεγαλώσει»…

Για το πώς αισθάνεται ο ίδιος για τη δημιουργία του συλλόγου, για το γεγονός ότι είναι αθλητής όλα αυτά τα χρόνια και ποια είναι η γενικότερα η εμπειρία του: «Είμαι από τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου το 1992, κάτι που με βοήθησε ν’ αποβάλλω τα κόμπλεξ μου, ν’ αποδεχτώ την αναπηρία μου και να ζω ισότιμα στην κοινωνία που ζω και εργάζομαι. Εχω μάθει να μοιράζομαι και να προσφέρω χωρίς ανταλλάγματα, απλά για το ταξίδι και να βλέπω τους άλλους να χαμογελούν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook