ΑΠΟΨΗ & ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Γιώργος ρίχνει τη ζαριά της υποψηφιότητάς του – Ποιες οι επιπτώσεις, ποιοι τον στηρίζουν

Συνεχίζονται τα ραντεβού με τους υποψηφίους – Ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοινώνει την απόφασή του το αργότερο έως την Πέμπτη

Το αργότερο έως την Πέμπτη ανακοινώνει την απόφασή του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής ο Γιώργος Παπανδρέου, μια απόφαση που ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη Χαριλάου Τρικούπη και να δημιουργήσει αναταράξεις συνολικά στο πολιτικό σύστημα.

Σήμερα Κυριακή, ο πρώην πρωθυπουργός συνεχίζει τις συναντήσεις του με τους υποψήφιους για την ηγεσία, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Παύλος Χρηστίδης, ενώ χθες συνομίλησε με τον Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Χάρη Καστανίδη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος

Το Σάββατο το βράδυ, ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στη Χαλκίδα, έδειξε ανήσυχος για την ενότητα του Κινήματος Αλλαγής, καλώντας τους πρώην προέδρους του κόμματος, μεταξύ αυτών και τον Ευάγγελο Βενιζέλο που είναι εκτός κόμματος, να την εγγυηθούν! Είναι σαφές πως ο υποψήφιος για την ηγεσία ανησυχεί από τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει τυχόν υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και από τον εκφυλισμό της όλης διαδικασίας από τις πολλές υποψηφιότητες. « Οι πρ. πρόεδροι Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σημίτης οφείλουν να κάνουν ό,τι και η πρόεδρος: να εγγυηθούν ενότητα και σοβαρότητα της πορείας στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου», έγραψε χαρακτηριστικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις πληροφορίες, δέχεται πιέσεις να είναι υποψήφιος από ένα ευρύ φάσμα κομματικών στελεχών. Μεταξύ αυτών είναι ακόμα και στελέχη που στη σύγκρουση για την ηγεσία το 2007 είχαν στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως πχ φέρεται να είναι η Τόνια Αντωνίου, που τα τελευταία χρόνια στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, θετικά βλέπουν μια υποψηφιότητα στελέχη που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ και βρίσκονται σε τάση εντός του ΚΙΝΑΛ, ενώ φέρεται να υπήρξε συνάντηση με ενδιαφέρον μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού και του Γιώργου Καμίνη. Σειρά βουλευτών, όπως πχ ο Γιώργος Αρβανιτίδης από τη Β΄ Θεσσαλονίκης, είναι μεταξύ των βουλευτών που παροτρύνουν τον Γιώργο Παπανδρέου να είναι υποψήφιος, ενώ τελευταία θετικοί εμφανίζονται και ορισμένοι βουλευτές από «τα ορφανά της Φώφης», από εκείνους δηλαδή που στήριζαν την νυν πρόεδρο έως ότου ανακοινωθεί η απόσυρσή της από την κούρσα της διαδοχής, λόγω της αιφνίδιας εξέλιξης με την υγεία της.

Στο πλευρό της υποψηφιότητας του πρώην πρωθυπουργού είναι και μεγάλο μέρος των συνδικαλιστών που πρόσκεινται στο χώρο, όπως ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, αλλά και η μεγάλη πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών στελεχών του χώρου-μεταξύ αυτών φέρεται να είναι ο πρώην περιφερειάρχης Δυτικής Στερεάς Απόστολος Κατσιφάρας, πιθανόν και ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Εννοείται ότι στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται και στελέχη του ΚΙΝΑΛ που τον στηρίζουν παραδοσιακά, όπως ο Δημήτρης Ρέππας, τα περισσότερα εκ των οποίων εργαζόταν έως τώρα παρασκηνιακά για την υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη.

Τι θα πράξουν οι άλλοι υποψήφιοι για την ηγεσία

Μεγάλο παραμένει το ερώτημα το τι θα πράξουν τα άλλα στελέχη που είναι υποψήφια για την ηγεσία σε περίπτωση που είναι υποψήφιος ο Γιώργος Παπανδρέου. Εφόσον οι εξελίξεις είναι ομαλές, ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν μπορεί παρά να είναι ο βασικός ιδεολογικός και πολιτικός εσωκομματικός αντίπαλος του Γιώργου Παπανδρέου, ενώ δύσκολα ο Νίκος Ανδρουλάκης θα αποσύρει τη δική του υποψηφιότητα, παρότι πολλοί θεωρούν πως είναι ακόμα νέος και θα έχει σύντομα και άλλες ευκαιρίες.

Το βέβαιον είναι πως θα αποσύρει την υποψηφιότητά του και θα σταθεί στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού (εφόσον αποφασίσει να διεκδικήσει την ηγεσία) ο Βασίλη Κεγκέρογλου. Κάποιοι, μάλιστα, στη Χαριλάου Τρικούπη υποψιάζονται πως ο Γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ με την υποψηφιότητά του και την καθυστέρηση περίπου μιας εβδομάδας στην κατάθεση των 5.000 υπογραφών για την έγκριση των υποψηφίων, λειτούργησε σαν «λαγός», δίνοντας το χρόνο στον πρώην πρωθυπουργό προκειμένου να κάνει τις κινήσεις που απαιτούνταν και να λάβει τις οριστικές αποφάσεις του!

Πολύ δύσκολα θα είναι ακόμα υποψήφιοι οι Παύλος Χρηστίδης και Παύλος Γερουλάνος, που έχουν ήδη αρχίσει να μαζεύουν υπογραφές…

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής

View Comments

  • ΓΡΑΦΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ Ο ΣΚΟΥΡΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ: "μια απόφαση που ενδέχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη Χαριλάου Τρικούπη και να δημιουργήσει αναταράξεις συνολικά στο πολιτικό σύστημα."
    XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA
    ΓΕΛΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΜΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΖΑΒΟ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΝΕ ΠΙΑ ΠΑΣΟΚ, ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...
    ΣΙΓΑ ΜΠΡΕ ΜΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Η ΜΟΝΗ ΑΝΑΤΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΑΣΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ.
    ΑΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ, ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΣΥΓΧΙΣΑΤΕ ΜΕ ΤΟ... ΠΑΡΑΤΕΛΕΜΟ.
    ΒΡΕ ΟΥΣΤ...
    Υ.Γ.: ΡΕ ΠΑΠΠΑ, ΤΙ Μ@Λ@ΚΙ@ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕΣ??????

Recent Posts

Κρήτη | Απέραντη θλίψη στα Ανώγεια: 49χρονη μητέρα πέθανε ξαφνικά

Βαθύτατη θλίψη σκόρπισεστα Ανώγεια η είδηση του πρόωρου και αναπάντεχου θανάτου, της Μαρίας Μπέρκη (κόρης…

32 λεπτά ago

«Αλλάζω συσκευή»: Πληρώνεται και ο σύμβουλος υποστήριξης αίτησης – Έξτρα 300 ευρώ

Τα έξοδα για τον σύμβουλο υποστήριξης αίτησης καλύπτονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αλλάζω συσκευή για…

57 λεπτά ago

LIVE από την Βουλή: Οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στην πρόταση δυσπιστίας

Κορυφώνεται στην Ολομέλεια της Βουλής -με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και την ψηφοφορία- η…

1 ώρα ago

Χαρίτσης: Η κυβέρνηση πρέπει να πέσει – Να παραιτηθεί ο Φλωρίδης

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης…

1 ώρα ago

Σοκάρει ο 17χρονος που έπαθε ηλεκτροπληξία: «Μαύρισε το χέρι μου, είχε μουδιάσει, έτρεμα από το ηλεκτροσοκ»

Συγκλονίζει η περιγραφή του 17χρονου Ηλία από την Πάτρα ο οποίος την περασμένη Τρίτη έπαθε…

1 ώρα ago

Πόσο αυξήθηκαν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ

Στο πλαίσιο στοχευμένης έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ) αποκλειστικά στο κανάλι των…

1 ώρα ago