Ο Γιώργος Κονταξάκης περιγράφει πώς περνά τις ημέρες της καραντίνας

ο-γιώργος-κονταξάκης-περιγράφει-πώς-π-1033034

Σχολεία κλειστά από 10 Μαρτίου. Καταστήματα εστίασης κλειστά από 14 Μαρτίου. Εμπορικά καταστήματα κλειστά από 18 Μαρτίου. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 23 Μαρτίου. Η χώρα σε καραντίνα λόγω του φονικού κορονοϊού και συνεχίζουμε για το καλό όλων μας να “Μένουμε σπίτι” βρίσκοντας ο καθένας διαφορετικές διεξόδους και ασχολίες.

Κι επειδή τα μέτρα απαγόρευσης δεν κάνουν εξαιρέσεις, το zarpanews.gr απευθύνθηκε σε γνωστούς Χανιώτες και τους ζήτησε να περιγράψουν πώς περνούν την μέρα τους, ποια είναι τα συναισθήματα και οι ανησυχίες τους.

Σήμερα απαντά ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιώργος Κονταξάκης

Πόσες μέρες είσαι στο σπίτι;  Από την αρχή της «καραντίνας» και εκτός από τις ώρες που εργάζομαι ή πρέπει να είμαι εκτός σπιτιού για κάποιον σοβαρό (συνήθως υπηρεσιακό) λόγο.

Πόσο συχνά και για ποιο λόγο κυρίως βγαίνεις από το σπίτι; Από το σπίτι βγαίνω για να εργαστώ και για να ψωνίσω είδη πρώτης ανάγκης.

Τι γίνεται με τη δουλειά;  Όπως γνωρίζετε, η εργασία στο κατάστημα κράτησης Χανίων δεν σταματά. Είναι ένας ευαίσθητος τομέας που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Πέραν όμως αυτού, ως αντιπρόεδρος του σωματείου εργαζομένων οφείλω και να προασπίζω και να διεκδικώ για τα δικαιώματα των συναδέλφων.

Πώς περνάει μία μέρα στο σπίτι;  Μετά από πολύ καιρό (χρόνια θα έλεγα) έχω πολύ περισσότερο χρόνο στο σπίτι και γι’αυτό η ώρα περνάει ευχάριστα με την οικογένειά μου. Πολλές συζητήσεις, διάβασμα βιβλίων και συνεχής ενημέρωση για τα τεκταινόμενα…

Αγαπημένη ασχολία: Το βιβλίο που διαβάζω αυτό το διάστημα είναι το «Διπλωματία» του Χένρι Κίσινγκερ. Ένα βιβλίο που πραγματικά όλες του οι σελίδες είναι θησαυρός πολιτικής και ιστορίας, ασχέτως αν ο συγγραφέας είναι αρεστός ή μη. Άλλωστε η πολιτική του και η προσωπικότητα του επηρέασαν και συνδιαμόρφωσαν την πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο. Μαθαίνουμε, κρίνουμε και πράττουμε αναλόγως…

Τι βρήκες χρόνο να κάνεις που δεν προλάβαινες πριν;  Τα παιδιά μου πάντα είχαν παράπονο που συνεχώς έλειπα σε δουλειές εκτός σπιτιού. Αυτό ήταν και το δικό μου «αγκάθι» που με πόναγε. Αυτές τις μέρες όλοι μαζί με τους γιους μου απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή!!!

Ποια ασχολία σου, σού στέρησε η καραντίνα; Όλοι με ξέρουν πάνω σε ένα μηχανάκι να μη σταματώ να επικοινωνώ με φίλους και γνωστούς!!! Αυτό πλέον -λόγω των σωστών μέτρων- δεν γίνεται… Όσο κι αν μου λείπει αυτό, ξέρω πως κάθε νόμισμα έχει δύο πλευρές. Έχασα προς στιγμήν μια συνήθεια, αλλά κέρδισα πολύτιμο χρόνο με την οικογένειά μου…

Ποια σχέδιά σου αναβάλει / καθυστερεί η καραντίνα;  Δεν αναβάλλει κάποιο σχέδιο μου προς το παρόν. Όλα μπορούν να γίνουν εν ευθέτω χρόνω αρκεί πάνω απ’ όλα να έχουμε υγεία.

Πιστεύεις ότι θα μάθουμε κάτι από αυτό ή θα το αφήσουμε πίσω μας σα να μη συνέβη τίποτα;  Νομίζω πως θα μάθουμε ή καλύτερα Ελπίζω να μάθουμε πως τίποτα στη ζωή δεν είναι δεδομένο. Τη μια στιγμή μπορεί κάποιος να είναι πλούσιος και την άλλη φτωχός, ο υγιής άρρωστος και ο φτωχός «πλούσιος» στα μάτια της οικογένειας του και των φίλων που βοηθά…

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνεις μόλις τελειώσει η καραντίνα;   Το πρώτο πράγμα που θα κάνω είναι να πάρω την οικογένεια μου και να πάμε να ανάψουμε ένα κεράκι για όλους αυτούς τους συνανθρώπους που χάθηκαν από τον ιό. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε παιδιά ενός Θεού. Λυπάμαι πολύ για όλο αυτό που συνέβη σε τόσες οικογένειες ανά τον κόσμο… λυπάμαι και προσεύχομαι στην Παναγία να βρουν δύναμη όλοι να προχωρήσουν μπροστά χωρίς όμως να ξεχάσουν ποτέ ότι η ζωή είναι πολύτιμη και κρέμεται από μια κλωστή…

Σκεπτόμενος την επόμενη μέρα, τι σε προβληματίζει περισσότερο; Δεν θέλω να ξεχάσουμε τι συνέβη. Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε γιατί φοβάμαι ότι όλο αυτό ήταν ένα δείγμα για μελλοντικές ανάλογες καταστάσεις. Γι’αυτό και οι κοινωνίες πρέπει να είναι έτοιμες και δεμένες γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε και πρέπει να αλληλοστηριχτουμε!!!

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook