Ο Γιώργος Χελάκης για την ήττα-ντροπή από την Αρμενία: Αυτή τη φορά το «κώνειο» να μην το πιει ο Σωκράτης

ο-γιώργος-χελάκης-για-την-ήττα-ντροπή-α-875935

Να παραιτηθούν οι παίκτες δεν γίνεται. Αυτούς έχουμε και με αυτούς θα πορευτούμε. Το σημειώνω επισημαίνοντας ότι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, μετά τα χτεσινά, μπορεί να θεωρεί ότι έκλεισε ο κύκλος του στην Εθνική Ομάδα. Ωστόσο με αυτούς τους παίκτες πάνω-κάτω θα πορευτεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μεταγραφές διεθνών δεν γίνονται.

Η ήττα από την Αρμενία και η τραγική εμφάνιση δεν πρέπει να σημάνει το κλείσιμο του κύκλου των πιο έμπειρων διεθνών επειδή κοντράρουν δημόσια τον προπονητή τους. Άλλος κύκλος πρέπει να κλείσει. Ενας κύκλος που άνοιξε ως μη όφειλε. Τον άνοιξε ο άβουλος πρόεδρος της ΕΔΠΟ κύριος Γραμμένος φέρνοντας ως προπονητή της Εθνικής έναν παροπλισμένο συνταξιούχο. Αβουλος, γιατί ο κ. Γραμμένος τα βασικά του ποδοσφαίρου τα γνωρίζει. Αν είχε δική του ομάδα δεν θα προσλάμβανε για προπονητή έναν γραφικό τύπο που σύντομα θα γινόταν αντικείμενο χλεύης από τους παίκτες του.

Ο Γραμμένος, δέσμιος των εντολέων του

Ακουσε την «φωνή του κυρίου του» και προσέλαβε τον Αναστασιάδη. Αυτοί που τον εγκατέστησαν στην προεδρική καρέκλα στης ΕΠΟ είναι αυτοί που του επέβαλλαν τον Αναστασιάδη. Είναι αυτοί που πανηγύρισαν μετά την εκλογή του δηλώνοντας ότι πρόεδρος στην ΕΠΟ είναι πια «ένας δικός τους άνθρωπος». Είναι αυτοί που του επέβαλαν να κάνει την πρώτη συνεδρίαση της Διοίκησης της Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία για το ποιος κάνει κουμάντο στην Ομοσπονδία. Ο ίδιος είναι που του ζήτησαν απαίτησαν να πάρει την Εθνική Ομάδα από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να την καταντήσει περιπλανώμενη δυστυχισμένη παρά την εκφρασμένη αντίθετη γνώμη των διεθνών.

Με προπονητή τον Αναστασιάδη η Εθνική έγινε κέντρο διερχομένων. Κάθε παιχνίδι, άλλοι παίκτες , άλλη διάταξη. Η ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε ως ελληνικό ποδόσφαιρο, βαρύνει την ανυπόληπτη διοίκηση της ΕΠΟ και προσωπικά τον Βαγγέλη Γραμμένο. Έναν «σκιτζή», συνταξιούχο προπονητή έφεραν στον πάγκο της Εθνικής. Αυτόν που τους είπαν.

Ο αλλοπρόσαλλος Αναστασιάδης

Κάθε παιχνίδι έβγαιναν τέσσερεις- πέντε και έμπαιναν άλλοι. Οι χάφ βαφτίζονταν σέντερ φορ, οι εξτρέμ μπακ και οι στόπερ αμυντικά χαφ. Ένα απίστευτο αλαλούμ που δεν είχε αρχή και τέλος. Άλλη ομάδα αντιμετώπιζαν αύριο , βίντεο από αγώνες της Σίτι και της Λίβερπουλ τους έδειχνε ο προπονητής. Το σύστημα και την διάταξη το μάθαιναν λίγη ώρα πριν την έναρξη των παιχνιδιών χωρίς να έχουν δουλέψει σχετικά στις προπονήσεις.

Ο Αναστασιάδης αν μη τι άλλο παρέλαβε μια Εθνική που είχε σήμα κατατεθέν την αξιόπιστη άμυνα της. Τώρα μετά την τριάρα από την Αρμενία η άμυνα κατάντησε η αχίλλειος πτέρνα της. Μπαίνει μέσα και σε κάθε πρώτο ημίχρονο δέχεται δυο και τρία γκολ. Πραγματική συμφορά. Και ο μοιραίος και άβουλος κ. Γραμμένος να δηλώνει λίγη ώρα πριν τη σέντρα ότι ο Αναστασιάδης δεν κουνιέται ακόμα κι να χάσουμε από την Αρμενία. Χάσαμε κι ο κόουτς μας ενημέρωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στα παιδιά και θα το παλέψουμε στα υπόλοιπα παιχνίδια! Δεν βλέπει δηλαδή κανένα λόγο να τα μαζέψει και να φύγει. Πιθανά γιατί γνωρίζει ότι δεν μπορεί να τον κουνήσει κανείς και θα μείνει για να ολοκληρώσει το έργο του.

Ο Σωκράτης, το δίκαιο και η αλήθεια…

Είναι δε τόσο επικίνδυνος που στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι ο Παπσταθόπουλος δεν μπορεί να είναι παίκτης της Εθνικής επειδή δήλωσε ευθαρσώς ότι αυτή η Ομάδα δεν μπορεί να πάει στα τελικά του EURO!

Ποιος έχει άραγε επίγνωση του τι συμβαίνει στην Εθνική; Ο Σωκράτης που βλέπει τα χάλια της ομάδα ή ο κόουτς Αγγελος που δεν ζητάει συγνώμη για τα χάλια της Εθνικής. Δυστυχώς στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Άγγελος Μπασινάς συμφωνώντας με τον προπονητή. Επομένως, λύση δεν υπάρχει αφού οι υπεύθυνοι για το χάλι θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι ο Σωκράτης και όχι οι αλλοπρόσαλλες επιλογές τους.

Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα η ΕΠΟ πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα. Ποιός είναι χρήσιμος για την Εθνική Ομάδα ο Σωκράτης που λέει την αλήθεια ή ο Άγγελος που ονειρεύεται προκρίσεις ενώ η ομάδα σέρνεται; Ο Σωκράτης που αναλαμβάνει παλικαρίσια ευθύνες για την τραγική εμφάνιση παραπάνω από αυτές που του ανήκουν ή ο Αγγελος που δηλώνει ότι δεν μπορεί να δώσει καμιά εξήγηση για τον διασυρμό;

Αν ο κ. Γραμμένος περιμένει να του γίνει τηλεφώνημα για να διώξει τον Αναστασιάδη, τζάμπα κοιτάζει συνεχώς το κινητό του. Ο μόνος τρόπος για να μην καταρρακώσει περαιτέρω την αξιοπρέπεια του και να σώσει οτιδήποτε σώζεται από την Εθνική είναι να διώξει σήμερα τον Αναστασιάδη. Ακόμα κι αν το τηλέφωνο που θα του γίνει αμέσως μετά είναι για να τον ενημερώσει πως έρχεται και το δικό του τέλος. Ας το κάνει τώρα πριν οι παίκτες αρχίσουν να ιστορούν τα έργα και τις ημέρες ενός ανεκδιήγητου προπονητή κι ενός άβουλου και ανίκανου προέδρου…

Πρωτο Θεμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook