Ο Γιάννης Καλλιάνος ενημέρωσε από το βήμα της βουλής για τον… καύσωνα | Video

Για τον επικείμενο… καύσωνα ενημέρωσε τους συναδέλφους του βουλευτές ο Γιάννης Καλλιάνος από το βήμα του κοινοβουλίου.

Ο Βουλευτής του Νοτίου τομέα Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας ήταν την Τρίτη ομιλητής για το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά σχολεία.

Καθώς έρχεται καύσωνας από την Πέμπτη, μετά το πέρας της ομιλίας του, χρησιμοποίησε την ιδιότητα του Μετεωρολόγου και ενημέρωσε από το βήμα της Βουλής για τον επικείμενο καύσωνα αλλά και για τον κίνδυνο πυρκαγιών λόγω των ενισχυμένων ανέμων.

Δείτε στο βίντεο τι είπε από το βήμα της βουλής για τον καύσωνα ο βουλευτής της ΝΔ:

Όπως τόνισε ο βουλευτής, έρχονται δύσκολες ημέρες λόγω του ισχυρού καύσωνα που θα χτυπήσει τη χώρα Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο, ο οποίος θα συνοδεύεται μάλιστα από αέρα 7-8 μποφόρ. Την Κυριακή, όπως επισήμανε, θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία και πιθανόν να έχουμε και βροχές.

Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλής όσο και οι βουλευτές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να είναι ενήμεροι για αυτή την καιρική εξέλιξη.

Τι αναφέρει η πρόγνωση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, ιδιαίτερα θερμές αέριες μάζες αναμένεται να επηρεάσουν τον καιρό της χώρας μας, καθώς και των περισσότερων χωρών της Δυτικής, Νότιας και Ανατολικής Ευρώπης τουλάχιστον έως και το Σάββατο 01/08.

Η κορύφωση του κύματος ζέστης εκτιμάται το τριήμερο Πέμπτη 30/07 – Σάββατο 01/08, οπότε συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά κατά τόπους τους 40 βαθμούς.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι δύσκολες ημέρες θα είναι και οι τρεις τελευταίες του μήνα (29, 30 και 31), ενώ η άνοδος της θερμοκρασίας θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή στην ανατολική, κυρίως, Ελλάδα, καθώς ο υδάργυρος θα φτάσει ή και θα ξεπεράσει τους 39 βαθμούς. Κορύφωση του καύσωνα θα έχουμε την Πέμπτη.

protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ