Ο γάτος – influencer από το Χάρκοβο που έγινε πρόσφυγας εξαιτίας του πολέμου

ο-γάτος-influencer-από-το-χάρκοβο-που-έγινε-πρ-1405594

Μέσα από τον λογαριασμό του στο Instagram, ο γάτος Στεπάν από το Χάρκοβο της Ουκρανίας, έχει κλέψει τις καρδιές των χρηστών των social media με το μονίμως απορημένο κι ελαφρώς απογοητευμένο ύφος του.

Το account @loveyoustepan μετράει πάνω από ένα εκατομμύριο followers, ενώ οι fans του ανά τον κόσμο έχουν δημιουργήσει αμέτρητα memes με το χαρακτηριστικό ύφος του. Μεταξύ των διάσημων fans του Στεπάν έχει υπάρξει και η Μπρίτνεϊ Σπίαρς, η οποία, τον περασμένο Νοέμβριο, μοιράστηκε στον δικό της λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία του Στεπάν, γράφοντας «αν εξαφανίζομαι καμία φορά, να ξέρετε ότι βρίσκομαι κάπου παρέα με αυτό τον γάτο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Степан (@loveyoustepan)

Όπως έγινε γνωστό μέσα από το δημοφιλές account, με τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Στεπάν με την κηδεμόνα του (η οποία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητά της), κατάφεραν να εγκαταλείψουν το Χάρκοβο, μετά από μία εβδομάδα που πέρασαν στο υπόγειο της πολυκατοικίας που ζούσαν, προκειμένου να προστατευθούν από τους βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού. Με ένα σπαρακτικό post, στις 16 Μαρτίου, μάθαμε ότι ο Στεπάν είναι ζωντανός και ασφαλής, και βρίσκεται, αυτή τη στιγμή στη Γαλλία.

Η… μαρτυρία του Στεπάν, του γάτου – πρόσφυγα από το Χάρκοβο

«Τα ξημερώματα της 24ης Φεβρουαρίου ήμασταν σπίτι και κοιμόμασταν. Στις 5 π.μ. ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη που δεν κατάλαβα καν τι ήταν. Περίπου μισή ώρα αργότερα αρχίσαμε να ακούμε κι άλλες εκρήξεις, ενώ τα παράθυρά μας έτρεμαν. Πετάχτηκα από τον ύπνο με την αίσθηση ότι κάτι τρομερό συνέβαινε! Το Χάρκοβο βομβαρδιζόταν (ειδικά η γειτονιά μας, η Βόρεια Σαλτόβκα). Συνειδητοποιήσαμε ότι ο πόλεμος είχε έρθει στο σπίτι μας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Степан (@loveyoustepan)

Την πρώτη ημέρα του πολέμου έλαβαν χώρα οι πιο σοβαρές καταστροφές. Οι οβίδες χτυπούσαν τα γειτονικά σπίτια κάθε μέρα- τα σπίτια καίγονταν μπροστά στα μάτια μας. Από θαύμα, το σπίτι μας παρέμεινε ασφαλές για μια εβδομάδα ακριβώς. Την όγδοη ημέρα των βομβαρδισμών, όμως, μία οβίδα έπεσε στο μπαλκόνι των γειτόνων. Ευτυχώς δεν έπιασε φωτιά αλλά έσπασαν τα τζάμια από τα παράθυρα 20 – 30 διαμερισμάτων. Στην αυλή μπροστά από το σπίτι μας έπεσαν δύο οβίδες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Степан (@loveyoustepan)

Περάσαμε μία εβδομάδα στο υπόγειο χωρίς ρεύμα. Για να φορτίσουμε τα τηλέφωνά μας έπρεπε να πάμε σε ένα γειτονικό υπόγειο. Στη συνέχεια, καταφέραμε να φύγουμε από την πόλη. Οι εθελοντές του Χάρκοβο βοήθησαν για τη μεταφορά μας στο σιδηροδρομικό σταθμό. Μπήκαμε στο τρένο που έκανε το δρομολόγιο Χάρκοβο – Λβιβ (φτάσαμε στην πόλη 20 ώρες μετά). Στη συνέχεια, περπατήσαμε μέχρι τα σύνορα με την Πολωνία. Στα σύνορα σταθήκαμε σε μία ουρά για περίπου 9 ώρες (ήμασταν περίπου 4.000- 5.000 άτομα).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Степан (@loveyoustepan)

Όταν φτάσαμε στην Πολωνία, μάς προσφέρθηκε βοήθεια από την Παγκόσμια Ένωση Influencers και Bloggers από το Μονακό. Μας βοήθησαν να φτάσουμε στη Γαλλία όπου βρισκόμαστε, περιμένοντας την μέρα που θα μπορούμε να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας. Είμαστε πλέον όλοι καλά. Ανησυχούμε πολύ για τους συγγενείς μας στην Ουκρανία και θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να βοηθήσουμε τη χώρα μας».

ethnos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook