Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων δώρισε δύο scanner στην Αστυνομία | Photos

Με δύο ακόμη νέα scannner είναι πλέον εφοδιασμένη η αστυνομία των Χανίων, σε περίπτωση που κληθεί να επέμβει για να βοηθήσει σε περιστατικά με ζώα και χρειαστεί να διαπιστωθεί αν το ζώο έφερε -την προβλεπόμενη από το νόμο- ηλεκτρονική σήμανση.

Πρόκειται για μια δωρεά του Φιλοζωϊκού Συλλόγου Χανίων “Η Προστασία των Ζώων” στους αστυνομικούς των Χανίων, στο πλαίσιο της αγαστής συνεργασίας των αρχών με την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, προκειμένου, όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου του συλλόγου, οι άνδρες της ΕΛ. ΑΣ να είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι σε κάθε περίσταση.

Ανάλογα σκάνερ είχαν δοθεί και παλιότερα στα ΑΤ Χανίων, Κισσάμου, Αποκορώνου, Βουκολιών, Καντάνου και Σφακίων.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο του Φιλοζωικού Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

Η πρώτη σκέψη όλων μας όταν χρειαζόμαστε άμεση παρέμβαση της αστυνομίας είναι ¨να καλέσουμε το 100″.

Έτσι και ο σύλλογός μας «Η προστασία των ζώων», αλλά και πολλοί συμπολίτες μας, όταν πρόκειται για περιστατικά με ζώα που χρειάζονται άμεση παρέμβαση της αστυνομίας καλούμε την Άμεση Δράση.

Επειδή όμως διαπιστώσαμε ότι οι αστυνομικοί που έσπευδαν στα σημεία δε διέθεταν τις συσκευές ηλεκτρονικής ταυτοποίησης, αποφασίσαμε να προβούμε στη δωρεά δύο σκάνερ που θα έχουν στα περιπολικά ώστε να είναι άμεσοι και αποτελεσματικοί οι έλεγχοι.

Ταυτόχρονα, εκτυπώσαμε πολλά ενημερωτικά φυλλάδια ώστε να τα μοιράζουν στους πολίτες αλλά και πλαστικοποιημένο το πρωτόκολλο ευζωίας και τα διοικητικά πρόστιμα που ορίζει ο νόμος για τους παραβάτες,τα οποία επίσης υπάρχουν πλέον στα περιπολικά και στο τηλεφωνικό κέντρο ώστε να διαπιστώνεται άμεσα η παράβαση.

Τυχόν προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στο παρελθόν, λόγω άγνοιας της νομοθεσίας, έχουμε διαπιστώσει ότι δεν υφίστανται πλέον και η ανταπόκρισή τους, όταν έχουμε χρειαστεί την επέμβασή τους, είναι άμεση.

Η αποτελεσματικότητα του εγχειρήματος οφείλεται στην αγαστή συνεργασία με το Διοικητή της Άμεσης Δράσης Χανίων κο Αντώνη Καβαλινάκη τον οποίο ευχαριστούμε θερμά!

«Καλέστε το 100» λοιπόν, όταν διαπιστώσετε ένα επείγον περιστατικό…

zarpanews.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ