Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ξεκίνησε αξιολόγηση για το κινέζικο εμβόλιο της Sinovac

ο-ευρωπαϊκός-οργανισμός-φαρμάκων-ξεκ-1146621

Άλλο ένα εμβόλιο μπαίνει στο μικροσκόπιο των ειδικών της Ευρώπης προς αξιολόγηση και αυτό είναι το κινέζικο εμβόλιο κατά του κορονοϊού το Sinovac!

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, αρχίζει η κυλιόμενη αξιολόγησης από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Η απόφαση βασίστηκε σε «προκαταρκτικά αποτελέσματα» από εργαστηριακές μελέτες και σε κλινικές δοκιμές, τα οποία δείχνουν ότι το εμβόλιο παράγει αντισώματα κατά του κορονοϊού και προστατεύει από την Covid-19.

Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει παρουσιάσει ένα ευρύ φάσμα αποτελεσματικότητας σε πραγματικές συνθήκες (51-82% στην προστασία από τη νόσηση). Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενδέχεται ως το τέλος της εβδομάδας να αποφασίσει αν θα το συμπεριλάβει στη λίστα εγκεκριμένων εμβολίων για χρήση εκτάκτου ανάγκης κατά της Covid-19.

Άλλα τρία εμβόλια βρίσκονται υπό κυλιόμενη αξιολόγηση από τον EMA: το γερμανικό εμβόλιο της CureVac (τεχνολογίας mRNA), το εμβόλιο της αμερικανικής Novavax και το ρωσικό Sputnik V.

Η Ε.Ε. έχει υπογράψει σύμβαση προ-αγοράς με την CureVac για 225 εκατομμύρια δόσεις με τη δυνατότητα αγορά επιπλέον 180 εκατομμυρίων δόσεων. Με τη Novavax έχουν ολοκληρωθεί οι προκαταρκτικές συνομιλίες από τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση.

Το Sputnik V δεν έχει συμπεριληφθεί στην κοινή στρατηγική προμήθειας εμβολίων της Ε.Ε., αλλά χρησιμοποιείται ήδη από δύο χώρες (Ουγγαρία, Σλοβακία) και άλλες, όπως η Αυστρία, έχουν συμφωνήσει διμερώς για την αγορά δόσεων.

Πηγή: newsit.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook