Ο Ερντογάν τώρα μας κάνει μαθήματα και για την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη

ο-ερντογάν-τώρα-μας-κάνει-μαθήματα-και-1408580

Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν χάνει την ευκαιρία να επιτίθεται στην Ελλάδα, αυτή τη φορά απαντώντας στις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης.

“Οφείλει να απαντήσει για την ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης που κάποτε ήταν ακμάζουσα και αριθμούσε πάνω από 100.000 ανθρώπους και σήμερα είναι μόλις 5.000 άνθρωποι”, είπε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με τον Τούρκο πρόεδρο να… σηκώνει το γάντι.

Σε συνάντηση του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά: “Ο κ. Πρωθυπουργός δεν γνωρίζει την κατάσταση στην Τουρκία. Δεν υπήρξαμε κυβέρνηση που να ενθαρρύνει τη μείωση του ελληνικού πληθυσμού στην Τουρκία. Όταν επισκεπτόμουν τη Bozcaada, την Gökçeada, πάντα ρωτούσα τους ελάχιστους Έλληνες πολίτες που ζούσαν εκεί: “Πού είναι τα παιδιά σου;”, “Στην Αμερική” μου απαντούσαν. Είπα: “Φέρτε τους να ζήσουν εδώ”. “Δεν μπορώ να φέρω το παιδί μου από την Αμερική”, μου έλεγαν. Τι δείχνει αυτό;

Ότι δεν επιθυμούν να ζήσουν στην Τουρκία. Η πόρτα μας είναι ανοιχτή. Εμείς θα δίναμε υπηκοότητα σε αυτό το παιδί, αν δεν είχε υπηκοότητα… Αλλά φυσικά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν γνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Ζουν στον κόσμο τους. Η πόρτα μας είναι πάντα ανοιχτή, δίνουμε και υπηκοότητα. Δεν διώξαμε κανέναν Έλληνα από τη χώρα μας στην εποχή μας. Όμως οι διώξεις τους κατά των πολιτών και των συμπατριωτών μας στη Δυτική Θράκη είναι αμέτρητες. Πρόσφατα, μάλιστα, θέλουν να διορίσουν οι ίδιοι τους κληρικούς μας εκεί”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook