Ο Ερντογάν δεν κάνει βήμα πίσω: Ενεργοποιεί τους S-400 παρά τις αμερικανικές απειλές

ο-ερντογάν-δεν-κάνει-βήμα-πίσω-ενεργοπ-1039080

H Τουρκία ενεργοποίησε το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400, παρά τις αντιρρήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε ο επικεφαλής της αμυντικής βιομηχανίας Ismail Demir την Παρασκευή, όπως ανέφερε το TASS.

Οι ΗΠΑ έχουν απειλήσει την Τουρκία με κυρώσεις εάν προχωρήσει με την ανάπτυξη των S-400 και έχουν επανειλημμένα απαιτήσει την αγορά των αμερικανικών Patriot.

Μόσχα και Άγκυρα συζήτησαν τη σύνθεση και το χρονοδιάγραμμα επιπλέον παρτίδας του ρωσικού συστήματος αεράμυνας S-400, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ.

Το 2019 η Ρωσία ολοκλήρωσε το πρώτο συμβόλαιο για παράδοση τεσσάρων τομέων των S-400 στην Τουρκία, συνολικού κόστους 2,5 δισ. δολαρίων. Το συμβόλαιο προβλέπει την επιλογή για ακόμα μία παρτίδα.

«Το ζήτημα της επιπλέον παρτίδας S-400 για την Τουρκία παραμένει στην ατζέντα. Συντονίζουμε τη σύνθεση, το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και άλλους όρους. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται σήμερα και ελπίζουμε σε συμφωνία στο άμεσο μέλλον» δήλωσε ο Σουγκάγεφ στο περιοδικό National Defense.

Υπενθυμίζεται ότι, οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Τουρκία με κυρώσεις εάν προχωρήσει με την ανάπτυξη των S-400 καθώς ισχυρίζονται ότι οι πύραυλοι που παραδόθηκαν από τη Ρωσία στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2019, είναι μη συμβατοί με την άμυνα του ΝΑΤΟ και θα έθεταν σε κίνδυνο τη συμφωνία με την Άγκυρα για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς, δηλαδή των F-35.

Αντί για τους S-400, οι ΗΠΑ έχουν επανειλημμένα απαιτήσει από την Τουρκία να αγοράσει τους αμερικανικούς Patriot. Η Άγκυρα, ωστόσο, αρνήθηκε να κάνει παραχωρήσεις σχετικά με την αγορά του ρωσικού συστήματος.

onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook