Ο Εργοτέλης πήρε το κρητικό ντέρμπι με τα Χανιά 2 – 0

ο-εργοτέλης-πήρε-το-κρητικό-ντέρμπι-με-1219255

Ο Εργοτέλης μπορεί να διατηρεί ελπίδες για άνοδο στα δύο τελευταία ματς των πλέι οφ. Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη κατάφερε να κερδίσει τα Χανιά με 2-0 στο κρητικό ντέρμπι που διεξήχθη στο Παγκρήτιο στάδιο.

Η αναφορά από το παιχνίδι επικεντρώνεται ουσιαστικά σε δύο σκέλη…

Το πρώτο είναι σίγουρα τα γκολ των γηπεδούχων που καθόρισαν το αποτέλεσμα και το δεύτερο και σημαντικό το γκολ που σημείωσαν μεν τα Χανιά αλλά ακυρώθηκε αδικαιολόγητα από τον β’ βοηθό, Κουφό ως οφ σάιντ ενώ δεν υπήρχε σε καμία περίπτωση. Συγκεκριμένα η φάση όπου τα Χανιά μπορούν να αισθάνονται αδικημένα σημειώθηκε στο 33ο λεπτό με τον Βασιλόγιαννη να παίρνει τη μπάλα και να πλασάρει εύστοχα τον Κατσιμήτρο, όμως ενώ τον κάλυπτε ο Μαζουλουξής, η προσπάθεια του ακυρώθηκε άδοξα και αδικαιολόγητα…

Από ‘κει και πέρα, ο Εργοτέλης κατάφερε ουσιαστικά μετά από μερικά λεπτά να φτάσει στην επίτευξη του γκολ, το οποίο σημειώθηκε στο 42’ από τον Κόλα μετά από μια αναμπουμπούλα στην περιοχή από την εκτέλεση κόρνερ του Σερβιλάκη.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παπαδόπουλος πραγματοποίησε μαζεμένες, τέσσερις αλλαγές, ελπίζοντας πως η ομάδα του θα γυρίσει το ματς αλλά λογάριαζε… χωρίς τον ξενοδόχο, με τον Εργοτέλη στο 48ο λεπτό να καθαρίζει την αναμέτρηση χάρη στο γκολ του Μανουσάκη ύστερα από μια νέα αδράνεια στην άμυνα των Χανίων.

Ο Εργοτέλης είχε ακόμη την ευκαιρία στο 76ο λεπτό να σκοράρει με πέναλτι το οποίο ουσιαστικά… είδε μόνο ο διαιτητής Αγγελάκης και που καταλόγισε στον Μπουρσέλη από τον Κουτζαβασίλη. Ωστόσο η εκτέλεση που ακολούθησε από τον Κόνραντ αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των Χανίων.

Ο Εργοτέλης σε συνδυασμό έτσι με το “διπλό της Ξάνθης στη Νίκαια μπαίνει γερά στο παιχνίδι της ανόδου, ενώ τα Χανιά ουσιαστικά αποχαιρετούν τις όποιες ελπίδες είχαν για την κατάκτηση μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων αφού μαθηματικά δεν προλαβαίνουν…

Οι φάσεις του αγώνα

23′ Σουτ του Μπραμπίγια μπλόκαρε ο Κατσιμήτρος.

27′ Σουτ του Μανουσάκη αποκρούει ο Κουτζαβασίλης.

29′ Σουτ του Μανουσάκη από πλάγια θέση η μπάλα άουτ.

30′ Ωραία μπαλιά του Διαμαντόπουλου σουτ του Κάρλος από πλάγια θέση άουτ.

33′ Σέντρα του Σερβιλάκη διώχνει ο Ανδρέου και το σουτ του Μπουτσάκη βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι.

33′ Ακυρώνεται γκολ του Βασιλόγιαννη από μπαλιά του Διαμαντόπουλου με λανθασμένη υπόδειξη οφσάιντ του β’ βοηθού Κουφού.

42′ ΓΚΟΛ: Για τον Εργοτέλη. Από κόρνερ του Σερβιλάκη ο Κόλα προσπάθησε να κάνει την κεφαλιά και από κόντρα στο πόδι του η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα

48′ ΓΚΟΛ: Για τον Εργοτέλη ο Μανουσάκης κέρδισε τις κόντρες και πλάσαρε τον Κουτζαβασίλη για το 2-0.

57′ Φάουλ του Βασιλόγιαννη ψηλά άουτ.

59′ Πάσα του Διαμαντόπουλου σουτ του Βασιλόγιαννη μπλοκάρει ο Κατσιμήτρος.

60′ Σουτ του Μανουσάκη αποκρούει ο Κουτζαβασίλης.

71′ Σέντρα του Πλέγα σουτ του Σουντουρά αποκρούει ο Κατσιμήτρος.

76′ “Τραβηγμένο” πέναλτι σε πέσιμο του Μπουρσέλη σε έξοδο του Κουτζαβασίλη και κίτρινη κάρτα. Ο Κόνραντ εκτελεί αλλά ο Κουτζαβασίλης αποκρούει.

84′ Σέντρα του Κατσούρι κεφαλιά του Κόνραντ απέκρουσε ο Κουτζαβασίλης.

87′ Σέντρα του Καμαρά κεφαλιά του Σουντουρά στο οριζόντιο δοκάρι.

90+4′ Σουτ του Βασιλόγιαννη κοντράρει και καταλήγει κόρνερ

Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

Βοηθοί: Κολλιάκος (Αθηνών) – Κουφός (Μακεδονίας)

4ος διαιτητής: Αλάμπεης (Αθηνών)

Κίτρινες κάρτες: Πλέγας (51′), Κουτζαβασίλης (76′), Αναστασόπουλος (77′ – από τον πάγκο), Κωστανάσιος (90′)

Εργοτέλης (Γιάννης Ταουσιάνης): Κατσιμήτρος, Μπουρσέλης, Σερβιλάκης (90+2′ Ντουμάνης), Μπάτζιος, Μαζουλουξής, Κόλα, Πέιος, Τσέλιος (60′ Αμπντουλαχί), Μπουτσάκης (73′ Κατσούρι), Μανουσάκης (73′ Κωστανάσιος), Πατρινός (61′ Κόνραντ).

Χανιά (Νίκος Παπαδόπουλος): Κουτζαβασίλης, Κάσσος (46′ Νίκολιτς), Γρομητσάρης, Ανδρέου, Καμαρά, Παναγιωτούδης (46′ Πλέγας), Κάρλος (80′ Γκίνο), Τριανταφυλλάκος (46′ Δημητριάδης), Βασιλόγιαννης, Μπραμπίγια (46′ Σουντουρά), Διαμαντόπουλος.

athlitiko.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook