Ο «επικίνδυνος» Δημήτρης Λιγνάδης στον καθρέφτη τους

ο-επικίνδυνος-δημήτρης-λιγνάδης-στ-1178104

Δεν θα είχε μεγάλη σημασία ό,τι και να έλεγαν τόσες μέρες μετά. Η σιωπή τους για την υπόθεση Λιγνάδη κράτησε πολύ, ήταν συνειδητή και εξέφρασε με τον πλέον προφανή τρόπο την στενή σχέση τους με τον τέως καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που αναγκάστηκε να παραιτηθεί μέσα στη δίνη του #metoo και κάτω από το βάρος φοβερών καταγγελιών.

Στην αρχή η δικαιολογία ήταν ότι δεν έγινε κάποια επώνυμη αναφορά και επομένως δεν υπήρχε ηθική υποχρέωση να τοποθετηθούν. Μετά ο Δ. Λιγνάδης έγινε στα ΜΜΕ «ο ηθοποιός – σκηνοθέτης» και οι αποκαλύψεις ήταν καταιγιστικές. Αλλά ούτε όταν ο Εισαγγελέας ζήτησε τον φάκελο Λιγνάδη από το Σύλλογο Ελλήνων Ηθοποιών η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού ή κάποιος από το Μέγαρο Μαξίμου είπαν κάτι.

Η πρόθεση συγκάλυψης και συσκότισης ήταν ολοφάνερη από την πρώτη στιγμή. Εκ των υστέρων, όταν πια δεν μπορούσαν να τον προστατεύσουν και να προστατευθούν, έγινε ολοφάνερη η αμηχανία τους και η αποφασιστικότητα να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να μη λερωθούν από τα βρομόνερα, όταν ξεχυθούν ορμητικά. Κάπως έτσι προέκυψε και το σημείωμα στην ΕΡΤ για τις φωτογραφίες του Λιγνάδη χωρίς άλλα πρόσωπα δίπλα του.

Αυτή ήταν η «γραμμή»: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Λίνα Μενδώνη δεν έχουν καμία σχέση με τα εγκλήματα. Μάλιστα, η υπουργός Πολιτισμού έδωσε συνέντευξη τύπου για να δηλώσει ότι δεν γνώριζε τον «επικίνδυνο άνθρωπο» που την «εξαπάτησε». Αλλά όλοι ξέρουν.

Ο Λιγνάδης επελέγη ως επικεφαλής του Εθνικού επειδή ήταν ευνοούμενος του πρωθυπουργού και εμβληματική φυσιογνωμία των κατά Μητσοτάκη «αρίστων». Η Λ. Μενδώνη ασκεί τα υπουργικά της καθήκοντα με όρους υποταγής στο Μέγαρο Μαξίμου, οπότε έκανε ό,τι της είπαν. Και οι δύο ευθύνονται για την καθυστερημένη αντίδραση όταν πια είχε αρχίσει να σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Δ. Λιγνάδη και για την αφωνία από τη στιγμή που αναγκάστηκε να παραιτηθεί.

Στο εξής η προσπάθεια θα είναι να μην μπει κατά κανέναν τρόπο στο κάδρο ο πρωθυπουργός. Γι’ αυτό και έσπευσε, ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την παιδεραστία.

Είναι, πραγματικά, πολύ ενοχλητικό για τον Κυρ. Μητσοτάκη όλο αυτό. Ειδικά που έχει προηγηθεί η υπόθεση Ν. Γεωργιάδη, του πρώην βουλευτή της ΝΔ, συμβούλου του και φίλου του που εμπλέκεται στο σκάνδαλο παιδεραστίας και μαστροπείας ανηλίκων στη Μολδαβία.

Τότε δεν είχε απαντήσει στην ερώτηση: Καταδικάζετε την παιδεραστία απ όπου κι αν προέρχεται; Ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης πάντως είχε δηλώσει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είχε πει «να κάτσει λίγο πίσω μέχρι να ξεφουσκώσει το θέμα».

tvxs.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook