Ο εορτασμός του Αγίου Αντωνίου στην Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου | Photos

ο-εορτασμός-του-αγίου-αντωνίου-στην-μη-1610728

Με λαμπρότητα εόρτασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Αντωνίου στους ορεινούς Λάκκους, τον ασκητή της ερήμου, προστάτη και έφορο Άγιο Αντώνιο.

Στην πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός πλαισιούμενος από τον εφημέριο του Ναού π. Στυλιανό Παπαδιό και ιερείς από ώμορες ενορίες.

Τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Αντώνιο, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “η μνήμη του μας συγκέντρωσε εδώ σήμερα ώστε να τον τιμήσουμε και να του εκφράσουμε την δοξολογία μας”.

Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Αντώνιο Τσικαλαριών

Με μεγάλο πανηγυρικό και Αρχιερατικό Εσπερινό τελέσθηκε την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου ε.έ. στην Ενορία Τσικαλαριών, η εορτή του Καθηγητού της Ερήμου Αγίου Αντωνίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δαμασκηνού, παρουσία πλήθους πιστών.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος, εξήρε μεταξύ άλλων την προσωπικότητα του Μεγάλου Αντωνίου, του “ οικιστού της ερήμου ”, ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες καθώς στον οικείο Εφημέριο Πρωτ. Αντώνιο Τζανουδάκη και στον Πρωτ. Αντώνιο Κουκουράκη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook