Ο Ελληνοαμερικανός κροίσος που θέλει το CNN: Ποια η αξία του τηλεοπτικού δικτύου

ο-ελληνοαμερικανός-κροίσος-που-θέλει-1709260

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας, Τζων Κατσιματίδης, που θέλει να αγοράσει το CNN μίλησε σε συνέντευξη του για τον μεγάλο στόχο του.

Όπως τόνισε στην ΕΡΤ το CNN χρειάζεται βοήθεια… “Εμείς ξέρουμε πώς να το φτιάξουμε” σημείωσε και έκανε γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει συνάντηση επί του θέματος στη Νέα Υόρκη.

“Θέλω να το αναλάβω, να τρέχω όλα τα ζητήματα” δήλωσε τονίζοντας ότι το CNN πρέπει να είναι νικητής γιατί αυτό του αξίζει.

Αυτό που οραματίζεται ως προς τις ειδήσεις είναι να σημειώνονται όλες οι απόψεις, να καταγράφονται και οι τηλεθεατές να κρίνουν αυτά που πρέπει να κρατήσουν.

Έκανε γνωστό ότι η αξία του δικτύου είναι 3-4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να το κάνει επιτυχές, να το κάνετε προσοδοφόρο και από κει και μετά να δίνει τα μερίδια που αναλογούν ανάλογα με τα κέρδη του.

Ποιος είναι ο Τζων Κατσιματίδης

Ο Τζων Κατσιματίδης γεννήθηκε στην Νίσυρο το 1948. Έξι μήνες αργότερα οι γονείς του μετανάστευσαν στην Νέα Υόρκη, αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Εγκαταστάθηκαν στην 135η οδό στο Χάρλεμ και ο πατέρας του βρήκε δουλειά ως σερβιτόρος και η μητέρα του έμενε στο σπίτι.

Εκπαιδεύτηκε τόσο στο κοινοτικό όσο και στο δημόσιο σχολικό σύστημα, κερδίζοντας το απολυτήριο γυμνασίου του από το Brooklyn Tech. Γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) για να σπουδάσει ηλεκτρολόγος μηχανικός. πηγαίνοντας στο σχολείο την μέρα και δουλεύοντας σε ένα μικρό παντοπωλείο τις νύχτες και τα σαββατοκύριακα, προκειμένου να βοηθήσει οικονομικά τους γονείς του. Κατά την διάρκεια του τελευταίου του έτους, με μόλις 8 μονάδες να απομένουν για να αποφοιτήσει, ο Τζων Κατσιματίδης εγκατέλειψε τις σπουδές του στο NYU για να εργαστεί στην επιχείρηση παντοπωλείου με πλήρη απασχόληση. Στα 25α γενέθλιά του ήταν ήδη επιτυχημένος με 10 σούπερ μάρκετ, Red Apple, διάσπαρτα κατά μήκος του Broadway στο Upper Westside του Μανχάταν.

«Έζησε το αμερικανικό όνειρο»

Σήμερα τέσσερις δεκαετίες αργότερα, ο Όμιλος Red Apple έχει εξελιχθεί σε μια διαφοροποιημένη εταιρεία που δραστηριοποιείται στους τομείς της ενέργειας, της αεροπορίας, του λιανικού εμπορίου και των ακινήτων. Απασχολεί περισσότερους από 8.000 υπαλλήλους, με περίπου 2.000 από αυτούς να βρίσκονται στη Νέα Υόρκη. Ο Τζων Κατσιματίδης και η σύζυγός του, Μάργκο Κατσιματίδη, ζουν στην Άνω Ανατολική πλευρά του Μανχάταν και είναι γονείς δύο παιδιών, την Άντρια και τον Τζων Τζούνιορ.

Ο Τζων Κατσιματίδης υπηρετεί στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πρεσβυτεριανού Νοσοκομείου Columbia, στο Ταμείο Υποτροφιών των Hellenic Times και όλα αυτά τα χρόνια υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις εθελοντών στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Στα 4,1 δισ. δολάρια η περιουσία του

Το 2022 βρέθηκε στην 261η θέση της λίστας του «Forbes» με τους 400 πλουσιότερους της Αμερικής, είναι ο πλουσιότερος από τους ελληνικής καταγωγής δισεκατομμυριούχους των ΗΠΑ.

enikos.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ετικέτες
Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook