Ο εφιάλτης 9χρονης που την απήγαγε το Ισλαμικό Κράτος: Βιασμοί, ξύλο και σκλαβοπάζαρα

ο-εφιάλτης-9χρονης-που-την-απήγαγε-το-ισ-1651489

Γροθιά στο στομάχι του κατά τα άλλα πολιτισμένου κόσμου, είναι τα όσα πέρασε στα χέρια των κτηνών του Ισλαμικού Κράτους μια κοπέλα Γεζίντι, που την απήγαγαν σε ηλικία 9 ετών.

Και όμως με τη Γενοκτονία των Γεζίντι κανείς δεν ασχολείται…

Την 9χρονη βίαζαν 25χρονοι Σουνίτες μουσουλμάνοι από τη Μοσούλη και όσο και να τους παρακαλούσε, την έδεσαν για να προχωρήσουν στην κτηνώδη πράξη τους. Το κορίτσι απήχθη μαζί με τις αδερφές του, με τις οποίες στην πορεία χωρίστηκαν, αφού τις πούλησαν. Μετά από χρόνια βρέθηκαν, αλλά δεν αναγνώρισαν η μια την άλλη!

Όπως αναφέρει, ήθελαν να φτάσουν στα βουνά, αλλά τις συνέλαβαν σουνίτες και τους ζήτησαν να αλλαξοπιστήσουν. Τους μετέφεραν σε ένα σχολείο στην περιοχή Ba’aj (Σουνιτική περιοχή) όπου την χώρισαν από τη μητέρα της. Από εκεί μεταφερθήκαν στη Μοσούλη για να χωριστούν οι αδερφές, με τις δυο να μεταφέρονται στη Συρία.

Η διήγηση της φρίκης συνεχίζεται από το ίδιο το κορίτσι που αναφέρει:

«Με πήγαν στο Ba’aj και μετά από 15 ημέρες στο χωριό Tel Qasseb και μετά στο Tel Banat, που μας μοίραζαν στους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Με πήγε ο Μοχάμεντ από τη Μοσούλη (Abu Anas Iraqi) στο Hatmi (χωριό των Γεζίντι).

Μια από τις αδερφές μου ήταν μαζί μου για ένα χρόνο. Με έκαναν δώρο στον Abu Aisha Iraqi και με έδωσαν σε άλλον έναν, τον Abu Obaida από τη Μοσούλη που με βασάνιζε, με βίαζε. Με τσάκιζε καθημερινά και με πούλησε μετά από 3 μήνες στον Abu Ahmed Iraqi.

Μετά από 5 μήνες βασανιστηρίων και βιασμού με πούλησε στον Abu ibrahim Mosuli που με φυλάκισε με 10 κορίτσια Yezidi που απήχθησαν από την περιοχή Shingal.

Ήμασταν φυλακισμένες 2 μήνες σε μικρό σκοτεινό δωμάτιο. Μας χτυπούσαν καθημερινά και οι φρουροί προσπαθούσαν πάντα να μας βιάσουν. Μας επέτρεψαν να πηγαίνουμε στην τουαλέτα μία φορά την ημέρα.

Σε 15 μέρες μας επέτρεψαν να πλύνουμε το σώμα μας. Προσπάθησα να αυτοκτονήσω με την πρώτη ευκαιρία, όταν μπήκα σε αυτό το χώρο αποθήκευσης που ήταν γεμάτος νεκρά πτώματα, βρήκα ένα κορδόνι, αλλά οι φίλοι μου με απέτρεψαν. Ήμασταν χωρισμένοι από τις οικογένειές μας και από όλο τον κόσμο».

Όμως τα βασανιστήρια του κοριτσιού, όπως και χιλιάδων άλλων που βρίσκονται στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, συνεχίστηκαν:

«Ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους με αγόρασε και με πήγε στη Ράκα/Συρία, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για σεξουαλικές επιθέσεις. Τη δεύτερη μέρα με πούλησε σε ένα σκλαβοπάζαρο. Ήταν ένα μεγάλο σπίτι… Σε αυτό το σπίτι ο ISIS έφερε τις γυναίκες για να τις πουλήσει με ρούχα και μακιγιάζ που έφτιαξαν οι γυναίκες του ISIS που αναγκάστηκαν να το κάνουν και μερικές ήταν από τη Σινγκάλ. Μια από αυτές που έκαναν μακιγιάζ ήταν Yezidi και τη ρώτησα γιατί το έκανε αυτό, είπε ότι θα βιαστώ αν αρνηθώ.

Της είπα, αλλά δεν σε δέχεται ούτε ως Γεζίντι ούτε ως Μουσουλμάνα. Της είχε γίνει πλύση εγκεφάλου, αφού ήταν πολύ μικρή όταν την απήγαγε το ISIS. Είπε ότι ο Abu Huda την παντρεύτηκε επίσημα στο δικαστήριο της σαρία και είναι η γυναίκα του. Πώς είσαι γυναίκα του και βιάζει τους Γεζίντι μπροστά στα μάτια σου, τη ρώτησα.

Είπε, σύμφωνα με τη σαρία επιτρέπεται στους μουσουλμάνους να βιάζουν και να βασανίζουν γυναίκες που δεν είναι μουσουλμάνες. Της απάντησα ότι κάνουν τα πάντα για να βιάσουν γυναίκες και να τις υποδουλώσουν και ανατινάζονται για να αποκτήσουν παρθένες στον βρόμικο παράδεισο τους».

Ο Αμπού Χαλίτζα Αιγύπτιος με πούλησε στον φίλο των συγγενών του και μετά από 6 μέρες με πούλησε σε μια Τουρκάλα (Ουμ Ραχμάν). Την 4η μέρα προσπάθησε να με κακοποιήσει σεξουαλικά, αλλά αρνήθηκα και είπα ότι με αγόρασες για να γίνω υπηρέτρια και θέλεις σεξ. Είπε ότι σε αγόρασα όχι μόνο για να γίνω υπηρέτρια αλλά και για σεξ. Είπα αλλά όταν με αγόρασες είπες ότι με ήθελες για υπηρέτρια. Είπε είσαι όμορφη σε αγόρασα για σεξ και ως υπηρέτρια! Σε αγόρασα για ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να είσαι όμορφη για σεξ. Μπόρεσα να αγοράσω μια άσχημη για υπηρέτρια. Είπα ότι δεν θα σε αφήσω να με αγγίξεις για σεξ. Είπα ότι δεν θα σε αφήσω να με κακομεταχειριστείς περισσότερο και δεν θα σε αφήσω να με αγγίξεις εσύ και ο άντρας σου. Είπε γιατί επιτρέπεις στους άντρες να σε βιάσουν; Έχετε πουληθεί 18 φορές και δεν συμφωνείτε να κάνετε σεξ με γυναίκες! Είπα ότι οι περισσότεροι μας έδεσαν για να μας βιάσουν…

Ζήτησα από τον σύζυγό της να με πουλήσει και με πούλησε στον Abu Masrour AlHalabi που ήθελε να δραπετεύσει από το χαλιφάτο. Συμφωνήσαμε να δραπετεύσω εγώ στην οικογένειά μου σε καταυλισμούς καταφυγίων και η οικογένειά του στην Τουρκία. Έτρεξα με την οικογένειά του μετά από 10 ημέρες από το AlKasar (περιοχή Mayadeen) αλλά μας συνέλαβαν στο σημείο ελέγχου του IS. Φυλακίστηκα με τη γυναίκα και τα παιδιά του, ενώ τον ίδιο πήγαν σε άλλη φυλακή.

Ο Αμπού Μασρούρ ήταν στη φυλακή με πολλούς φρουρούς, αλλά τους δωροδόκησε, έτρεξε και ήρθε σε εμάς που δεν είχαμε πολλούς φρουρούς. Δραπετεύσαμε μαζί και πήγαμε σε ένα σπίτι και μετά πήραμε τη Χασάκα όπου χωρίστηκε η οικογένειά του από εμάς.

Όταν έφτασα στο Κομπάνι, μπήκα στο αρχηγείο, είδα ένα μικρότερο κορίτσι. Ποια είσαι;

Είμαι Yezidi από το Shingal, Ήμουν στην αιχμαλωσία του Ισλαμικού Κράτους και επέζησα.

Ήμουν αιχμάλωτη του Ισλαμικού Κράτους και έτρεξα 2 μέρες. Εκείνη μου απάντησε, Καλώς ήρθες! Οι Γεζίντι βασανίστηκαν πάρα πολύ».

Η κοπέλα ήταν η αδερφή της, που δεν την αναγνώρισε, καθώς είχαν περάσει 3,5 χρόνια. Με κλάματα έπεσαν η μια στην αγκαλιά της άλλης. «Λυπάμαι πολύ, προσπάθησα να έρθω σε επαφή μαζί σου αλλά δεν τα κατάφερα. Λυπάμαι πολύ για αυτό που σου συνέβη αδερφή μου».

Τη ρώτησε αν ονειρευόταν ότι επιστρέφει στην οικογένειά τους: «Φυσικά κάθε φορά που κοιμόμουν ονειρευόμουν να επιστρέψω στο σπίτι μας και πώς η οικογένειά μας θα με υποδεχτεί με αγάπη και ειρήνη και θα είναι χαρούμενη, αλλά όταν ξυπνούσα καταλάβαινα ότι ήταν ένα όνειρο. Η μόνη μου ελπίδα ήταν να ξεφύγω για να επιβιώσω».

Η 9χρονη αδερφή της που γεννήθηκε το 2005 πήρε τον 25χρονο Φαρούκ από τη Μοσούλη. «Τον παρακάλεσα να με αφήσει, είμαι ακόμα 9 χρονών», αλλά την έδεσε και τη βίασε και τη 2η μέρα την πούλησε στο Ισλαμικό Κράτος από το Πακιστάν (Abu Abdo AlRahman Alpakstani) στη Συρία, ο οποίος την πούλησε μετά από ένα μήνα στον Suliman Pakistani.

Έμεινε 3 χρόνια ως υπηρέτρια σε μια Σύρια και μετά από τρία χρόνια οι δυνάμεις που απελευθέρωσαν την περιοχή απελευθέρωσαν και εκείνες.

Ακόμα 3150 Γεζίντι που απήχθησαν έχουν υποστεί τον ίδιο πόνο, βασανιστήρια, βιασμούς, υποδούλωση…

newsbreak.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook