Ο δρόμος των Χανίων πήρε το όνομα του μικρού εμπνευστή του “Χαμόγελου του παιδιού” | Photos+Video

Και το όνομα του δρόμου: “Οδός Ανδρέα Γιαννόπουλου”, ενός μικρού οραματιστή που λίγο πριν φύγει από τη ζωή -κι ενώ πάλευε με μια σοβαρή ασθένεια- κατέγραψε το όνειρό του, για μία ομάδα που θα βοηθούσε τα παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη.

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα συγκίνησης, με τους υποστηρικτές του συλλόγου να τιμούν υπερήφανα τη μνήμη του μικρού Ανδρέα με την παρουσία τους έγινε το πρωί της Πέμπτης η ονοματοδοσία δρόμου στον Άη-Γιάννη, προς τιμήν του μικρού εμπνευστή του συλλόγου που βοηθάει τα παιδιά και έχει το όνομα που ο ίδιος ο Ανδρέας εμπνεύστηκε πριν από 13 χρόνια: “Χαμόγελο του Παιδιού”.

“Στα δέκα του χρόνια ο γιος μου Ανδρέας διαγνώστηκε με την αρρώστια και ταλαιπωρήθηκε για 11 μήνες, γνωρίζοντας από την αρχή από τους γιατρούς ότι θα φύγει. Το μικρό διάστημα που του έμεινε αποφάσισε μόνος του να καταγράψει στις 9 Νοεμβρίου 1995 το προσωπικό του ημερολόγιο και να οραματιστεί τον σύλλογο που θα βοηθούσε παιδιά, ανεξάρτητα χρώματος, θρησκείας και καταγωγής.”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο πατέρας του μικρού Ανδρέα και πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος.

Απόσπασμα από το ημερολόγιο του μικρού Ανδρέα:Η οδός είναι μία από τους κάθετους δρόμους της οδού Νικολούδη, πάνω από το κέντρο Χρονίων Παθήσεων στον Άη-Γιάννη και μετά από επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε η σεμνή τελετή αποκαλυπτηρίων της ταμπέλας με το νέο όνομα της οδού.

Ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση της επιθυμίας του Δήμου Χανίων, για να τιμήσει το μικρό παιδί το οποίο οραματίστηκε το σωματείο που επιτελεί έναν ρόλο σημαντικό στην κοινωνία και δεν έχει βρεθεί κανείς άλλος να τον επιτελέσει.

Η πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων για την ονοματοδοσία του δρόμου, προήλθε από μια ιδέα του τοπικού συμβούλου που πρόσφατα ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τα αυτοδιοικητικά, του Γιώργου Σγουρού ο οποίος το εισηγήθηκε στη συνεδρίαση της τοπικής Κοινότητας Χανίων. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά:

Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Δήμου και της Αστυνομίας αλλά και πολίτες, όπως και των τοπικών εθελοντών του Χαμόγελου του Παιδιού στα Χανιά.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ