Ο διπλός φόβος της κυβέρνησης για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

ο-διπλός-φόβος-της-κυβέρνησης-για-τις-π-1305057

Με ένα διπλό φόβο ξεκινάει η σημερινή μέρα για την κυβέρνηση: Να μην αποδειχθούν οι παρελάσεις, όπου γίνουν, εστία νέων, μαζικών μολύνσεων αλλά και να μην εκμεταλλευτεί την ημέρα της εθνικής επετείου και να επιχειρήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του το κίνημα των αντιεμβολιαστών.

Το τελευταίο απασχολεί ιδιαίτερα τα τελευταία 24ωρα το κυβερνητικό επιτελείο, το οποίο βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εντοπιστούν έγκαιρα τυχόν καλέσματα για μαζικές παρουσίες μέσω των social media και ταυτοχρόνως να απομονώνονται άμεσα οι όποιες τυχόν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας επιχειρηθούν.

Παράλληλα, κυβέρνηση και ειδικοί παρακολουθούν με εύλογη ανησυχία την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα, και δεν κρύβουν την αγωνία τους για τις συνέπειες από τη σημερινή στρατιωτική παρέλαση στην «κατακκόκινη» Θεσσαλονίκη αλλά και τις μαθητικές παρελάσεις στην επικράτεια.

Ιδιαίτερα για τη Βόρεια Ελλάδα, η αγωνία έχει αυξηθεί κατακόρυφα, καθώς αφενός τα ποσοστά εμβολιασμού παραμένουν χαμηλά και αφετέρου, τα νοσοκομεία και ιδιαίτερα οι ΜΕΘ Covid-19 έχουν πλημμυρίσει με ασθενείς. Χθες, μάλιστα, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να προχωρήσει σε νέα σύμβαση με ιδιωτικές κλινικές στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν ήδη δημιουργηθεί.

Παρά ταύτα, η κυβέρνηση επιμένει ότι «οικονομία και κοινωνία» δεν θα ξανακλείσει και ότι θα λαμβάνονται μόνον στοχευμένα μέτρα, όπου απαιτείται.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει να πάρει πίσω κάποιες από τις ελευθερίες. Θα είχαμε το αντίθετο αποτέλεσμα. Θα είχαμε μεγάλο φρένο έτσι στον εμβολιασμό, κι εμείς θέλουμε να βάλουμε γκάζι» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας (Skai) επισημαίνοντας ότι «ο ανεμβολίαστος πολίτης που έχει επιφυλάξεις- δεν μιλάω για τον αρνητή- θα πρέπει να βλέπει πλέον ότι είμαστε σε μια φάση που ή θα εμβολιαστεί ή θα νοσήσει».

ieidiseis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook